IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Rase de pisici si poze, sa stie lumea ce si cum
valentina
mesaj Jul 22 2009, 05:18 PM
Trimis la #1

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Cu voia voastra, propun un subiect care zic eu, ne va ajuta: sa scriem cate ceva si cate o poza despre fiecare rasa de pisici care exista.
Ideea mi-a venit acum cateva saptamani cand colegu de serviciu si-a cumparat o Norvegian Forrest si eu nu stiam ca exista rasa asta. Probabil sunt multi alti oameni care habar nu au de toate rasele si poate ar dori o pisica. Haideti sa ne facem o favoare, ce ziceti? biggrin.gif

ca de obicei, incep eu. ordine alfabetica:
ABISSINIANA. am vazut ca exista si pe site un articol despre ea.

una dintre cele mai vechi rase de pisici.
CITAT
Although the Abyssinian is one of the oldest known breeds, there continues to be speculation and controversy concerning its history. In appearance, Abyssinians resemble the paintings and sculptures of ancient Egyptian cats which portray an elegant feline with a muscular body, beautiful arched neck, large ears and almond shaped eyes. Abys today still retain the jungle look of felis lybica, the African wildcat ancestor of all domestic cats.
de pe CatFanciersAssociation
Fisier Atasat  abyssinian1.jpg ( 48.5k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  abyssinian.jpg ( 40.52k ) Numarul de Transferari: 0

AMERICAN BOBTAIL
pisica de talie medie spre mare, musculoasa si puternica. Inteligente, afectuoase si dragastoase.
CITAT
American Bobtail cat possesses a strong, broad modified wedge-shaped head, with a distinctive brow above large almost almond shaped eyes giving it a natural hunting gaze. Its unique coat comes in both a medium, semi-dense shorthair and a medium-length longhair that is resilient and resistant to water.
tot de pe Cfa.org

Fisier Atasat  american_bobtail.jpg ( 20.59k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  american_bobtail2.jpg ( 26.4k ) Numarul de Transferari: 0

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
liliana
mesaj Jul 23 2009, 02:12 PM
Trimis la #2

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Mai Valentina, buna idee cu topicul asta. Ar trebui sa te fac moderator. Hai sa vedem ce treaba faci intai cu topicul si pe urma mai discutam tongue.gif Ce zici? E ok?

Bun, sa continui eu de unde ai ramas tu. Am luat informatii tot de pe Cat Fanciers Association, de altfel singurul site pe care ma bazez si eu cand caut informatii despre rasele de pisici.

AMERICAN CURL
Ies in evidenta datorita urechilor cu un aspect aparte, adica putin curbate. La nastere, pisicile din aceasta rasa au urechile drepte, dupa cateva zile se onduleaza usor. Sunt prietenoase, companioni excelenti pentru oameni. Se adapteaza usor noilor situatii, animale sau copii prezenti in casa.
CITAT
The Curl personality is truly unique. If not sleeping up high somewhere in a large salad bowl, figuring out with great determination just how to get into the shower with you, or assuming their spot right in front of a favorite TV show, they are patting at your glasses while you try to read the paper. Needless to say, Curls are very people-oriented, faithful, affectionate soulmates adjusting remarkably fast to other pets, children, and new situations. People say they are very dog-like in their attentiveness to their owners, following them around so not to miss anything.

Fisier Atasat  american_curl.jpg ( 12.29k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  American_Curl2.jpg ( 144.41k ) Numarul de Transferari: 0

--------------------

+Quote Post
maxine
mesaj Aug 14 2009, 09:55 AM
Trimis la #3

Advanced Member

Grup: Gradina
Postari: 368
De la: Cluj
Membrul Nr.: 16,815

ce draguta e pisicuta aia roscata si cu coada scurta. simpatica foc

+Quote Post
valentina
mesaj Aug 19 2009, 04:20 PM
Trimis la #4

miau-miau

Desi nu e urmatoarea in ordine alfabetica, astazi va povestesc putin despre rasa de pisici Korat.
E una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume. Legendele thailandeze spun ca pisicile Korat erau daruite, in cuplu, la nunti. Se spune ca aduceau fertilitate in noua casnicie.
De asemenea, aceste pisici aveau un rol esential in ceremoniile pentru inducerea ploii. In Thailanda, in sezonul secetos, vracii incearca tot felul de solutii pentru a aduce ploaia asupra pamantului.

Ce se stie sigur e faptul ca pisicile Korat au aparut acum cateva sute de ani intr-un lucrare numita \"The Cat Book Poems\", lucrare ce se regaseste la Biblioteca Nationala din Bangkok, Thailanda. Descrierea pisicilor Kirat suna in felul urmator:
\"au parul fin, cu radacini ca norii si varfurile precum argintul. ochii le sclipesc precum picaturile de roua pe o frunza de lotus.\"

Pisicile Korat sunt recunoscute pentru blanita albastra (gri inchis) insa exista si alte culori datorate genelor recesive. Variatiile de culoare sunt Mov Thai si Albastru Point Thai, devenind foarte populare de-a lungul anilor.
Cu toate acestea, numai pisicile albastre pot fi numite Korat, fiind una dintre cele 3 specii de pisici albastre ce exista in lume.

siteul oficial al acestei rase: http://www.korats.org.uk/

Seamana cu Albastra de Rusia dar nu e!

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Oct 6 2009, 11:07 AM
Trimis la #5

miau-miau

Un video superb despre evolutiile raselor de pisici:

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Oct 23 2009, 12:40 PM
Trimis la #6

miau-miau

Pisica Scottish Fold.

E o pisica de talie mica spre mijlocie, e usor de recunoscut datorita urechilor mici si indoite. Pisicile Scottish Fold au obiceiul de a dormi pe spate, de a sta singure in fund.
sunt mustacioase putin galagioase si pot fi intalnite in mai multe culori. mie-mi plac mult cele portocalii, desi se spune ca pisicile portocalii sunt mai agresive decat cele de alte culori.

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Oct 23 2009, 12:56 PM
Trimis la #7

miau-miau

Pisica de rasa: Siameza

E o pisica sfanta despre care legendele spun ca ar fi urmasele pisicilor sacre din templul din Siam (Tailanda de azi). Nu se stiu date exacte despre aparitia acestei rase, doar ca e originara din S-E-ul Asiei.
In Thailanda sunt denumite Wichien-maat (วิเชียรมาศ, ceea ce inseamna "Luna de diamant"). E cea mai populara rasa de pisici din Europa si America de Nord.

Datorita imperecherilor selective, pisica Siameza moderna a devenit o felina gratioasa, slabuta, flexibila, dotata cu un trup musculos si compact. Capul are forma triunghiulara, ochii alungiti si oblici, urechile mari, subtiri si ridicate. Are un trup lung ce se termina cu o coada la fel de lunga.
Face parte din clasa pisicilor cu parul scurt, fin, moale si aproape lipit de corp. Labutele sunt negre la fel si boticul si coada, adica la extremitari. Acest lucru se datoreaza unei mutatii la nivelul unei enzime ce produce melanina.

Puiutii se nasc crem sau albi, in primele luni incepand sa le apara culorile. Pe la varsta de 4 saptamani le apar trasaturile rasei.

Sunt pisici afectuoase, inteligente si foarte sociabile. Adora compania oamenilor, fiind pisici extrovertite. Totodata, sunt galagioase si lipicioase de stapan dupa atentia sa. Sunt foarte jucause si active.

Fisier Atasat  siameza.jpg ( 22.53k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  pui_de_siameza.jpg ( 40.11k ) Numarul de Transferari: 0

Fisiere Atasate
Fisier Atasat  puiuti_de_siameze.jpg ( 19.02k ) Numarul de Transferari: 0

--------------------

+Quote Post
pisic
mesaj Jul 13 2011, 04:55 PM
Trimis la #8

Member
**

Postari: 15
Inregistrat pe: 5-January 11
Membrul Nr.: 23,908

Ce slabanoaga e pisicicuta aceea siameza!:))totusi e una dintre cele mai frumoase rase de pisici!:D

+Quote Post
ralu
mesaj Jul 23 2011, 12:14 PM
Trimis la #9

Member
**

Postari: 11
Inregistrat pe: 23-July 11
Membrul Nr.: 25,630

CITAT(valentina @ Oct 23 2009, 11:56 AM) *
Pisica de rasa: Siameza

E o pisica sfanta despre care legendele spun ca ar fi urmasele pisicilor sacre din templul din Siam (Tailanda de azi). Nu se stiu date exacte despre aparitia acestei rase, doar ca e originara din S-E-ul Asiei.
In Thailanda sunt denumite Wichien-maat (วิเชียรมาศ, ceea ce inseamna "Luna de diamant"). E cea mai populara rasa de pisici din Europa si America de Nord.

Datorita imperecherilor selective, pisica Siameza moderna a devenit o felina gratioasa, slabuta, flexibila, dotata cu un trup musculos si compact. Capul are forma triunghiulara, ochii alungiti si oblici, urechile mari, subtiri si ridicate. Are un trup lung ce se termina cu o coada la fel de lunga.
Face parte din clasa pisicilor cu parul scurt, fin, moale si aproape lipit de corp. Labutele sunt negre la fel si boticul si coada, adica la extremitari. Acest lucru se datoreaza unei mutatii la nivelul unei enzime ce produce melanina.

Puiutii se nasc crem sau albi, in primele luni incepand sa le apara culorile. Pe la varsta de 4 saptamani le apar trasaturile rasei.

Sunt pisici afectuoase, inteligente si foarte sociabile. Adora compania oamenilor, fiind pisici extrovertite. Totodata, sunt galagioase si lipicioase de stapan dupa atentia sa. Sunt foarte jucause si active.

Fisier Atasat  siameza.jpg ( 22.53k ) Numarul de Transferari: 0

Si pisicuta mea tot siameza este si o cheama kitty

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 03:48 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale