IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> masacrul pisicilor din Craiova
m_maria
mesaj Apr 7 2009, 11:06 PM
Trimis la #1

Newbie
*

Grup: Animalutul
Postari: 3
Inregistrat pe: 7-April 09
Membrul Nr.: 17,434

Aceasta postare este un strigat de disperare, de frustrare si de neputinta al unei iubitoare de pisici care in ultima luna a pierdut patru ``protejati``, ucisi de cainii comunitari eliberati de autoritatile locale din adaposturi.

Daca in numele protectiei animalelor se intelege in Romania sacrificarea unei specii in scopul asa zisei ocrotiri si imbunatatiri a vietii alteia, in speta daca pentru a ``imbunatati`` viata cainilor din adaposturile insalubre si ingrozitoare de pe langa marile orase, se intelege a le da drumul in teritoriu, in haite de cate 15 pana la 20 de exemplare, de regula cate 10 astfel de grupuri in fiecare cartier, fara ca mai apoi sa se intrebe cineva ce se intampla cu acesti caini, ce mananca, ce beau, unde se adapostesc de frig sau de caldura, ce se intampla cu ceilalti catei deja existenti in zonele in care au fost debarcati acesti caini, cum poate un catel care a fost hranit si de bine de rau ingrijit de locatarii unui bloc sa faca fata unei haite de 15 caini agresivi dornici sa se impuna in teritoriu, daca pe nimeni din cei ce au decis si sustinut eliberarea cainilor din adaposturi nu-i doare sufletul pentru niste biete animale nevinovate, asa cum este cazul pisicilor, care cad victima maidanezilor flamanzi, fiind mancate la propriu de acestia, atunci nu am altceva de spus decat ca imi este RUSINE ca fac parte din poporul roman.
Imi este rusine ca sunt contemporana cu asemenea specimene ca acei pseudo iubitori de animale, patroni si patroane de asociatii pentru ocrotirea animalelor, prin animale intelegand exclusiv cainii, care ies pe posturile tv cu lacrimi de crocodil sustinand cauza cainilor comunitari, care primesc pomeni si donatii neimpozabile si care inteleg sa-si protejeze iubitii caini maidanezi lasandu-i liberi pe strazi, liberi sa flamanzeasca pana la a ajunge adevarate fiare care ataca neconditionat, liberi sa omoare animale nevinovate ca pisicile, animale care in nici un caz nu ii ataca sau nu-i provoaca si care nu au nici o sansa in fata a peste o duzina de caini agresivi.

In urma cu aproape 5 ani am adoptat si eu doi caini maidanezi. Locuiesc in apartamentul meu, impreuna cu motanii. Nu sunt o fiinta insensibila la suferinta cainilor, dar oare nu exista nici o alta solutie pentru acesti caini decat eliberarea lor pe strazi? Ce vina au avut pisicutii mei ca sa sfarseasca sfasiati de caini?

Peste tot in lume pisica este un animal care chiar daca are stapan are libertatea sa iasa afara, sa se plimbe, sa traiasca independent, asa cum este in firea ei. Cainele, din contra, are nevoie de un loc fix in care sa stea, in sau pe langa casa omului, si iarasi spun, nicaieri in lume cainii nu umbla liberi sa faca legea pe strazi.
Dar in Romania si mai ales in Craiova, trebuie sa se faca totul pe dos. In Craiova lumea trebuie sa-si inchida pisicii in case pentru totdeauna, cine are caini trebuie sa se inarmeze cu mult curaj inainte sa iasa la plimbare cu ei, pentru ca, asa cum mi s-a intamplat si mie cu cateii mei, ai 9 sanse din 10 sa te intalnesti si sa fii atacat tu si cainele tau de cate o haita de maidanezi, intr-un cuvant, in Craiova trebuie sa sfarsim cu totii sclavi ai maidanezilor inraiti si agresivi, pentru care parlamentarii si asociatiile umanitare au dat legi.
De ce pentru pisici nu se da o lege care sa-i protejeze de a fi mancati de cainii nimanui? Pentru pisici nu exista cutii ale milei prin toate cabinetele veterinare si pet-shopurile, pentru pisici nu se fac campanii de sensibilizare sau de adoptii, pentru pisici singura lege e ``scapa cine poate``.

Desigur, pisicile nu au fost o problema, ele nu ataca, nu musca batranii si copii, nici macar nu lasa gramezi de fecale pe trotuare. Pisicile nu au fost niciodata o problema a Romaniei pre si post europene.
In curand, multumita celor care ``au grija de animale`` si le ``iubesc``, nu doar ca nu vor mai fi o problema, dar nu vor mai fi de loc.
Rusine Craiova, rusine Romania!!
Go to the top of the page

+Quote Post
liliana
mesaj Apr 8 2009, 08:47 AM
Trimis la #2

Admin

Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Maria, acuzatiile tale sunt grave. Din cate stiam, cainii castrati devin mai linistiti. Organizatiile care se ocupa cu sterilizarea si vaccinarea cainilor maidanezi tin in adaposturi cainii care au o mare sansa sa fie adoptati, restul fiind inapoiati pe strazi dar nicidecum in zone frecventate de copii sau batrani gen scoli, parcuri, chiar gara sau autogara.
Nu sunt destule fonduri pentru a tine intr-un adapost cateva mii de caini fara stapan. E trist ce s-a intamplat cu pisoii tai, imi pare rau.

Ai incercat sa contactezi asociatiile care se ocupa cu sterilizarea cainilor maidanezi din Craiova? Au fost demarate campanii de adoptie a cainilor fara stapan?

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Apr 8 2009, 04:27 PM
Trimis la #3

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Maria, cred ca exagerezi!!
chiar nu cred ca asociatiile alea care sterilizeaza cainii ii lasa in haite sa abuzeze de oameni. Recunosc, nu locuiesc in Craiova, n-am fost niciodata pe acolo sa vad dar ce spui tu aici mi se pare o exagerare.

Si mie mi-a murit un pisoi dupa ce s-a batut crunt cu 2 caini maidanezi dar n-am inceput sa dau vina pe oamenii care se ocupa de cainii fara stapan. daca ei n-ar interveni, numarul cainilor maidanezi ar fi mult mai mare. Stiu ca in vestul Romaniei sunt cateva asociatii care-si fac treba bine. intr-adevar, nu au cum sa se ocupe de toti cainii fara stapan avand in vedere ca oamenii iresponsabili ii arunca pe strazi dar se simte ca se ocupa cineva.

In plus, nu prea exista nici organizatii felinologice atat de puternice cum sunt cele chinologice. In romania ce avem? Sofisticatul si cam atat. Am vrut sa-mi inregistrez si eu pisica si mi s-a spus ca nu e de rasa. Ce-i drept, n-am fost la ei, am sunat si o tanti intepata mi-a spus ca maidanezele nu sunt inregistrate.

Asta nu inseamna ca nu-mi protejez pisicile.

Eu chiar cred ca ai scris postul sub influenta emotiilor si nicidecum a ratiunii.
Sper ca nu te-am suparat prea tare dar asta e parerea mea!!

--------------------

+Quote Post
m_maria
mesaj Apr 8 2009, 10:30 PM
Trimis la #4

Newbie
*

As vrea sa te intreb, Valentina, cine este de vina, din punctul tau de vedere, de moartea pisicilor mei?
Daca eu as omori vre unul din cainii care mi-au ucis 4 pisici, repet cifra este 4, nu unul, deci, ceea ce se intampla nu poate fi considerat un accident, daca eu as omoi un caine din acestia care ucid pisici nevinovate, conform legii, ar trebui sa fac inchisoare, nu-i asa? Daca unul din cainii mei ar omori pisica vre unui vecin sau si mai rau ar musca un om, as fi trasa la raspundere eu, in calitate de stapana, pentru ca asa spune legea. Vreau sa stiu si eu, daca pentru moartea pisicilor mei e normal sa raspunda cineva. Exista cineva care si-a asumat responsabilitatea eliberarii acestor caini care, chiar daca nu-ti vine sa crezi, chiar umbla in haite de pana la 20. De ce, dupa parerea ta, pana la sfarsitul anului trecut nu au existat toti acesti caini in Craiova? Fiecare cartier isi avea cainii proprii , intr-un numar rezonabil si posibil de suportat si gestionat de catre locuitori. De la sfarsitul lui noiembrie 2008, au aparut acesti caini straini, toti cu clipsuri, peste tot in oras. Cei care traim zi de zi aici cu ei nu putem decat sa ne intrebam unde au fost toti acesti caini pana acum? De ce au aparut dintr-o data si cine a hotarat ca ei sa fie lasati liber pe strazi? Raspunsul primarului la acest lucru? Conform legii nu mai are voie sa-i tina in adapost, pentru ca nu respecta conditiile europene, si cui nu-i convine sa se duca sa se ia de par cu asociatiile de protectie ale animalelor.
Ce trebuie sa gandesc eu si care este, din punctul tau de vedere, pozitia ``rationala`` pe care ar trebui sa o adopt eu in situatia data?
Oricum, singura concluzie este ca imi pare rau ca nu am facut si eu un filmulet cu pisica din care mancau cainii aceia si cu toti puiutii mei sfasiati, pe care sa-l pun pe youtube, asa cum s-a intamplat cu pisicuta pe care au omorat-o nebunii aia anul trecut. Se pare ca multi dintre noi suntem sensibili doar atunci cand vedem cum curge sange si cum moare animalul in chinuri.
Cat despre asociatiile de protectie ale animalelor, nu vreu sa mai aud despre ele. Inafara de faptul ca, precum spuneam, in romania animale de protejat = caini, nu am vazut, din noiembrie 2008 si pana acum nici una `` in teren`` , sa vada cum o mai duc cainii din craiova si daca au ce manca. Sigur, eterna problema, nu sunt bani. De ce la mai mult de 20 de ani de cand cainii comunitari sunt o problema in Romania asociatiile inca nu au gasit formule prin care sa se finanteze ca sa poata avea adaposturi suficient de dotate si de echipate pentru a tine problema sub control, de ce dupa atata vreme inca nu exista o taxa locala destinata exclusiv intretinerii de adaposturi, probabil ca depinde de inteligenta celor care ar trebui sa se gandeasca la aceste lucruri, in calitate de ``ocrotitori`` cu titlu si certificat de inregistrare ai animalelor.
Oricum, probabil ca singura vina este a mea, vina de a fi avut obraznicia sa ma revolt impotriva unei situatii care este total scapata de sub control si impotriva celor care au creat-o sau au aprobat-o tacit prin indiferenta.
Oricum, multumesc pentru aprecieri.

+Quote Post
valentina
mesaj Apr 9 2009, 09:53 AM
Trimis la #5

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Maria, cum spuneam, nu stiu cum e in Craiova, n-am fost niciodata acolo. Dar stiu ca in Oradea si Arad lucrurile stau altfel. Se simte implicarea asociatiilor Animed si Sos Dogs.
Daca in Oradea primaria orasului a putut finanta cu niste fonduri organizatia Sos Dogs, ma gandesc ca si in Craiova se poate face la fel. Trebuie doar sa existe destula implicare din partea ambelor parti. Daca celor care conduc organizatiile nu le pasa de soarta cainilor, atunci imi pare rau sa spun dar oamenii aia ar trebui lasati in curte cu o haita de maidanezi flamanzi.
Nu e cazul sa aruncam cu pietre in noi pentru ca unii edili nu sunt in stare sa gestioneze o situatie critica.

Imi pare chiar rau de pisoii tai, inteleg cat de mult trebuie sa suferi. Si eu as suferi enorm dupa pisoii mei, doamne fereste sa pateasca ceva.
Eu locuiesc la casa, pisoii mei au spatiul gradinii unde sa se joace si sa exploreze. Nu trec de gradina pentru ca i-am invatat de mici sa nu fuga departe. Plus ca i-am castrat asa ca nu-mi fac griji de perioada cand intra in calduri.

Pisoii tai locuiau cu tine in apartament? Am o prietena buna care locuieste la bloc si are vreo 5 pisoi pe langa bloc. 2 caini castrati, maidanezi, le apara de oameni si alti caini. Fireste, asta e un caz fericit. Dar daca pisoii tai stau in casa cu tine, nu vad de ce ar fi expusi pericolului. Oricat ar avea nevoie sa exploreze, nu vad de ce ar fi in pericol. Daca i-ai adoptat pe langa bloc, nu ai cum sa-i protejezi mereu.

Ai incercat sa apelezi la autoritati? La primarie? La organizatiile care se ocupau cu sterilizarea cainilor pana acum?
Cineva tot trebuie sa raspunda pentru aceste acuzatii. Mi se pare inadmisibil sa lasi cainii in haite sa terorizeze strazile. E o iresponsabilitate din partea celor ce ar trebui sa se ocupe de aceasta problema.

Cum spunea si Lilisor mai sus, organizatiile ce se ocupa cu protejarea animalelor fara stapan (aici intra si pisicile!) ar trebui sa demareze campanii de adoptie. Asa cum s-a intamplat in Sibiu. Oamenii aceia in fiecare luna se intalnesc in Piata Mare si dau caini cuminti, sterilizati si vaccinati spre adoptie.
S-ar putea face si in Craiova, daca cineva s-ar ocupa de asa ceva. Trebuie sa fie vreo organizatie care sa se implice mai mult in acest sens. Nu cred ca sunt craiovenii atat de insensibili la aceasta problema.

Sa nu uitam nici de oamenii iresponsabili care arunca pe strazi cainii. Care refuza sa-si castreze animalele dar care arunca pe strada puii odata ce s-au nascut, contribuind la cresterea numarului cainilor fara stapan. Cred ca aceia sunt cei responsabili pentru aceasta problema. Bine au facut bucurestenii si oradenii ca au inceput sa castreze si animalele cu stapan. Sunt prea multi oameni care au animale si care sunt cu adevarat iresponsabili.

Maria, eu vad situatia din afara, pentru mine lucrurile arata altfel. imi pare rau daca te-am facut sa crezi ca am ceva cu tine, nici vorba de asa ceva. pur si simplu nefiind implicata emotional vad altfel lucrurile. Asta nu inseamna ca nu sufar cand aud de astfel de cazuri. Dar tu, eu, lilisor, 3-4 persoane, nu putem face prea multe decat sa depunem petitii peste petitii, cereri peste cereri in speranta ca cineva ne va lua si pe noi in seama.

Eu v-a ajut cu drag daca se mobilizeaza cineva, chiar daca nu sunt din Craiova. Iubesc prea mult animalele pentru a le vedea suferind.

--------------------

+Quote Post
m_maria
mesaj Apr 10 2009, 01:06 AM
Trimis la #6

Newbie
*

Crede-ma, Valentina, indolenta si iresponsabilitatea autoritatilor din Craiova e ajunsa, in ceea ce priveste problema maidanezilor, la cote maxime. Poate ca in Ardeal si Transilvania lucrurile stau altfel. Gestionarea cainilor fara stapan nu ar fi singurul domeniu in care acea parte a tarii se dovedeste mai civilizata. Din pacate in Craiova, si din cate am auzit si in Bucuresti, poate si prin alte parti, cainii maidanezi sunt eliberati pe strazi si lasati in voia sortii, sa-si procure singuri hrana, care, iata, au ajuns sa fie pisicile.
Nu ma intreba despre asociatiile de protectie a animalelor din Craiova. Nici macar nu cred ca exista vre una, cel putin eu n-am auzit. Adapostul in care hingherii trimiteau cainii, la Facai, este al Consiliului Local, deci, nu il gestioneaza nici o asociatie privata. Castrarea cainilor e facuta prin prestatii voluntare ale diversilor veterinari din oras. Si vet-ul meu se duce o data pe luna si castreaza catele acolo. Iti dai seama ca in aceste conditii nici nu se pune problema de evaluare a agresivitatii, de proceduri de adoptie sau alte actiuni de felul asta. Cat despre autoritatile locale, ti-am spus pozitia lor. Conform legii nu au voie sa tina cainii in adapost mai mult de 7 zile, timp in care ar trebui sa fie vaccinati si sterilizati (desi multa lume spune ca nu toti ies sterilizati de acolo, fiindca s-au vazut caini cu clips in ureche care se imperecheau), dupa care sunt eliberati in teritoriu. Nu stiu daca intr-adevar ies caini din adapost fara a fi sterilizati. N-am vazut cu ochii mei, doar am auzit, asa ca nu pot sa acuz. Oricum, ceea ce e sigur, e ca daca in zona in care locuiesc eu, pana la sfarsitul anului trecut erau circa 10 maidanezi, perfect ``integrati``, obisnuiti si cu pisicii si cu ceilalti catei, acum sunt in jur de 40. Si acelasi lucru se intampla peste tot prin oras, prin toate cartierele. De unde au adus atatia caini? Iti dai seama ca la dimensiunile unui oras cum e Craiova vorbim de peste 10 mii de caini care au aparut aproape peste noapte. Ani de zile nu au existat si acum au aparut dintr-o data... De unde? Ce s-a intamplat pana acum in acel adapost, i-au lasat sa se inmulteasca liber si acum le-au dat drumul pe strazi?
Lilisor spunea ca nu au voie sa le dea drumul in zone foarte populate. Ei bine, in Craiova regula asta nu s-a aplicat. Zona in care locuiesc eu si unde s-au intamplat toate grozaviile despre care v-am vorbit este ultra centrala. Stau la 2 statii de tramvai de km. 0 al orasului, deci nicidecum in zone periferice sau mai putin populate. Prima scena de groaza in care am vazut cum era devorat la propriu ce mai ramasese din acel biet pisic, insemnand capul, sira spinarii si cateva intestine, s-a petrecut intr-un mic parculet din fata unui dispensar medical. In acest parculet, pe unde cei care avem si caini obisnuiam sa ni-i plimbam, traiesc la propriu, in sensul ca dorm, se joaca si mananca (inclusiv pisici) 15 caini. Bineinteles ca nu mai pot sa-mi plimb cateii pe acolo, pentru ca, avand si eu tot 2 maidanezi adoptati ca si prietena ta, ai mei fiind si de talie mare, imi este efectiv frica si pentru mine si pentru cainii mei pe care mi-ar fi imposibil sa-i iau in brate ca sa-i scap de muscaturi. Mi s-a intamplat ca intorcandu-ma acasa cu unul din cainii mei in lesa, chiar in spatiul verde din fata blocului meu sa gasesc vreo 6-7 caini care se culcasera prin iarba, care efectiv m-au incercuit cu latraturi, s-au repezit la cateaua mea, care, tot maidaneza si ea a inceput evident sa latre, si de aici incaierarea din care am scapat numai fiindca a iesit un vecin care a auzit harmalaia si i-a luat la goana stropindu-i cu apa. Despre mine chiar ma vedeam ajunsa la urgenta si eu si cateaua, fiindca eram incercuita din toate partile, trebuia sa tin si de catea care se zbatea sa se repeada si in acelasi timp sa ma feresc si de muscaturi din partea celorlalti. Si nu sunt singura proprietareasa de caini care a patit-o.
Dar ca sa revin la cat de populata e zona unde salasluiesc aceste haite... La aproximativ 500 de metri distanta de blocul meu se gaseste un teren de joaca, din acela cu tobogane, leagane, groapa de nisip si bancute pentru copii mai mititei, Langa acest loc de joaca, despartit de el doar de o alee si o platforma de gunoi, se afla tetrenul de sport al cartierului. Pe acest teren stau in permanenta 20 de caini. Cabinetul vet-ului meu e in imediata vecinatate si mi-a spus ca i-a numarat si sunt 20. Probabil ca stau acolo din cauza platformei de gunoi care, intre altele, pana la aparitia cainilor, era fieful majoritatii pisicilor vagabonzi din cartier. Deci, ca sa concluzionez, intr-o zona de locuit, dintr-un cartier bine cotat al Craiovei, intr-un perimetru delimitat cam de trei strazi, sunt prezente constant 2 haite de caini, una de 15 si alta de 20. Caini care nu au existat niciodata aici, caini de care nu se ocupa nimeni, pentru ca atata timp cat umbla impreuna nu stiu cine ar putea sa-si ia sarcina de a hrani 15-20 de caini, mai ales in conditiile in care exista si la noi ca probabil peste tot vecini binevoitori care nu suporta animalele si nu vor sa le aiba prin preajma. Oricum, e clar ca in fiecare din aceste grupuri exista cel putin un individ agresiv, care da tonul la atacuri, pentru ca aproape in permanenta se aude cate o incaierare pe undeva. Acum vreo doua luni, grupul de 20 de maidanezi aproape a omorat un biet catel batran care traia pasnic de multi ani de zile langa un bloc. Probabil in lupta pentru teritoriu l-au incercuit, el fiind unul singur si destul de batran nu le-a putut face fata, norocul lui a fost ca fiind vet-ul aproape s-a putut interveni repede si i s-a salvat viata, altfel ar fi murit din cauza hemoragiei. Oricum bietul de el a ramas mutilat pe viata, in sensul ca nu mai are un ochi si a fost nevoie s-ai amputeze si lobul unei urechi.
Cam asta se intampla pe la noi.
Cineva care ar merge cu masina de la Timisoara la Bucuresti si ar alege drumul european care strabate Craiova de la Vest la Est, fiind si principalul bulevard al orasului, ar putea sa vada pe scuarul dintre sensurile de mers grupuri de caini intinse la soare printre arbusti si trandafiri. Un peisaj minunat, nu-i asa? Probabil ca aia intr-adevar nu mananca pisici, fiindca e cam greu sa gasesti pisici pintre masini si tramvaie. Dar cei care ne-au fost repartizati noua, care nu avem locuintele cu vedere la soseaua principala, au luat acest obicei si noi trebuie sa ne procuram unelte de sapat, fiindca trebuie sa ne ingropam patru pisici intr-o luna. Prima pisicuta pe care mi-au omorat-o avea doar un an. Abia o sterilizasem, cam cu doua saptamani inainte. Ultimul, un motan simpatic si roscovan de doi ani l-au omorat chiar in fata balconului meu duminica tecuta. Se intorcea acasa si n-a mai avut timp sa sara. Eu stau la parter si pisicile mele erau obisnuite sa iasa pe afara. Nu si-au facut niciodata nevoile in casa, sareau peste balcon si ieseau afara. Am avut pisici de cand ma stiu si intotdeauna pisicile mele au iesit afara. Nu se duceau nici ele departe, stateau in spatiul verde din jurul blocului, se suiau prin copaci, dormeau prin iarba, alergau dupa muste.... Cainii cartierului le cunosteau si nu le faceau nimic. Nu mi s-a parut nimic anormal in a-i lasa liberi, pisica e un animal programat genetic sa umble, sa prinda soareci, sa se catere prin copaci sau sa-si ascuta ghearele pe garduri. Cainele e cel care ar trebui sa umble numai insotit de om, sau sa stea intr-o curte pe care sa o pazeasca. Nicaieri in lumea asta mare, si crede-ma am umblat destul la viata mea, nu am vazut caini umbland liberi si de capul lor, in timp ce pisici, cu sau fara stapan, sunt peste tot.
Sunt celebre pisicile vagaboande din Roma, sa vezi la Paris cate sunt, elvetienii cred ca sunt cei mai mari iubitori de pisici din Europa fiindca vezi la tot pasul cate una prin cartierele de locuinte, cu zgardita si tubulet de identificare sau clopotel, in Cipru calci pe ele la propriu, si asa mai departe. Dar la noi ca la nimeni, trebuie sa-ti tii pisica inchisa in casa iar cainii sa umble liberi pe unde le pofteste sufletul.
Bineinteles ca cei doi motani care mi-au mai ramas nu au sa mai puna piciorul pe afara. Mi se rupe sufletul cand ii aud cum plang, se duc langa usa si langa geam si plang sa le dau drumul afara. Ma chinui ingrozitor cu ei fiindca nu sunt invatati sa-si faca nevoile in casa. Unul a inceput sa mearga la litiera, dar celalalt face pe und il apuca si niciodata in acelasi loc. Dar mai bine sa imi distruga toate covoarele si tot parchetul decat sa moara in chinuri ca ceilalti.
Despre asociatii de protectie a animalelor nu mai am ce sa comentez mai mult decat ce se vede cu ochiul liber. Ori nu exista cu desavarsire, ori pur si simplu nu ii intereseaza. Cu autoritatile nu ai ce sa discuti. In fond, atata timp cat adapostul public pentru caini e de notorietate pentru conditiile mizere de lagar de exterminare, probabil ca intr-adevar nu au cum, conform legii, sa-i tina acolo pe termen lung si ,probabil ca daca ar incerca, la presiunea oamenilor, sa il redeschida ca adapost permanent, toate asociatiile de protectie a animalelor din Roamania, cele cu activitate, ar sari imediat ca arse. In rest, toti cei cu care am discutat, inclusiv vet-ul meu care precum spuneam face voluntariat la sterilizat caini, mi-au spus ca nu se poate face nimic. Condoleante pentru pisicii mei, parere de rau pentru cei fara stapan despre care afla ca au sfarsit mancati de caini, pe la noi prin cartier sau prin alte cartiere, ridicari din umeri si la revedere... tipic romanesc.
Ceea ce am vrut sa fac eu cu toate postarile astea, site-ul de fata nu este unicul unde am spus ce se intampla in Craiova, a fost sa tip si sa urlu in speranta ca cineva autorizat va auzi despre ce atrocitati se intampla la noi. E foarte frumos din partea ta sa -ti oferi ajutorul, dar crede-ma ca tu si cu mine si cu inca trei patru persoane nu putem sa facem nimic, afara de situatia in care vre unul din noi nu e milionar in euro, in stare sa construiasca un adapost european, sa adune toti cainii maidanezi din oras si sa-i duca acolo. In rest nu ai ce sa faci. Petitii s-au facut si raspunsul e cel pe care l-am spus in postarea anterioara. In plus, atata timp cat de cand sunt lucrativa si de cand s-a introdus aceasta optiune atat eu cat si toata familia mea am cotizat cu faimosul 2% din impozitul pe venit la asociatia nationala de protectie a animalelor, afara de pus bani prin toate cutiile milei pe care le-am intalnit, de cate ori le-am intalnit, si nu au fost putine, imi permit sa am pretentia de a vedea ceva concret din partea acestor asociatii si sa fiu nemultumita de starea de fapt in care ne gasim dupa atatia ani de cand se fac campanii peste campanii si legi peste legi. Si imi permit sa urlu si sa ma revolt din cauza ca este inadmisibil ca un caine, in anul 2009, intr-o tara europeana, sa trebuiasca sa omoare o pisica in scopul de a o manca. Un caine care ajunge sa vaneze pisicile in scopul de a le manca si nu pentru ``exercitiu fizic`` sau pentru ca matza a intrat in curtea lui, un astfel de caine este un animal in curs de salbaticire. Cainele nu este un pradator, cainele nu vaneaza pentru a manca. Oare nimeni nu-si da seama de gravitatea situatiei, de faptul ca aceste animale, din cauza nemerniciei celor care le-au dat drumul pe strazi fara a-i interesa cu ce se vor hrani aceste mii de indivizi, sufera mutatii comportamentale grave? Asta incerc sa fac eu aici, sa fac cunoscuta o situatie pe care nu eu o pot rezolva, fiindca nu am competenta necesara sa o rezolv. Daca maine cineva imi va bate in usa si-mi va cere 100 de Ron ca sa rezolve problema jur ca-i dau dublu numai sa faca ceva, ca sa nu mai moara si alte creaturi nevinovate cum au murit pisicutii mei si ceilalti care le-au impartasit soarta.

+Quote Post
liliana
mesaj Apr 10 2009, 08:25 AM
Trimis la #7

Admin

Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Ingrozitor, ma cutremur cand citesc. E groaznic. Nu stiu ce sa spun ...
Adapostul de caini de care vorbeai s-a desfiintat? O sa intreb prieteni care au legaturi cu asociatiile de protejare a animalelor, poate ei stiu mai multe informatii.

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 04:12 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale