IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Nisip pentru litiera, asternutul pentru pisici
valentina
mesaj Nov 23 2010, 02:02 PM
Trimis la #1

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Ce nisip pentru litiera folositi?

De cativa ani buni noi tot nisip de balastiera cumparam pentru pisicile noastre. Ce-i drept, litierele nu sunt in interior, adica nu miroase in casa, dar am citit pe undeva ca nu e prea bun.

am incercat sa folosesc nisip Miau-Miau dar ale mele pisici nici nu se atingeau de litiera, se uitau la el, apoi la mine cu o privire de parca mi-ar fi spus "esti nebuna?! io sa-mi bag labele in praful ala?!".

Ce-mi recomandati? sau ce folositi voi pt pisicile voastre si stiti ca e bun?

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
liliana
mesaj Nov 23 2010, 02:17 PM
Trimis la #2

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Hehe, sa inteleg ca te-ai trezit din amorteala de toamna.

Sa-ti spun ce-am incercat eu pana acum:

- Mitzura - e ok, nu acopera mirosul prea mult (noi locuim in apartament, nu la curte), face bulgari si tine destul de mult. Cam 2 saptamani ne-a tinut un sac de 3 litri. Dar asta a fost la inceput cand aruncam si cea mai mica particica murdara din litiera, chiar daca nu era biggrin.gif eh, m-am invatat minte intre timp.
Nu mai folosesc Mitzura pentru ca pisica mea a avut laringita la 2 luni si are probleme cu respiratia de la nisip. E argilos, mult praf lasa in urma.
- Cat's best. E ok, nu e nisipos ci e asemanator cu rumegusul mare, dar ma enerveaza teribil ca-l duce pe labute prin camera. Nu pot sta toata ziua cu matura dupa pisica si sa curat in urma ei. Acopera mirosul excelent, se curata usor litiera, dar repet, pisica-l duce pe labute in camera si nu-mi place.

- CityPets - asternut organic interesant de la Bio Organipets. Am primit o mostra de 3 litri acum vreo 2 saptamani. Pana acum de asta-s cel mai multumita pentru ca: acopera mirosul, pisica nu duce asternutul pe labute in camera si-l pot arunca in toaleta. Ca si asta era o problema la Mitzura, nu-l puteam arunca in toaleta si il strangeam in 2 saci de gunoi dar si de sub capacul de la galeata tot simteam mirosul.

Cam toate asternuturile i le schimb odata pe saptamana, dezinfectez bine litiera cu clor si apa fierbinte.

Urmeaza sa mai incerc ceva asternut cu cristale, sunt curioasa de rezultat.

Daca ma iau dupa reactia pisicii, city pets si cat's best sunt cele mai bune, a reactionat cel mai bine, n-a mai avut probleme cu nasul infundat, dar ti-am spus, nu suport sa tot strang asternutul din camera de pe podea, adus pe labutele pisicii.

--------------------

+Quote Post
Bursucel
mesaj Jan 8 2011, 12:28 PM
Trimis la #3

Newbie
*

Postari: 6
Inregistrat pe: 8-January 11
Membrul Nr.: 23,927

Am pisica de 6 ani, si pe vremea cand foloseam nisip (acuma face afara) imi placea foarte mult aceste: Nisip CRISTAL CAT 1.75 kg- imi ajungea aproape o luna, este muuult mai usor decat alte pungi de nisip si nu se poate lua pe labute si imprastia in toata casa. Dezavantaj- sa nu se prinda pisica de faptul ca aceste bobite se pot rostogoli foarte frumos inafara litierei...
Prietenul meu are o pisica ce u se impaca cu acest nisip si foloseste Sani Cat unul cu lavanda (ambalajul cu negru).
ce am incercat si nu ne a placut d loc cum miroase ( noua nu pisicutei) a fost unul, imi scapa denumirea, de la Animax care ar fi trebuit sa miroasa a portocala, dar in momentul in care pisica aceapisu trebuia strans imediat, altfel nu puteai sta in acea camera de miros.
Personal, nu am incercat inca nisipul organic. Pentru pisicutele cu probleme respiratorii il recomand pe Nisip CRISTAL CAT 1.75 kg, numarul de articule ce se pot dispersa in er de la el fiind minime daca nu mult spre 0.

+Quote Post
Bursucel
mesaj Jan 8 2011, 12:32 PM
Trimis la #4

Newbie
*

Postari: 6
Inregistrat pe: 8-January 11
Membrul Nr.: 23,927

plimbandu ma un pic pe un site cu produse pt. animale am gast acest nisip Extreme Classic
KITTEN & LONG HAIR 12l
proprietati si recoandari:

Descriere: Nisip igienic pentru pisici, recomandat in special pisoilor sau pisicilor cu par lung.

Proprietati:
- nisipul nu se va lipi de blana sau labute
- adaptat pisicilor si pisoilor care sufera de o sensibilitate crescuta la praf a cailor respiratorii si ochilor
- o alegere excelenta pentru pisicile care au nevoie de un nisip special dupa interventii chirurgicale

+Quote Post
miau miau
mesaj Jul 12 2011, 02:08 PM
Trimis la #5

Member
**

Postari: 10
Inregistrat pe: 12-November 10
Membrul Nr.: 23,721

Nu stiu exact cum se numeste marca nisipului insa pisi e innebunita dupa un nisip cu miros de levantica.smile.gif) asa ca incerc sa ii cumpar ce vrea ea,doar e nisipul ei biggrin.gif

+Quote Post
hashe86
mesaj Aug 10 2011, 11:29 PM
Trimis la #6

Newbie
*

Postari: 5
Inregistrat pe: 10-August 11
Membrul Nr.: 25,828

Eu folosesc nisip Cat's Best oko plus, dupa parerea mea cel mai bun. Este bio degradabil (cam singurul care nu iti infunda toaleta), absoarbe bine mirosul si formeaza bulgri compacti, care se scot usor, iar restul ramane curat. Intr- adevar ca singur dezavantaj este faptul ca se agata de blana si il imprastie prin casa, insa e mai bine sa dau cu matura o data pe zi decat sa imi miroase in toata casa si sa merg cu pungutele de rahat la gunoi.
il recomand cu incredere!

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 04:14 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale