Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Mar 5 2010, 02:23 PM
Trimis la
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Animalutul Postari: 1 Inregistrat pe: 5-March 10 Membrul Nr.: 23,085 |
Picture_059.jpg ( 1.22MB )
Numarul de Transferari: 0Dupa cum spune si numele, originea si istoria acestei rase (incredibila dupa umila mea parere) incepe in Argentina, in provincia Cordoba mai exact. Dogo Argentino, este rezultatul muncii a doi frati iubitori de caini, dar in acelasi timp vanatori impatimiti: Dr. Antonio Martinez Nores si Agustin. Oriunde veti citi despre aceasta rasa veti afla acelasi lucru: este un vanator sociabil, dar care intimideaza prin aparitie, capabil sa vaneze pume si mistreti. Dorinta celor doi frati de a avea un caine care sa fie in acelasi timp atat un companion, cat si un vanator eficient, i-a condus la crearea dogului argentinian, prin imbinarea caracteristicilor unice a zece rase. Cainele de Cordoba, care acum nu mai exista, a fost primul imperecheat cu mastifful, pentru a-i conferi forta, si cu bulldogul englez pentru robustete si un piept lat. Bull Terrierul a fost inclus pt curaj, boxerul pt loialitate si blandete, pointerul pt finetea mirosului. Dogul german a fost adaugat pt marime, Irish wolfhound pt instinctul de vanator, dogul de Bordeaux pt falcile puternice si marele de Pirinei pt blana alba, matasoasa. Fratii au inceput definitivarea rasei cu 10 femele si au introdus masculii care se potriveau standardelor pe care ei si le-au fixat. Dupa 50 de ani de munca asidua, crearea acestei rase magnifice a fost definitivata, in 1985 ajungand si in Statele Unite.
DSCN1093.jpg ( 1.16MB )
Numarul de Transferari: 0Trecand la lucrurile practice, din proprie experienta spun ca rasa e foarte prietenoasa, dar isi va apara feroce familia daca simte vreun pericol. Accepta si alte animalute, mai mici decat el si prietenoase, dar cel mai important, supuse. Instinctul de lider iese la iveala, de aceea nu e recomandat sa fie crescut cu alt caine de acelasi sex (spun cartile). Dogul meu argentinian creste impreuna cu un metis, amandoi avand varste apropiate (5 si 6 luni). Paco (dogul argentinian) trebuie sa fie mereu primul cand intra sau iese din casa, trebuie sa primeasca mereu primul de mancare, dar nu e agresiv cu metisul (Alfie). Lucrurile nu au stat de la inceput asa, pe masura ce crestea vroia sa il vaneze pe Alfie (mai ales afara) statea in iarba si il urmarea, cand isi intorcea privirea se napustea dintr-o data la gatul lui si il punea la pamant, dar cu educatie si rabdare acest lucru s-a corectat. Unul din motivele pt care dogul argentinian nu este recomandat incepatorilor este violenta. Despre fizionomie nu o sa vorbesc foarte multe, se vede clar cum arata
Picture_094.jpg ( 1006.02k )
Numarul de Transferari: 0
DSCN1118.jpg ( 1.19MB )
Numarul de Transferari: 0Dar in schimb o sa spun cate ceva despre bolile la care este predispusa aceasta rasa. Pe toate siteurile de specialitate din strainatate (in Romania din pacate nu se stiu foarte multe) se pomenesste surzenia, displazia de sold si alergiile. Pui fiind, dogii argentinieni sunt testati (NU in Romania) pt surzenie, ulterior neavand voie sa se imperecheze. M-am lovit de aceasta problema cu Paco, am observat dupa 2 zile de stat la noi ca nu reactioneaza inca la nume, ceea ce mi-a dat de gandit. M-am interesat, la noi in oras nu exista acel aparat cu care se testeaza copiii pt surzenie. Se pare ca acelasi se foloseste si la caini. Dar acum aude mai bine Si pe langa toate astea, saracul mai are si alergii la 12 alergeni, dintre care cativa din mancare, deci suntem la dieta speciala (intretinere foarte scumpa). Dar este cel mai expresiv, povestitor, iubitor, loial si sincer catel pe care eu l-am avut (si am avut cativa)! As avea multe altele de povestit, dar mai asept sa ma intrebati voi
Imagine0347.jpg ( 221.32k )
Numarul de Transferari: 0 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 8th February 2012 - 12:15 PM |