IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Ingrijirea pisicii dupa sterilizare, sterilizarea sau castrarea la pisici
liliana
mesaj Jun 7 2011, 10:58 AM
Trimis la #1

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Poate vor fi de ajutor sfaturile despre ingrijirea unei pisici dupa sterilizare.

Pisicuta mea a intrat in calduri la 4 luni, in a doua zi de Craciun, iar pe la 5 luni fara vreo 2 saptamani am mers la veterinar pentru operatia de ovariohisterectomie (sterilizare).

Fireste ca am avut emotii, in definitiv, e vorba de o operatie unde exista si riscuri. Desi medicul veterinar m-a asigurat ca e ca o operatie de rutina, riscurile fiind extrem de mici pentru viata pisicutei, tot am stat cu frica-n san!
Operatia de sterilizare a durat vreo 40 de minute, o ora cu tot cu anestezie si toaletare. De acasa am adus maneca unei bluze vechi si curate de bumbac, pe care apoi veterinarul a taiat-o si a imbracat pisicuta.

Saracuta, cand am vazut-o cum arata, cu a treia pleoapa, mi s-a facut foarte mila de ea. Din cauza anesteziei, ii scazuse temperatura, era si iarna (in ianuarie), frig, ningea afara, am avut un prosop pufos in cusca si am dus-o acasa.

Veterinarul m-a sfatuit ce sa fac in urmatoarele ore:

- s-o scot din cusca si s-o las sa stea pe jos, pe o suprafata intinsa, la caldura. A mea pisicuta n-a vrut sa stea nicaieri. Am pus-o pe un covoras pe jos, langa calorifer. Asa ametita cum era, voia sa vina la mine. Am luat-o in pat, si acolo ma tot cauta. Asa ca intr-un final am asezat-o pe picioarele mele. Cred ca din cauza temperaturii scazute, ma cauta ca sa se incalzeasca cu temperatura trupului meu. A dormit asa vreo 4 ore neintoarsa.

- intrucat veterinarul nu i-a dat o injectie care sa o faca sa se trezeasca mai repede din anestezie, micuta mea a dormit vreo 12 ore in ziua aceea. Si m-am bucurat nespus de mult pentru asta intrucat a avut timp sa se refaca putin prin somn. Pisicuta mea e tare zvapaiata, n-are stare si sunt sigura ca daca i-ar fi dat acea injectie, ar fi topait, riscand sa-si rupa firele.

- operatia a fost la 9 dimineata, seara la 9 jumate micuta mea a inceput sa lipaie putina apa de pe degetul meu si sa-si miroasa mancarea. Desi voia sa rontaie, nu prea vedea bine si nici nu avea putere sa mestece, asa ca am lasat-o doar sa lipaie apa si sa doarma la loc. In noaptea de dinainte de sterilizare n-a mancat nimic, cred si eu ca era flamanda. Pe la ora 11 noaptea deja mergea la litiera, ba chiar a sarit in chiuveta, sa se curete pe labute.

- primele 2 nopti am lasat-o sa doarma in pat, sa-i fie cald. Era ianuarie si ea oricum a mai avut probleme cu laringita, asa ca n-am vrut sa risc sa raceasca atunci cand se recupera dupa ovariohisterectomie.

- a doua zi dupa operatie trebuia sa mergem la control, dar cand a vazut ca vreo s-o bagam in cusca, pisicuta mea s-a speriat, asa ca am lasat-o in pace. Era destul de traumatizata de experienta de cu o zi inainte. Oricum, isi revenise foarte bine: a mancat tot din bol, a baut apa, se juca, ba chiar incepuse sa se spele. Si a treia pleoapa nu se mai vedea deloc, iar temperatura corpului sau revenise la normal.

- pisicuta mea a stat 2 saptamani cu hainuta improvizata. Sigur ca de vreo 2 ori a reusit sa iasa din haina, de fiecare data cosand-o pe ici pe colo, pentru a o stramta indeajuns, dar nu cat sa-i stranga burtica.

- dupa 2 saptamani, i s-au scos firele. A fost cuminte, de altfel, ea mereu reactioneaza pozitiv in situatii noi daca o mangai si ii vorbesc calm.

Acum, la aproape 5 luni de la ovariohisterectomie, operatia abia daca se mai vede. Stim ca e acolo pentru ca inca mai are cateva firicele de par colorate cu albastru, de la solutia dezinfectanta cu care a fost data.

Concluzia acestei experiente? Sterilizarea chiar e o operatie de rutina, pisicile isi revin incredibil de repede dupa o astfel de procedura. Cred ca noi, oamenii, ramanem mai traumatizati decat ele, felinele.

Ea e micuta mea nazdravana, care ma distreaza in fiecare dimineata si seara cand incepe sa miorlaie la pasarile de la fereastra:

Cand avea 4 luni:

si acum, cand are 10 luni:

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 04:07 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale