IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Castrarea obligatorie a pisicilor si cainilor din Bucuresti, pro sau contra?
liliana
mesaj Mar 3 2009, 11:46 AM
Trimis la #1

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

"Primăria Generală a Municipiului Bucureşti a propus un Proiect de Hotărâre prin care toate animalele de companie precum şi cele fără stăpân să fie sterilizate, microcipate şi înscrise într-o bază de date organizată de Administraţia pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân. Această măsură are ca scop principal reducerea numărul câinilor vagabonzi şi pedepsirea proprietarilor care îşi abandonează animalele pe străzile capitalei.
Conform Proiectului propus pe siteul oficial al Primăriei Municipiului Bucureşti, www.pmb.ro, toate animalele de companie din capitală care au depăşit vârsta de 6 luni vor fi sterilizate, crotaliate şi incluse într-o bază de date folosită la nivel de capitală. Art. 11 al hotărârii precizează:
(1)"Persoanele fizice şi juridice care deţin câini şi pisici în vârstă de peste 6 luni, în incinte private, fără drept de montă şi neînregistrate în cadrul Asociaţiei Chinologice, au obligaţia de a le steriliza, identifica şi înregistra în baza unică de date a Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri."
(2)"Persoanele fizice şi juridice care deţin câini şi pisici în vârstă de peste 6 luni, în incinte private cu drept de montă înregistrate în cadrul Asociaţiei Chinologice şi Felinologice, au obligaţia de a le identifica şi înregistra în baza unică de date a Administrării pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri
."

Am auzit tot felul de pareri, unii imbratiseaza teorii conspirationiste dar adevarul e ca nu toti posesorii de animale constientizeaza responsabilitatea pe care o au.
Masura aceasta ar trebui sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca multi oameni sunt iresponsabili atunci cand vine vorba de animalul de casa si atunci cand pisica sau cainele face pui, ii arunca pe strada sau ii omoara, desi exista nenumarate posibilitati prin care poti controla reproducerea animalului si implicit, inmultirea animalelor fara stapan.
Vreau sa vad si parerile voastre, mai ales a celor care au animale de companie. smile.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
valentina
mesaj Mar 3 2009, 12:08 PM
Trimis la #2

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

eu cred ca e bine ca se introduce obligativitatea sterilizarii. m-am saturat de nesimtitii care nu sunt in stare sa aibe grija de animalul de casa si arunca nevinovatele creaturi in strada.
e timpul ca vinovatii sa plateasca pentru faptele lor!!!!!

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Mar 5 2009, 11:14 AM
Trimis la #3

Admin

Valentina, spuneai undeva pe forum ca ai 3 pisici acasa. Sunt toate castrate? Le-ai inscris in vreo asociatie? Cum ai reactiona daca angajatii de la primarie ar veni sa-ti spuna sa-ti castrezi pisicile pe banii tai?

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Mar 10 2009, 03:06 PM
Trimis la #4

miau-miau

lilisor, pisicile mele sunt toate castrate sau sterilizate.
e mai usor pentru ei, am grija sa nu se ingrase din cauza ca sunt castrati, le dau mancare anume pentru pisici, mereu le las sa zburde in gradina si mereu am timp cel putin 2 ore de joaca / zi.
ele reprezinta viata mea, as fi un om cumplit sa nu-mi pese de ele. le-am castrat pentru ca daca ar fi facut pui n-as fi stiut ce sa fac cu ei. iubesc prea mult animalele, n-as fi putut sa le arunc sau sa le omor cum face vecina de la coltul strazii. cred ca mi-as fi umplut casa de pisici si nici asa nu e bine. biggrin.gif
chiar nu inteleg de ce bucurestenii au sarit ca arsi la propunerea primariei. mitici care nu se gandesc la binele animalului!
vai si amar de capul lor!
sad.gif(

--------------------

+Quote Post
crina
mesaj Mar 13 2009, 10:20 AM
Trimis la #5

Advanced Member

Postari: 38
Membrul Nr.: 16,818

Hei, nu te lua de bucuresteni!
Si pisoiul meu era castrat. Nu de alta, dar uitam sa-i cumpar medicamente si mai bine l-am scapat de problema caldurilor. Mereu venea tot jerpelit acasa, flamand si plin de rani. Nu-l puteam tine in apartament cand intra in calduri, trezea tot blocul cu urletele lui.
Dupa ce l-am castrat a trait bine mersi, linistit, cuminte si am avut grija sa nu se ingrase. Din pacate, vecinii nu l-au suportat niciodata si l-au otravit cand avea 8 ani! sad.gif
Oameni fara suflet!

+Quote Post
maxine
mesaj Apr 8 2009, 04:47 PM
Trimis la #6

Advanced Member

Grup: Gradina
Postari: 368
De la: Cluj
Membrul Nr.: 16,815

de ce sa fie castrati? ei nu-s tot fiinte vii? hai sa castram tot ce prindem ca sa fim numai noi oamenii pe pamant.
mie mi-s dragi maidanezii. nu am avut experiente nasoale cu ei. in fata blocului am 2 pisici. n-au treaba ele cu nimeni. dar , ma gandesc ca sunt oameni care sunt deranjati.

+Quote Post
valentina
mesaj Apr 9 2009, 11:58 AM
Trimis la #7

miau-miau

Maxine, sunt destui posesori de animale de companie care nu sunt deloc responsabili. adica: isi lasa cainele/pisica sa se reproduca si puii ii arunca in strada. si uite asa creste numarul animalelor fara stapan.

Daca vrei sa ai pui, te inscrii intr-o asociatie anume, ceri drept de monta si gata. Daca nu, castreaza-l! ce naiba! daca nu poti fi responsabil, atunci te obligam sa fii responsabil.

cum ziceam, eu deja mi-am castrat pisoii. nu mai am treaba cu ei.

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Aug 3 2009, 03:11 PM
Trimis la #8

Admin

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREÅžTI
HOT Ä‚ R Ä‚ Åž T E:
Art. 1
Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân Bucureşti, va înfiinţa din fonduri proprii, în funcţie de necesităţi, adăposturi publice pentru câinii capturaţi în vederea sterilizării cât şi pentru cei pierduţi, abandonaţi, rămaşi fără deţinător prin decesul acestuia, pentru câinii confiscaţi, sau care, din diverse motive nu pot supravieţui fără a fi asistaţi.
Art. 2
(1) Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân va putea încheia contracte de prestări servicii de sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân după caz, cu medicii veterinari de libera practică organizaţi în condiţiile Legii nr. 160/1998, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(2) Procedura de desfăşurare a contractelor încheiate cu medicii veterinari de libera practică organizaţi în condiţiile Legii nr.160/1998 va fi aprobată printr-o Hotărâre a CGMB ulterioară.
Art. 3
(1) a) Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân Bucureşti va captura şi transporta câinii, prin mijloace netraumatizante, folosind personal propriu calificat şi mijloace auto proprii, specifice tipului de activitate, în adăposturi proprii.
cool.gif Nu vor fi capturate următoarele categorii de câini:
- puii până la vârsta de 6 luni, cu excepţia celor care necesită asistenţă/tratament de urgenţă;
- femelele cu pui.
c) Nu vor fi sterilizaţi următorii câini:
- femelele în perioada de alaptare;
- câinii la care starea de sănătate nu permite intervenţia (aspect dovedit prin diagnostic şi certificat eliberat de medicul veterinar);
- câinii cu valoare chinologică care au obţinut dreptul de montă în conformitate cu regulamentul de creştere al Asociaţiei Chinologice Române, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională;
- câinii utilitari şi de vânătoare, înregistraţi de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, câini de serviciu, aparţinâd Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.
-
(2) Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân Bucureşti va asigura cazarea câinilor sterilizaţi în spaţiile proprii pe perioada postoperatorie, în funcţie de necesităţi.
(3) Câinii din adapostul public care sunt bolnavi incurabil, declaraţi ca atare în urma examenului medical, pot fi eutanasiaţi numai de către medicul veterinar de libera practică organizat în condiţile legii 160/98 şi numai cu substanţe specifice omologate care conţin barbiturice, injectate intravenos, numai după pierderea cunoştinţei câinelui indusă prin anestezie.
(4) Activităţile de tratare, vaccinare, deparazitare, sterilizare, îngrijire postoperatorie, identificare şi înregistrare a câinilor fără stăpan în baza unică de date precum şi acţiunile sanitar veterinare prevăzute de legislaţia sanitar-¬veterinară vor fi efectuate gratuit de Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân Bucureşti şi de medicii veterinari de libera practică organizaţi în condiţiile Legii nr. 160\t998, în baza contractelor de prestări servicii prevăzute la Art.3 în prezenta hotărâre.
(5) Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân Bucureşti va efectua acţiunea de înregistrare a câinilor cu deţinător, pe baza informaţiilor furnizate periodic de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, afiliată la Asociaţia Chinologică Română.

Art. 4
Medicii veterinari organizaţi în condiţiile Legii nr. 160/1998, având contract de prestări servicii cu Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân Bucureşti, vor transmite lunar, în scris, situaţia câinilor sterilizaţi, vaccinaţi, deparazitaţi, identificaţi, pentru introducerea în baza unică de date, prezentând formularul de adopţie sau cererea de reîntoarcere în teritoriu.
Art. 5
Sterilizarea cainilor se efectueaza obligatoriu prin ovariohisterectomie (femele) si orhidectomie (masculi).
Art. 6
Adopţia câinilor din bazele Administraţiei pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân este gratuită pentru ONG-uri şi persoane fizice.
Serviciile ASCSB către agenţii economici se vor taxa conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 7
(1) Reîntoarcerea câinilor în zona de unde au fost prinşi se face de către Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân, organizaţii de protecţie a animalelor cu protocol de colaborare, şi persoane fizice în funcţie de situaţie, numai după sterilizare, deparazitare, vaccinare, identificare, înregistrare în baza unică de date şi asumarea răspunderii în scris pentru ocrotirea câinilor preluaţi.
(2) Este interzisă reîntoarcerea câinilor adoptaţi sau asumaţi în parcuri, pieţe.
Art. 8
(1) Persoanele fizice şi juridice care deţin câini în varstă de peste 6 luni, în incinte private, neînregistrate în cadrul Asociaţiei Chinologice pot beneficia gratuit de sterilizare, identificare şi înregistrare în baza unică de date a Asociaţiei, mai sus menţionate sau în cadrul cabinetelor veterinare private, care vor furniza datele Administraţiei pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Art. 9
La solicitare, Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân, se poate deplasa cu clinica mobilă numai pe teritoriul Municipiului Bucureşti în vederea sterilizării şi/sau identificării, după caz a câinilor fără stăpân doriţi a fi adoptaţi sau reîntorşi în teritoriu, contra cost conform anexei din prezenta hotărâre.
Art. 10
Identificarea prin microcipare şi crotaliere, a câinilor fără stăpân, se va face de către Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân, iar numărul de microcip va fi înscris în carnetul de sanatate al câinelui sau adeverinţei de identificare în cazul celor asumaţi de ONG-uri.
Art.11
Medicii veterinari de liberă practică cu contract de prestări servicii cu Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân, au obligaţia de a raporta catre ASCSB datele de identificare privind câinii, identificaţi şi înregistraţi în cabinete private pentru introducerea în baza unică de date a Administraţiei pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân.
Art. 12
Organizatiile de protectie a animalelor care prezinta caini pentru vaccinare, deparazitare, sterilizare, identiticare si inregistrare vor fi scutite de crice plata a serviciilor prestate de Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan si cabinetele de libera practica, in cadrul adaposturilor sale.
Art. 13
Se interzice transferul cainilor de catre serviciile publice pentru caini, precum si de catre organizatiile de protectie a animalelor, catre unitati utilizatoare care folosesc caini in scop stiintific, didactic sau in alte scopuri experimentale.
Art. 14
Primaria Municipiului Bucuresti, in colaborare cu organizatiile de protectie a animalelor, va derula cu resurse proprii campanii de informare, mediatizare si mediere a programului de gestionare a cainilor si va informa trimestrial cetatenii despre modul de desfasurare si rezultatele intermediare ale acestui program.
Art. 15
Directiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al Municipiului Bucuresti si Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.
Aceasta hotarare a fost adoptata in sedinta Consiliului General al
Municipiului Bucuresti din data de 30 iunie 2009

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Aug 3 2009, 03:27 PM
Trimis la #9

Admin

Cele de mai sus sunt luate de pe siteul primariei Bucuresti.

--------------------

+Quote Post
crengutza
mesaj Aug 29 2009, 11:03 AM
Trimis la #10

Newbie
*

Postari: 2
Inregistrat pe: 27-August 09
De la: galati
Membrul Nr.: 20,993

Salut tuturor ! Eu sint noua pe aici ,am urmarit subiectu si as spune ca sint de acord cu castrarea dar e putin spus ,la cite experiente negative am acumulat de-a lungul timpului ,imi vine sa strig cu putere sa auda toti cei ce nu vor sa inteleaga ca animalul trebuie castrat ,imi vine sa urlu si as vrea sa-i pedepsesc aspru pe ce-i ce arunca puii de la animalul lor ,dar simt o frustrare pentru ca nu am nici o putere ...

Un exemplu argumentat este catelusa mea Bijou ,pe care am gasit-o in martie 2008 ,linga containeru de gunoi .Ea este caniche ,dar cind am luat-o acasa era pui si nu se cunostea ca ar fi ceva de rasa ,caci era o bucata de carne plina de bube si 3 zile nu s-a miscat din culcusu care il facusem .Acum e o frumusete si cind vad pozele cum era cind am gasit-o nu ma pot abtine sa nu pling .O puteti vedea pe blogul meu http://www.animaluteleluidaniela.blogspot.com

Alt exemlu ,o cunostinta de-a mea care se dadea mare iubitoare de animale ,cind ii fatau pisicile de la bloc ,ineca puii in apa ori ii punea intr-o punga si ii dadea lu fiusu sa-i loveasca de peretele blocului .

De doua ori cind a fatat o pisica de ei , am rugat-o sa-i lase pina fac ochi ca vad eu ce fac cu ei ,cind au facut ochi i-am pus in cos si mergeam de nebuna intr-un cartier de case ,si ma rugam de unu si de altu sa ia cite un pisic .Nu am deloc siguranta ca au ajuns bine ,insa macar am incercat sa le salvez viata ,dar asta nu ma consoleaza cu nimic .Apoi ma rugam de aceasta cunostinta ,ani in urma cind venea wier photen si castra gratuit ,sa mearga sa le castreze ,insa nu vroia in ruptul capului .Si in prezent linga balconu sau sint o gramada de pui ,de la mai multe pisici ,care ies in strada printre masini ...

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Feb 12 2010, 10:44 PM
Trimis la #11

Admin

In ultimele saptamani au aparut tot felul de hotarari si proiecte legate de soarta animalelor abandonate si ale celor cu stapani.
PETA a publicat un articol socant, asa cum a facut-o de atatea ori cand a fost vorba de un subiect delicat, din care reies adevaratii ucigasi ai cainilor si pisicilor de companie: traficul, bolile si iresponsabilitatea omului!

PETA militeaza pentru introducerea unei legi prin care toti posesorii de animale sa fie obligati sa-si castreze/sterilizeze animalele de companie! Citeste despre efectele castrarii si sterilizarii la caini si catelusa

Cine sunt ucigasii cainilor maidanezi si a pisicilor vagaboande?

CITAT
The real reason—and here's the truly shocking part—is that many dog and cat lovers are the problem. That's right—the very people who should care the most are often the ones who create the problem.

Asociatiile de protejare a animalelor vor fi nevoite sa eutanasieze milioane de caini si pisici, care nu-si doresc altceva decat o casa si o familie iubitoare, din cauza persoanelor iresponsabile care cumpara animale din pet shopuri sau din canise obscure, fara a-si castra/steriliza animalul. Necuvantatoarele sunt programate sa se reproduca, nu e vina lor cand apar sarcini surpriza, e vina posesorului de animale care nu realizeaza responsabilitatea pe care o are, atat fata de propriul animal cat si fata de soarta puilor rezultati din imperecheri nedorite.

CITAT
[Let me be clear: There is no such thing as a responsible breeder.
When people buy a dog or cat, perhaps they think that homeless animals don't factor into their purchase, or perhaps they are honestly oblivious to the hundreds of thousands of animals who are waiting on death row at that very moment. I'm sure that such people don't see themselves as signing some animal's death warrant when they sign their credit card receipt, but that's what they are doing. They have room in their home and heart that could be filled by rescuing one of those wonderful, loving dogs or cats who were booted out, got lost, or fell victim to a human's accident or death. They would have felt that animal's gratitude for years to come.

Please join PETA in calling on the governors of all 50 states to endorse mandatory spay-and-neuter laws that would require dogs and cats to be sterilized unless their owners purchase an annual breeding permit—the cost of which would fund low-cost spay-and-neuter services.
Everyone who breeds their dog or cat believes that their friends will flock to take home the new arrivals. After all, that animal is the prettiest and smartest in the world. But again, a pound pup or shelter Siamese could fill that space (to say nothing of the spaces that will later be taken up by the descendents of those new puppies and kittens if they aren't spayed or neutered before they're given away). And if homes can't be found for all those adorable pups and kittens, people find themselves handing them over the counter at the animal shelter accompanied by those six conveniently guilt-shifting words, "You won't kill them, will you?"

Articolul, cu tot cu imaginile socante il gasiti la adresa: http://blog.peta.org/archives/2010/02/plac...blame.php?c=pfs

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Feb 12 2010, 10:55 PM
Trimis la #12

Admin

Un articol interesant si emotionant despre situatia cainilor maidanezi din Romania: http://dashalovinganimals.blogspot.com/201...stapan-din.html

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 02:01 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale