IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> dresaj Pincher pitic. Necesar ?, este sau nu este necesar ?
sara_si_lola
mesaj Aug 19 2011, 02:48 PM
Trimis la #1

Newbie
*

Grup: Animalutul
Postari: 1
Inregistrat pe: 19-August 11
Membrul Nr.: 25,913

Buna.
Am sa va povestesc ceva, si am sa va cer sa-mi spuneti cine greseste.
In cauza este o catelusa de 2 ani din rasa Pincher pitic.
Pe ideea ca este un caine mic, care nu necesita educatie, catelusa nu a fost educata nici pana la varsta de 2 ani si are in comportament greseli de genul: cand manaci sare pe tine (indiferent ca e vorba de stapan sau de o persoana straina), incearca sa ajunga pe masa sa manance si ea si nu poti sa o linistesti, daca o inchizi in alta incapere schiauna; cand vine murdara de afara tasneste direct in pat pe lenjerie; incearca sa fure tot ce este comestibil indiferent ca esti sau nu de fata (indiferent ca e in casa ei sau a unui strain); nu merge la pas cu stapanul incercand continuu sa smuceasca lesa; nu doarme decat in pat indiferent ce i-ai face, si tot felul de greseli de acest gen.
Parerea mea este ca acest caine poate fi usor numit un caine needucat, si ca aceste greseli in comportament se datoreaza numai si numai lipsei de educatie, intru-cat catelusa nu a fost certata niciodata, mergandu-se pe ideea "e un catel, nu trebuie sa fie bibelou, nu intelege, nu ai ce sa educi, educatia e necesara la cainii mari, nu la un catelus.".
Consider ca aceasta gandire este gresita, si va cer voua, iubitorilor de animalute, care poate aveti acasa un catelus de talia acestui pincher pitic, sa-mi spuneti,
GRESESC ? Acest caine putea fi educat ? Era necesara educatia la un catel mic ? E gresit cand ii spun stapanului ca este doar vina lui pentru ca nu l-a educat ? sau acest comportament trebuie considerat normal ?
si in final, se mai poate face ceva la varsta asta pentru a educa acest catel in cazul in care stapanii lui realizeaza ca e necesar ?

Astept raspunsurile voastre si va multumesc.
Go to the top of the page

+Quote Post
gabipopa
mesaj Aug 20 2011, 09:28 PM
Trimis la #2

Admin Animalutul.ro
**

Grup: Root Admin
Postari: 22
Inregistrat pe: 18-July 11
Membrul Nr.: 25,568

Buna,

Din pacate si eu am intalnit de multe ori la proprietarii de caini micuti aceasta mentalitate: "e micut, deci nu are nevoie de educatie". Adevarul este ca e mult mai usor si comod sa nu educi cainele. Eu personal nu incurajez un astfel de comportament. Cainele trebuie ingrijit si educat cu rabdare. Stapanii trebuie sa inteleaga ca nu doar sanatatea si bunastarea cainelui, ci si educatia acestuia, tin de responsbilitatea fata de animalut. Indiferent de dimensiunile acestuia, stapanii trebuie sa realizeze ca este necesar sa isi faca timp pentru a se ocupa de micutul patruped asa cum acesta merita, pentru binele lui si al stapanilor.
Cu rabdare si perseverenta cainele poate fi educat si la aceasta varsta, insa cu siguranta era mai usor daca ar fi inceput de cand acesta era mic. Trebuie retinut ca nu ii facem niciun rau cainelui daca ii aratam ce are si ce nu are voie sa faca, fara a fi insa violenti, bineinteles.
Rezultatele nu se vor vedea peste noapte, insa o schimbare de atitudine este necesara.
Multi proproetari isi iubesc cainii insa nu au experienta si cunostintele necesare pentru a se ocupa de ei. In aceste cazuri le recomand sa ia legatura cu un dresor profesionist, sau cu cineva cu experienta. Acesta le poate arata exact unde gresesc si cum pot corecta comportamentul catelului.

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 11:29 AM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale