Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Aug 7 2009, 04:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Animalutul Postari: 1,037 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Tulburari ale florei intestinale: In intestin traiesc milioane de bacterii folositoare, fara ajutorul carora digestia, in principal, nu ar fi posibila. Ele despart, astfel, celuloza indigesta din hrana vegetala, asa incat organismul sa o poata valorifica. Ele formeaza acid lactic prin care sunt inhibate procesele de putrefactie in digestia albuminei si produc vitamine importante cum ar fi cele din grupul B si vitamina K, foarte importanta in coagularea sangelui. Nu in ultimul rand, acestea au o functie importanta in apararea importiva bolilor: impiedica stabilizarea si inmultirea bacteriilor in intestin. Totalitatea bacteriilor intestinale este numita flora intestinala. Este compusa dintr-o multime de tipuri de bacterii. In functie de felul lor, de componenta si de partea procentuala a fiecarei specii de bacterii, flora intestinala difera de la caz la caz. Astfel, la mamiferele din casa si gospodarie se gasesc, de regula, in intestin, bacterii din grupa E.Coli. La pasarile granivore, bacteriile Coli nu apartin florei sanatoase. Dar se gasesc bacterii ale acidului lactic in numar mare. Pentru medicul veterinar, cunoasterea componentei florei intestinale naturale a animalului este foarte importanta si reiese din analiza coproculturii. Flora intestinala specifica fiecarei specii de animale poate fi afectata de diversi factori: a). Antimicoticele - sunt medicamente care ucid bacteriile. Ele, totusi, nu pot actiona diferit in cazul germenilor "buni" si cei "rai", asa incat, in cazul ingurgitarii lor sunt distrusi partial sau total, nu numai agentii patogeni ci si flora intestinala necesara organismului. urmarile constau in gravele tulburari digestive cu diaree. Administrarea vitaminelor B si K este intrerupta. Pana la refacerea florei intestinale, agentii patogeni au cale libera. c). Bacterii deosebit de agresive (Salmonella) pot infrange chiar si numarul redus, flora intestinala si pot cauza grave inflamatii intestinale. d). Procesele inflamatorii ale membranei intestinale care apar din diverse cauze (intoxicatii, boli ale organelor, paraziti intestinali folositori).acestia din urma mor sau nu se mai inmultesc destul de repede iar flora intestinala este afectata. Modificarea florei intestinale constituie o amenintare la adresa vietii pasarii. Timpul necesar organismului pentru a-si reface echilibrul in ceea ce privese cantitatea de bacterii folositoare, este, adeseori prea lung. Pasarile afectate mor din cauza diareei, deshidratarii, lipsei de vitamine si invaziei de agenti patogeni in sange, asa numita septicemie. Pentru refacerea florei intestinale, ani de zile s-a recomandat iaurtul (are bacterii vii din acidul lactic). Acesta i se va administra pasarii bolnave de 3 ori pe zi, direct in gusa. Iaurtul poate face si profilactic parte din alimentatie. Pentru tratament, medicul are la dispozitie si alte preparate foarte eficiente pe care le poate folosi. Aceste medicamente contin germeni intestinali sanatosi, congelati si uscati care vor trebui introdusi direct in ciocul pasarii. In acelasi timp trebuie tratata cauza tulburarii florei intestinale. Diareea Diareea nu este o boala ci un simptom care poate avea multe cauze. Ca urmare a inflamatiei intestinale, apare foarte frecvent diareea. Dar si bolile ficatului pot schimba consistenta excrementelor. O diaree aparuta pe fond nervos este declansata de frica, sperietura, conflicte cu partenerul sau din alte situatii de stres. In consecinta, miscarile intestinale sunt accelerate pe fond nervos asa incat bolul alimentar trece mai repede prin tractul intestinal. Organismul nu are timp sa absoarba lichidul continut de acesta si excrementele sunt apoase. Spre deosebire de enterita, excretia se normalizeaza in scurt timp cand pasarea se calmeaza. Nu intotdeauna excrementele lichide constituie o diaree adevarata la pasari deoarece excrementele si urina sunt eliminate simultan prin cloaca. Excrementele sunt, la animalele sanatoase, inchise la culoare (verzui sau cafenii) si au o forma bine conturata. La granivore, urina apare ca o pata alba pe excremente. Atunci cand acestea sunt moi sau lichide, este semn ca s-a instalat diareea. Cand urina pluteste ca o mica baltoaca vascoasa, problema nu tine de intestin ci de aparatul urinar. Se vorbeste de poliurie. Cand diareea duraza mai mult de o zi, pasarea trebuie sa fie dusa la un medic veterinar. Diareea ii pune viata in pericol. Pasarile mici pot muri in scurt timp. Din cauza pierderii lichidelor, pasarile se deshidrateaza rapid. Sangele se ingroasa. Moartea apare din cauza coagularii sangelui. Ceaiul de musetel ii poate fi daunator in cazul diareei. Mai potrivita decat apa, este apa minerala sau o solutie speciala ce contine minerale. Diareea este de fapt o reactie de aparare a organismului de a scapa de agentii patogeni, oprirea diareei fara tratarea cauzei initiale este periculoasa. Cea mai mare parte a bacteriilor patogene ramane in corp si starea organismului se poate agrava. In cazul diareei, se pot da, fara risc, preparate obtinute din germeni intestinali deshidratati pentru stabilizarea florei intestinale. cand nu se poate ajunge la medic in aceeasi zi. In plus, in cazul pasarilor slabite, caldura face minuni. -------------------- |
|
|
|
Aug 7 2009, 04:59 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 781 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
si eu am cartea asta! e foarte interesanta. am imprumutat-o de la biblioteca. oare se mai gaseste in librarii?
-------------------- |
|
|
|
Jul 29 2011, 06:04 PM
Trimis la
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Animalutul Postari: 2 Inregistrat pe: 21-July 11 Membrul Nr.: 25,613 |
salut.am si eu o problema cu perusul meu .acum 2 zila a inceput sa ii cada fulgii iar in a treia zi iau cazut aproape toate penele de zbor,cele mari si cateva mijlocii,nu mai poate zbura. mananca,bea apa ,canta si cateodata e umpic trist k nu mai poate zbura,in rest e bn. are in jur de 8,9 luni,a mai naparlit pana acum dar nu asa brusc,ce poate fi in neregula cu el? am inceput sa ii pun vitamine in apa,poate isi revine penajul..
|
|
|
|
Oct 29 2011, 07:57 PM
Trimis la
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Animalutul Postari: 1 Inregistrat pe: 28-October 11 Membrul Nr.: 26,389 |
am un perus si este schimbat de 3 zile prezintă urmatoarele simptome : Perusul este apatic, sta zburlit, prezinta stare de somnolenta dupa o cautare pe net am gasit ca ar avea aceasta boala Hipovitamonoza B si la aceasta boala am gasit numai atat Hipovitamonoza B reprezinta o deficienta in stocarea si utilizarea vitaminelor complexului B, datorata in prima instanta consumului de mei nevitaminizat care contine o antivitamina B si care accentueaza deficitul vitaminelor B din organismul pasarii. daca imi poate spune cineva cum a facut aceasta boala si cum se trateaza aceasta boala astept raspuns cat mai repede |
|
|
|
Dec 18 2011, 11:45 AM
Trimis la
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Animalutul Postari: 2 Inregistrat pe: 21-July 11 Membrul Nr.: 25,613 |
nu stiu cat de repede voi primi un raspuns am un perus si este schimbat de 3 zile prezintă urmatoarele simptome : Perusul este apatic, sta zburlit, prezinta stare de somnolenta dupa o cautare pe net am gasit ca ar avea aceasta boala Hipovitamonoza B si la aceasta boala am gasit numai atat Hipovitamonoza B reprezinta o deficienta in stocarea si utilizarea vitaminelor complexului B, datorata in prima instanta consumului de mei nevitaminizat care contine o antivitamina B si care accentueaza deficitul vitaminelor B din organismul pasarii. daca imi poate spune cineva cum a facut aceasta boala si cum se trateaza aceasta boala astept raspuns cat mai repede si perusul meu cred ca are aceeasi problema,si din cand in cand are probleme si cu digerarea meiului.e bun iaurtul dar nu mananca nimik altceva decat mei vezi cum se mai comporta cateva zile,dai vitamine ,daca nu e bn du-l la veterinar si daca nu e un veterinar bun , nu-l cunosti sa nu il lasi sa ii faca injectie ,ii poate provoca moartea. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 02:14 PM |