IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Hrana pentru pisici, mustacioasele voastre ce mananca?
valentina
mesaj May 8 2009, 09:58 AM
Trimis la #1

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Cu ce va hraniti pisicile? Cand mi-am luat prima oara pisici, nu stiam exact ce sa le dau. Nu stiam ca pisicile adulte devin intolerante la lactoza asa ca m-am speriat cand am vazut efectele laptelui.
Din fericire, ale mele nici nu prea mai papa lapte, doar iaurt sau smantana dar diluata.

Mustacioasele mele au incercat Whiskas (s-au cam strambat de la ele) si acum papa multumite ceva mancarica de la Hills. E mai scumputa dar e tare buna smile.gif

Voi ce le dati mustacioaselor voastre? smile.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
giorgiana
mesaj May 8 2009, 11:22 AM
Trimis la #2

Member
**

Grup: Animalutul
Postari: 25
Inregistrat pe: 12-February 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,723

CODY bea lapte, mai ales de la tara si cald, il lipaie un-doi.
Si eu i-am dat din toate marcile, dar de cand l-am castrat am inceput sa-i caut pliculete speciale CONTROL PH si astea sunt de diferite marci, dar ii plac toate, insa numai cu PUI. Asa s-a invatat.

+Quote Post
little_devon
mesaj May 8 2009, 11:52 AM
Trimis la #3

Newbie
*

Postari: 8
Inregistrat pe: 8-May 09
Membrul Nr.: 19,627

Sper sa nu-mi sara nimeni in cap, o sa spun doar parerea mea personala.
Eu una consider ca niste crontoane uscate cu maxim 40% carne (in cazul cel mai fericit!) nu pot fi o hrana nici normala si nici adecvata pentru niste carnivore. In perioada cand cautam crescatori de Devon Rex pentru a aduce pisicute in crescatoria mea, am dat peste o doamna care crestea Devon Rex din Canada - ea a fost cea care m-a "iluminat" asupra hranirii pisicilor. In Canada si in Statele Unite vine tare din urma un nou concept: raw diet altfel numit si "holistic food". Conform acestui concept carnivorele (pisici, caini...) ar trebui hranite cu.... carne (revolutionar, nu? wink.gif ). Si nu, cand zic carne nu ma refer la bucatele de piept de pui... e putin mai complex de atat. Acest concept pune accent pe faptul ca fiecare pisica e unica, deci si hranirea ei va fi... personalizata. Hrana naturala a pisicilor (cel putin a celor salbatice sau care mai au ocazia sa vaneze) are un continut aproximativ de 75% carne, 10% oase si 15% organe. Procentul dupa cum am spus poate sa difere de la pisica la pisica - ideea e ca: mai multe oase inseamna un scaun mai tare, mai multe organe un scaun mai moale (plecand de aici fiecare stapan poate ajunge la un echilibru).
Concluzia ar fi ca eu imi hranesc pisicile cu o astfel de dieta, ajungand la o reteta care le prieste.
Acum, pe de alta parte daca totusi hraniti pisicutele cu bobite, macar uitati-va inainte pe punga la ingrediente. Acolo scrie si continutul de carne...Whiskas cred ca are cam 4-5% carne blink.gif . Marcile precum Royal Canin, Hills, Schesir, au un continut ceva mai mare de carne....
Pana la urma eu tot nu le recomand - daca ar fi sa imi hranesc pisicile cu altceva eu as folosi conserve (nu Whiskas, pentru ajungem de unde am plecat: 4-5%carne ). Cand nu am avut timp sa prepar reteta mea eu am mai folisit Applaws (mi s-a parut cel mai bun), Schesir, Fish 4 cats si Nature's Harvest (iarasi mi s-a parut foarte bun).
Cat despre lapte, intr-adevar, e greu de digerat de pisicile adulte... eu le dau iaurt si uneori branzica de vaci. De asemenea daca aveti posibilitatea o data pe saptamana dati-le si un ou de bibilica (in cazul meu unele pisici prefera doar galbenusul, altele mananca tot).
Dupa cum am spus, nu imi sariti in cap - e doar o parere personala rolleyes.gif

--------------------
Sclava supusa a primei dinastii Devon Rex din Romania

Piquete Zina - Prima felisa Devon Rex din RO

+Quote Post
liliana
mesaj May 11 2009, 01:46 PM
Trimis la #4

Admin

Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Little Devon,
Bine ai venit pe forum!
Am mai auzit pe cineva care ii dadea pisicii carne cruda, fara nici un pic de condiment sau sare pe ea. Imi amintesc de figura unei prietene care a decis sa nu mai treaca prin vizita. Ii era frica sa nu cumva sa se salbaticeasca pisica si sa o pape, cred biggrin.gif laugh.gif laugh.gif Auzise ea de tot felul de feline salbatice si era tare paranoica smile.gif

Poate pentru omul obisnuit, dieta raw e prea de tot insa nu m-as mira sa auzim ca mai multi pisoi au facut greva si au decis ca de azi vor papa numai carnita negatita de pui biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
june
mesaj May 14 2009, 09:18 AM
Trimis la #5

Admin

Grup: Root Admin
Postari: 523
Membrul Nr.: 14,943

mie nu mi se pare deloc socant little devon. si bunica-mea la tara hraneste pisicile cu carne. intestine de pasare, tot ce prinde. plus ca ele mai si vaneaza pasarele, soareci si ce prind pe afara. clar ca trebuie hranite si cu carne cruda. mi se pare trist sa hranesti niste feline doar cu bobite.
plus ca, seara cand mulge vaca e atat de frumos sa vezi pisicutele cum se freaca pe langa bunicamea sa le dea lapte.

asta cu ouale nu o stiam. o sa o practic.

--------------------
I'm hard to get Jack. All you have to do is asq

+Quote Post
valentina
mesaj May 14 2009, 10:11 AM
Trimis la #6

miau-miau

Nu se salbaticesc de la carne cruda!!! cum a putut sa spuna asa ceva?
pisicoasele mele mereu vaneaza soricei, vrabii, pasari mai micute. Motanelul cel mic mananca aproape in fiecare zi cate o vrabiuta. Are un stil al lui de a vana, e smecheras rau. dar niciodata nu mi-am pus problema ca s-ar putea salbatici.

le dau si mancare pentru pisici, sa le mai diversific meniul. Odata pe zi le pun in castronas bobite d-alea, le improspatez apa si cu asta basta. ele mananca atunci cand vor. fiind pisici de curte, au multa activitate pe afara si nu risca sa se ingrase, asa cum imi spunea medicul.

--------------------

+Quote Post
little_devon
mesaj May 15 2009, 12:36 PM
Trimis la #7

Newbie
*

Chiar ma bucur sa aud de pisicute care isi vaneaza mancarica! Ce n-as da pentru posibilitatea sa le ofer si eu pisicilor mele vrabiute sau soricei la masa. Dar pana atunci fiecare se descurca cum poate...
Daca stau acum sa ma gandesc, si pisicile de la tara de la bunica mea mananca numai "cruditati" tongue.gif , si nu le-am vazut vreodata bolnave, iar blana lor e absolut stralucitor de curata (mai putin cand ploua wink.gif ).
Sunt sigura ca daca as avea o curte (si as face in asa fel incat pisicile sa nu poata iesi din ea) matele mele ar fi inebunite si ar sta toata ziua afara. Eh... vise...

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj May 15 2009, 12:45 PM
Trimis la #8

Admin

Little Devon, sa inteleg ca locuiesti in apartament? Uite, ca mereu ma intrebam cum e sa stai cu o pisica in casa.
Din motive de alergii, noi n-am avut pisica, oricat de mult mi-as fi dorit. Parintii mei n-au dorit pentru ca le era mila de pisica si nu le placea parul peste tot.

Insa, cu Devon Rex, cred ca e altfel, avand in vedere ca au parul foarte scurt. Cum te descurci? Cate bibelouri ti-au spart pana acum? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Se aseamana foarte mult cu Sphinx, doar ca acelea nu au par deloc, nu?

--------------------

+Quote Post
little_devon
mesaj May 18 2009, 11:06 AM
Trimis la #9

Newbie
*

Da, Lilisor, noi avem un apartament de 3 camere in care stam noi 2 (eu si bf) masculul si femela noastra si momentan cele doua fetite din primul cuib. Legat de par e floare la ureche - nici nu se vede/simte ca am animale in casa, insa compenseaza acest lucru prin temperamentul lor. E ceva... tragico-comic wacko.gif ! Sunt pisici suuper jucause si nebune rau de tot! Dar chiar si cand fac ceva rau nu poti sa te superi pe ele... au o privire de parca te intreaba "ce, esti nebun? doar nu crezi ca eu sunt de vina!" . Oricum in majoritatea timpului ne tavalim pe jos de ras si ne miram cum oare le vin in capusorul ala mic atatea idei nastrusnice. Bibelouri nu am (nici nu ar fi indicat rolleyes.gif ), dar la activ au doar 3 farfurii (slabut as zice eu). Oricum, datorita blanii lor, si pt. ca sunt extreeem de sociabile, nu poti sa cresti un Devon decat in casa/curte inchisa.
Cu Sphinx seamana si nu prea... Devonii au trei tipuri de par (puf, aspru si fin), Sphinxul are doar un puf fin, aproape invizibil. In rest nu prea au nimic in comun... poate doar faptul ca si sphinxul are urechile destul de mari.

--------------------

+Quote Post
crina
mesaj May 19 2009, 11:43 AM
Trimis la #10

Advanced Member

Postari: 38
Membrul Nr.: 16,818

sunt simpatice Devon Rex-urile. eu prefer siamezele, cum era si pisicul meu care a murit. inca nu m-am hotarat la un alt pisoi smile.gif

+Quote Post
valentina
mesaj May 21 2009, 10:44 AM
Trimis la #11

miau-miau

Lilisor, sa stii ca e chiar ok sa locuiesti in apartament cu pisica. Ok, iti mai sparge cate ceva, iti mai roade si zgarie niste mobila, dar e chiar ok. Mult mai bine decat cu un caine.

Pisicile sunt mai independente decat cainii, asa ca probabil de asta sunt indicate ca animale de companie daca stai la bloc. Plus ca nu fac atata galagie.

Am stat si noi, vreo 2 ani, la bloc cu pisicile noastre. Dar, ca sa nu-mi zgarie picioarele meselor si scaunelor, le infasuram cu sfoara, pisica isi ascutea gherutele in ea dar nu-mi zgaria nimic. Iar in privinta bibelourilor, noi nu tinem asa ceva. Vaza cu flori mi-a rasturnat-o odata dar atat.

Ce e nasol la casa e ca trebuie sa ai grija cu unele flori, ca sunt otravitoare pentru pisici. Mai ales daca ai o gradina cu flori, cum am eu, si pisica are acces la ele. (sper ca nu e bai daca pun link catre florile mele de pe infogradina! biggrin.gif)

Little Devon: te invidiez pentru daruirea ta! Sunt atat de putini crescatori dispusi sa treaca prin orice pentru pisicile lor. Sper ca ne mai incanti cu felinele tale superbe!

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Aug 19 2009, 04:26 PM
Trimis la #12

miau-miau

revenind la subiectul topicului, cu mandrie va anunt ca pisicoasele mele nu mai mananca deloc whiskas. nici kite kat. mofturoase rau. si la Hills mai fac mutre dar mananca atunci cand le ajunge foamea.

acum vreau sa cumpar Schesir, ceva conserve. am auzit ca sunt bune. voi le-ati dat pisicilor voastre asa ceva? smile.gif pisicile mele sunt sterilizate/castrate si stau in curte. credeti ca e problema cu pietrele la rinichi, pentru motan? e tinerel dar n-as vrea sa faca ceva.

apa are cata vrea, mancare la fel. ma tot gandeam sa incep sa le dau mancare diferentiata. la pisica de-un fel si la motanel de altul. recomandati ceva anume? smile.gif

--------------------

+Quote Post
Motancel
mesaj Mar 9 2010, 10:19 AM
Trimis la #13

Newbie
*

Postari: 2
Inregistrat pe: 8-March 10
De la: Bcuresti
Membrul Nr.: 23,094

Salut. smile.gif Pisicuta mea mananca momentan Sanabelle, la recomandarea medicului veterinar. E innebunita dupa el. Altceva nu prea mananca, referitor la mancarea pentru pisici. In plus, ii mai dau carne. Ii place carnea. Cum ma duc la frigider, e si ea acolo:). Ii dau carne fiarta de pui sau friptura de vacuta/porc. Carnea cruda nu o mananca, ci se joaca cu ea. Dupa lapte nu se omoara, nici dupa branza. In schimb, e innebunita dupa iaurtul de fructe. De cel simplu nici macar nu se atinge. Din cand in cand, mai mananca si cate o bucatica de ciocolata. Ii plac si pliculetele cu carnita in sos, dar prefer sa ii fac eu carnita. Mi se pare mai sanatos asa .

+Quote Post
valentina
mesaj Mar 9 2010, 11:13 AM
Trimis la #14

miau-miau

Motancel, ai grija ca ciocolata e periculoasa pentru animale!
mi-au spus asta 2 veterinari pana acum. contine niste substante care pot face rau stomacelului mic al pisicii.

am sa incerc si eu Sanabelle, cum spuneam, ale mele pisicoase-s fitoase rau la inceputul primaverii...

--------------------

+Quote Post
denyssuk
mesaj Apr 14 2010, 08:42 PM
Trimis la #15

Newbie
*

Postari: 6
Inregistrat pe: 14-April 10
Membrul Nr.: 23,173

Hello lume,

Ma numesc Denisa si acesta e primul meu mesaj pe forum. Ca toata lumea de aici sunt si eu iubitoare de animale. Eu ador pisicile. Lumea mea ideala este sa fiu inconjurata de pisici!
Am un motan de 3 ani, il cheama Miki si este un "tigrisor" de curte. Intotdeauna mi-am hranit pisica doar cu mancare gatita. Ceea ce mananc eu, mananca si pisica mea. Nu stiu cat de santos este, dar pana acum nu am sesizat sa aiba vreo problema de sanatate. Cand ii este foame se "planteaza" in fata usii de la bucatarie si miauna foarte tare, pana vin sa-i dau de mancare. Dupa ce este satul, incepe sa-si faca toaleta, dupa care se incolaceste in bratele mele si incepe sa toarca.
Miki este un mustacios adorabil, foarte prietenos si jucaus.

+Quote Post
pisicuta
mesaj Feb 16 2011, 02:54 PM
Trimis la #16

Newbie
*

Inregistrat pe: 18-March 10
Membrul Nr.: 23,112

buna.numele meu este elena si am o persanuta pe care o cheama milla.am cumparat-o cand avea 5 luni si era deja invatata cu un anumit tip de granule insa dupa ceva timp am inceput sa o hranesc cu conserve.ce am observat in timpul asta e ca ii cadea foarte rau parul.am fost cu ea la medic ca venisem cu ea acasa in vacanta in romania si medicul mia recomandat sa-i dau royal canin la inceput combinate mai multe feluri si apoi anume pt persane care insa nu i-a placut deloc si am continuat sa-i dau combinate.acum este un pic mai grasuta poate si pentru ca ii mai diversific meniul si cu carnita sau peste.

+Quote Post
liliana
mesaj Feb 18 2011, 05:52 PM
Trimis la #17

Admin

CITAT(pisicuta @ Feb 16 2011, 02:54 PM) *
buna.numele meu este elena si am o persanuta pe care o cheama milla.am cumparat-o cand avea 5 luni si era deja invatata cu un anumit tip de granule insa dupa ceva timp am inceput sa o hranesc cu conserve.ce am observat in timpul asta e ca ii cadea foarte rau parul.am fost cu ea la medic ca venisem cu ea acasa in vacanta in romania si medicul mia recomandat sa-i dau royal canin la inceput combinate mai multe feluri si apoi anume pt persane care insa nu i-a placut deloc si am continuat sa-i dau combinate.acum este un pic mai grasuta poate si pentru ca ii mai diversific meniul si cu carnita sau peste.

Bine ai venit, Elena.
Nu-i place Royal Canin? Nici Schesir? Sau Applaws? Applaws e mâncare naturală din peşte oceanic (numai cu peşte i-am luat pisicii mele, nu prea e încântată de pui sau curcan) şi miroase atât de îmbietor, încât şi noi, oamenii, salivăm.

Micuţa mea mănâncă cu poftă Royal Canin, dar preferata ei mâncare rămâne Schesir uscat. Se găseşte în magazinele Animax (în Oradea, oferta de Schesir e cam limitată) şi preţurile încep de la 17-18 lei/kg.

Nici Royal canin pt pisici mofturoase nu i-a plăcut?

--------------------

+Quote Post
pisicuta
mesaj Feb 18 2011, 05:55 PM
Trimis la #18

Newbie
*

Inregistrat pe: 18-March 10
Membrul Nr.: 23,112

CITAT(liliana @ Feb 18 2011, 06:52 PM) *
Bine ai venit, Elena.
Nu-i place Royal Canin? Nici Schesir? Sau Applaws? Applaws e mâncare naturală din peşte oceanic (numai cu peşte i-am luat pisicii mele, nu prea e încântată de pui sau curcan) şi miroase atât de îmbietor, încât şi noi, oamenii, salivăm.

Micuţa mea mănâncă cu poftă Royal Canin, dar preferata ei mâncare rămâne Schesir uscat. Se găseşte în magazinele Animax (în Oradea, oferta de Schesir e cam limitată) şi preţurile încep de la 17-18 lei/kg.

Nici Royal canin pt pisici mofturoase nu i-a plăcut?

+Quote Post
liliana
mesaj Apr 14 2011, 03:22 PM
Trimis la #19

Admin

Recent am testat inca vreo 4-5 tipuri de hrana pentru pisici:
plicurile cu mancare umeda de la Royal Canin pentru blanita Shining si nu mai stiu cum scrie pe plic. Sunt portocalii, nu mai stiu exact cum se numeste sortimentul. Sunt excelente! Blanita pisicutei mele e lucioasa, pufoasa si placuta la mangaiat.

Apoi am testat alt sortiment de hrana umeda de la Purina, e ieftin, undeva la 1,5 lei plicul. Pisica mea a mancat bine mancarea, desi nu-i dau prea des pentru ca are un continut slabut de carne (4% derivate din carne). Dar pentru a diversifica meniul o data la 2-3 saptamani, e ok.

Un alt sortiment testat e ProPlan kitten. I-a placut tare mult hrana asta. E de calitate premium, parca are un continut de 40% proteine, insa contine si faina de porumb (despre care stiam ca nu e prea indicata in dieta pisicii; in definitiv, n-am vazut pisica salbatica sa pape porumb).

Am mai incercat Sanabelle hrana uscata (de data asta e pt pisici adulte). Pisica mea de 8 luni infuleca Sanabelle de zici ca n-a mai vazut ceva mai bun. Din pacate, se gaseste destul de greu in zona mea, trebuie sa merg in celalalt capat al orasului pentru a-i cumpara mancarea asta.

Si in cele din urma, am gasit intr-un pet shop Applaws cu creveti, pui si carne de curcan. Ei, la conserva cu creveti pisica mea a avut niste dubii. Si cand spun asta ma refer la faptul ca nu stia cum se mananca acele creaturi portocalii, crevetii. Baga labuta in bol, scotea crevetele si-l rontaia. Dar, fiind mai gumat, il manca doar pe jumatate. Pana cand s-a plictisit sa tot rontaie pe creveti si a mancat doar tonul din conserva.

--------------------

+Quote Post
Miuiu
mesaj Jun 13 2011, 05:16 PM
Trimis la #20

Newbie
*

Postari: 1
Inregistrat pe: 13-June 11
Membrul Nr.: 25,266

Heiii.. sunt mai noua pe site de felul meu,si si in domeniul cu pisicutzele! love10.gif Are o luna si jumatate si cateva probleme: mi se pare ca are conjunctivita. In al doilea rand, i-am dat micutzului pana acum(il am de o saptamana) laptic, dai ii mai dadeam si putin ou,salam,iaurt..dar acum i-am dat Friskies Junior de la Purina si mi-a cam facut diaree. As vrea sa stiu ce sa-i dau pentru ochisor,dar si pentru diaree,si daca e ceva in neregula cu Friskies(din cate am auzit,parerile sunt impartite) Multumesc anticipat! smile.gif

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 12:26 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale