Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Apr 21 2010, 09:22 AM
Trimis la
|
|
![]() Admin ![]() ![]() ![]() Grup: Animalutul Postari: 1,037 Inregistrat pe: 29-October 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 15,223 |
Calul Frizonul este inrudit cu armasarii de sange rece, insa este de statura masiva, oarecum comparabil cu rasa Nonius de sange cald. Tocmai unicitatea si diversitatea fata de celelalte rase sunt motivele pentru care Frizonul este la moda. Cu toate acestea, stratul negru si stralucitor de par necesita ingrijire foarte atenta. Cine nu-si permite sa dedice ingrijirii lor mai multe ore pe zi, mai bine se uita doar la imaginile din poze ale acestui animal delicat. Capul are linie de profil dreapta, este inteligent, ochii reflecta expresivitate, coama este deasa, urechile relativ mici. Se caracterizeaza printr-un gat lung, curba accentuata, coama lunga si ondulata care deseori creste mult sub linia inferioara a gatului. Greabanul este estompat, spatele putin mai alungit, umeri musculosi, un pic abrupti, piept arcuit cu profunzime moderata. Crupa este destul de mare, in mod ideal de forma sferica, asa-numita "crupa de lebenita". Picioarele sunt puternice si din cauza parului de pe glezne par mai robuste decat sunt in realitate. Este interzisa tunderea acestui par lung si des aflat pe glezne, coama sau coada! Aceste elemente constituie elementele cele mai decorative ale rasei. Inaltimea standard (masurata cu un bat de la sol) este de 155 cm si dupa regulile cartii de pedigree inaltimea armasarilor de prasila in varsta de 2,5 ani nu poate fi mai mica de 158 cm, a armasarilor adulti de 160 cm, iar a iepelor adulte de 150 cm. Doar culoarea neagra este acceptata, capul eventual poate avea o floricica mica pe frunte, dar fara nici un semn pe picioare. ![]()
-------------------- |
|
|
|
Jul 13 2011, 02:13 PM
Trimis la
|
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Animalutul Postari: 15 Inregistrat pe: 8-November 10 Membrul Nr.: 23,692 |
Oau, ce frumos e!pacat ca e pus sa traga la caleasca.mi-e mila de ei,mi se par chinuit caii care sunt pusi sa traga greutati dupa ei...
|
|
|
|
Oct 19 2011, 09:32 PM
Trimis la
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Animalutul Postari: 1 Inregistrat pe: 19-October 11 Membrul Nr.: 26,321 |
Oau, ce frumos e!pacat ca e pus sa traga la caleasca.mi-e mila de ei,mi se par chinuit caii care sunt pusi sa traga greutati dupa ei... Dar ti se par chinuiti oamenii care trag de fiare?se chinuie pentru ei nu? sa arate bine.Asa e si cu caii,le trebuie miscare antrenament etc sa arate si ei bine,ai vazut cum arata un cal obez si din ce cauza nu?e mai bine asa?Ok nici eu nu sunt de acord cu acei carausi care isi umplu carutza la refuz cu lemne sau alta incarcatura si apoi dau in cal sa traga si apoi mai si dau in ei ca de ce nu pot ! |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 22nd May 2012 - 07:16 PM |