IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Alegerea pestisorului potrivit, despre acvarii si specii de pesti
liliana
mesaj Sep 22 2009, 11:16 AM
Trimis la #1

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Alegerea speciei de peste

Spre deosebire de alte animale, peştii nu au nevoie de îngrijiri speciale. Nu au nevoie să fie pieptănaţi sau scoşi afară. Evident, peştii nu sunt atât de drăgălaşi precum un căţeluş şi nici la fel de jucăuşi precum o pisică şi cu siguranţă nu se vor uita la tine cu ochişorii mari ai câinelui loial care pare să te asculte atunci când îţi spui oful. Cu toate acestea, peştişorii sunt amuzanţi şi interesanţi.

Multe persoane preferă să aibă în casă un acvariu imens cu peşti, spre amuzamentul şi relaxarea familiei.

ÃŽnainte de a merge la pet-shop, citeÅŸte mai departe despre cele 3 mari categori de peÅŸti:

Peştii tropicali de apă dulce: se regăsesc în cele mai multe locuinţe. Foarte coloraţi şi micuţi, aceştia pot trăi şi în acvarii micuţe. Asta nu înseamnă că nu vei avea de muncă, ci doar că e mai uşor să schimbi apa într-un bol faţă de un acvariu mare.

Peştii de apă rece: aceştia au nevoie de ceva mai mult timp dedicat întreţinerii, spre deosebire de peştii tropicali de apă dulce. Peştii de apă rece au nevoie de un acvariu ceva mai mare şi un sistem mai performant de filtrare şi oxigenare a apei din bazin. Nu-i cumpăra dacă nu ai timp şi buget.

Peştii tropicali marini: în această categorie găsim cele mai fascinante specii de peşti. Frumuseţea lor are totuşi un preţ. Majoritatea peştilor marini au nevoie de îngrijiri şi condiţii speciale. Un acvariu mare, nisip, un sistem performant de filtrare şi oxigenare a apei, plante de bazin, scoici şi mâncare anume.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Victoria
mesaj Nov 3 2009, 10:19 AM
Trimis la #2

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 459
Inregistrat pe: 20-April 09
Membrul Nr.: 17,796

Eu am primit la nunta mea un pestisor auriu... din cate am citit pe net... e caras auriu... smile.gif Si eu sunt cu pisicutele si catelusii.... daca ar fi fost dupa mine niciodata nu mi-as fi luat un pestisor... dar acuma cum il am deja tot mai mult mi-e drag si sa stiti ca e foarte relaxant, ca de multe ori vin acasa si stau vreo 10 min si ma uit la el si pur si simplu ma detaseaza de toate baiurile... smile.gif L-am primit intr-un bol smile.gif cum se vad in filme... dar sotul meu i-a cumparat un acvariu imens biggrin.gif cu plante artificiale (ca au zis la pet shop ca mananca plantele naturale), pietris pentru acvariu, iar acvariul e dotat cu incalzitor de apa si filtru cu 4 tipuri de bureti plus un pachetel pe care scrie ACTIVATED CARBON (pe care scrie ca sa il scot dupa 3 saptamani... dc? nu stiu.. dar l-am scos si nu am mai pus altul!) smile.gif Ideea e ca nu stiu mare lucru despre pestisori... si as dori sa ii iau o pereche doar ca nu stiu ce sex are biggrin.gif ... si la pet shop au zis ca trebuie sa mai creasca sa aflu sexul .... are cineva alte idei? ca e destul de singur saracutul.... si din cate am inteles nu se simte bine un pestisor daca e singur... sad.gif

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Nov 3 2009, 04:30 PM
Trimis la #3

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
Membrul Nr.: 15,223

CITAT(Babes Victoria @ Nov 3 2009, 11:19 AM) *
Eu am primit la nunta mea un pestisor auriu... din cate am citit pe net... e caras auriu... smile.gif Si eu sunt cu pisicutele si catelusii.... daca ar fi fost dupa mine niciodata nu mi-as fi luat un pestisor... dar acuma cum il am deja tot mai mult mi-e drag si sa stiti ca e foarte relaxant, ca de multe ori vin acasa si stau vreo 10 min si ma uit la el si pur si simplu ma detaseaza de toate baiurile... smile.gif L-am primit intr-un bol smile.gif cum se vad in filme... dar sotul meu i-a cumparat un acvariu imens biggrin.gif cu plante artificiale (ca au zis la pet shop ca mananca plantele naturale), pietris pentru acvariu, iar acvariul e dotat cu incalzitor de apa si filtru cu 4 tipuri de bureti plus un pachetel pe care scrie ACTIVATED CARBON (pe care scrie ca sa il scot dupa 3 saptamani... dc? nu stiu.. dar l-am scos si nu am mai pus altul!) smile.gif Ideea e ca nu stiu mare lucru despre pestisori... si as dori sa ii iau o pereche doar ca nu stiu ce sex are biggrin.gif ... si la pet shop au zis ca trebuie sa mai creasca sa aflu sexul .... are cineva alte idei? ca e destul de singur saracutul.... si din cate am inteles nu se simte bine un pestisor daca e singur... sad.gif

Bine ai venit pe forum si "Casa de Piatra" daca ai avut nunta recent.

Carasii aurii sunt usor de crescut. Am intrebat o persoana cu mult mai multa expertiza si experienta in cresterea pestilor, asa ca sfaturile lui sunt urmatoarele:

- carbon activ nu prea mai functioneaza dupa mai multa vreme de aceea se scoate din acvariu.
- incalzitorul este necesar doar in cazul in care temperatura scade sub 20 de grade frecvent. daca are termostat, seteaza-l pe 20 de grade.
- poti pune si plante naturale doar sa aiba frunze mai late.
- carasii nu se cearta daca sunt mai multi in acelasi acvariu, iar sexul lor conteaza cu atat mai putin.
- carasii sunt cunoscuti pentru mizeria pe care o fac in apa. Cu cat mai multi, cu atat mai multa mizerie.
- apa se schimba des dar niciodata toata odata. se schimba treptat, 25/50% mereu. Dar niciodata total pentru ca pestele se sperie ca nu mai e in ambientul sau.
- carasii se impaca bine cu orice peste de acvariu care nu-i mananca si care nu au nevoie de temperaturi ridicate.
- mancarea lor trebuie sa fie hrana uscata, nicidecum viermi sau larve care pot aduce boli.
- sunt pesti foarte mancaciosi, trebuie hraniti si dimineata si seara dar nu in exces. pofta lor de mancare le poate fi fatala.
- specii de pesti cu care pot convietui linistiti: zebre, guppi sau moli negru.
- pentru a preveni problemele cu vezica inotatoare, le poti da mazare decorticata si fiarta o data pe saptamana sau la 2 saptamani.

Sper sa-ti fie de ajutor sfaturile smile.gif

--------------------

+Quote Post
Victoria
mesaj Nov 3 2009, 05:07 PM
Trimis la #4

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 459
Inregistrat pe: 20-April 09
Membrul Nr.: 17,796

CITAT(Lilisor @ Nov 3 2009, 04:30 PM) *
Bine ai venit pe forum si "Casa de Piatra" daca ai avut nunta recent.

Carasii aurii sunt usor de crescut. Am intrebat o persoana cu mult mai multa expertiza si experienta in cresterea pestilor, asa ca sfaturile lui sunt urmatoarele:

- carbon activ nu prea mai functioneaza dupa mai multa vreme de aceea se scoate din acvariu.
- incalzitorul este necesar doar in cazul in care temperatura scade sub 20 de grade frecvent. daca are termostat, seteaza-l pe 20 de grade.
- poti pune si plante naturale doar sa aiba frunze mai late.
- carasii nu se cearta daca sunt mai multi in acelasi acvariu, iar sexul lor conteaza cu atat mai putin.
- carasii sunt cunoscuti pentru mizeria pe care o fac in apa. Cu cat mai multi, cu atat mai multa mizerie.
- apa se schimba des dar niciodata toata odata. se schimba treptat, 25/50% mereu. Dar niciodata total pentru ca pestele se sperie ca nu mai e in ambientul sau.
- carasii se impaca bine cu orice peste de acvariu care nu-i mananca si care nu au nevoie de temperaturi ridicate.
- mancarea lor trebuie sa fie hrana uscata, nicidecum viermi sau larve care pot aduce boli.
- sunt pesti foarte mancaciosi, trebuie hraniti si dimineata si seara dar nu in exces. pofta lor de mancare le poate fi fatala.
- specii de pesti cu care pot convietui linistiti: zebre, guppi sau moli negru.
- pentru a preveni problemele cu vezica inotatoare, le poti da mazare decorticata si fiarta o data pe saptamana sau la 2 saptamani.

Sper sa-ti fie de ajutor sfaturile smile.gif

Multumesc mult pt urari! smile.gif Si pentru sfaturi! Imi sunt de folos... smile.gif mai ales ca nu le respectam pe toate biggrin.gif dar acuma va fi bine! smile.gif O sa revin cu poze... smile.gif sper sa stea odata locului... ca sa ii pot face o poza calumea biggrin.gif tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 8th February 2012 - 02:26 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale