Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Sep 18 2009, 04:20 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 779 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
In top 10 al celor mai frumosi cai figureaza calul canadian: ![]() caii salbatici din padurile de la Letea: ![]() si armasarul irlandez, absolut fascinant:
-------------------- |
|
|
|
Sep 18 2009, 04:23 PM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 779 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Na, ca tocmai o poza cu andaluzienii am uitat sa va arat:
![]() Cat pot fi de gratiosi ![]()
-------------------- |
|
|
|
Oct 22 2009, 01:06 PM
Trimis la
|
|
Mda, nu va inghesuiti pesemne nu va plac atat de mult animalele astea atat de gratioase.
-------------------- |
|
|
|
Mar 8 2010, 04:35 PM
Trimis la
|
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Postari: 19 Inregistrat pe: 13-February 09 Membrul Nr.: 16,737 |
Calul andaluz este unul dintre splendizii cai stravechi, regasindu-se in picturile mai vechi de 20.000 de ani. Grecii si romanii au cunoscut si recunoscut acest soi, care a contribuit in mare masura la succesele razboaielor. Zona de provenienta este Peninsula Iberica, provincia Andaluzia. Infatisare eleganta Andaluzul este deopotriva puternic si elegant. Are o miscare dinamica, ascendenta. Inaltimea este de 155-165 cm. Capul este moderat de mare, are urechile bine pozitionate, iar ochii mari, de forma ovala, ii fac privirea chiar mai speciala si expresiva. Gatul este musculos, arcuit. Umerii sunt lati, spatele puternic. Membrele au o configuratie stabila, copitele regulate. Din punctul de vedere al stilului de viata, nu este exigent privind intretinerea si hranirea. Infatisarea nobila se datoreaza gatului lung si coamei matasoase si groase. Culoarea este gri (in proportie de circa 80 la suta din totalul cailor), dar poate fi, de asemenea, castaniu si negru, cu toate acestea, nu este permisa culoarea galbena si pestrita. ![]() ![]() Andaluzul a fost folosit, intre secolele al XV-lea si al XVIII-lea, la intemeierea mai multor rase de cai din intreaga Europa. Astfel, au fost infiintate rasele : lipitanul austriac, lusitanul portughez si kladrubul ceh. La inceputul secolului al XVII-lea, soiul andaluz a fost obtinut din incrucisarea altor rase, pentru ca acesta sa devina un pic mai corpolent. Inainte de folosirea numelui de andaluz pentru acest cal de rasa s-a folosit abrevierea de PRE, care este acronimul de la Pura Raza Espanola, ceea ce inseamna rasa pura spaniola. Rasa andaluza este o rasa populara la nivel mondial Dragut si receptiv Calul andaluz a fost un cal ideal pentru a fi folosit in armata, pentru ca si-a insusit cu usurinta elementele de miscare speciale (acestea pot fi vazute si astazi la demonstratiile de la Scoala de calarie spaniola de la Viena). Ca urmare a "trecutului razboinic" se gaseste intr-un numar destul de redus, care este in crestere, iar in diferite tari l-au denumit cu diferite nume. Rasa andaluza este indragita in intreaga lume din cauza inteligentei, puterii, receptivitatii si docilitatii sale. Aproape in toata lumea este alegerea ideala. Avand temperament favorabil, prietenos, inteligent, bland, calm, este usor sa lucrezi cu el. Excelent cal de calarie, cal pentru agrement, isi gaseste, de asemenea, locul in transportul cu trasura. Ca tovaras sportiv are rezultate deosebite ca si cal de curse.
|
|
|
|
May 2 2010, 01:18 PM
Trimis la
|
|
![]() Newbie ![]() Grup: Animalutul Postari: 6 Inregistrat pe: 14-April 10 De la: Oradea Membrul Nr.: 23,173 |
Intradevar caii sunt niste animale foarte gratioase. Spre exemplu, calul Lipitan este atletic, cu gatul musculos, acoperit cu muschi, cu linii cursive si elegante, capul este proportional, cu profilul drept, avand picioare scurte, viguroase si musculoase.
Lipitanul este cea mai veche rasa, avand peste 400 de ani. Acesta a aparut in anul 1580 pe teritoriul fostei Monarhii Lipita. Calul face parte din categoria cailor de sange spaniol. Crescatorii urmareau obtinerea unei rase sofisticate si nobile pentru necesitatile curtilor regale de la Viena. Infatisare Este un cal de tractiune usoara, in prezent fiind cea mai reusita rasa pentru proba de viteza la trap. Calaretii consacrati de la Scoala Spaniola de echitatie de la Viena, isi etaleaza exercitiile de inalta clasa folosind caii si pentru calarie.
Fisiere Atasate
|
|
|
|
Oct 12 2010, 10:27 AM
Trimis la
|
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Animalutul Postari: 18 Inregistrat pe: 12-October 10 De la: Cluj Napoca Membrul Nr.: 23,525 |
Preferata mea rasa este Lipitanul...
Mai ales pentru ca noi avem niste exemplare extraordinare! -------------------- When riding a horse we borrow freedom
|
|
|
|
Oct 13 2010, 04:00 PM
Trimis la
|
|
-------------------- |
|
|
|
Oct 13 2010, 08:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Member ![]() ![]() Grup: Animalutul Postari: 18 Inregistrat pe: 12-October 10 De la: Cluj Napoca Membrul Nr.: 23,525 |
De cand ma stiu -------------------- When riding a horse we borrow freedom
|
|
|
|
Jul 19 2011, 02:33 PM
Trimis la
|
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Animalutul Postari: 11 Inregistrat pe: 18-July 11 De la: Satu-Mare Membrul Nr.: 25,576 |
calul meu preferat e din care are mai multa lume, cum au si (romii nu stiu cum sa scriu casa se inteleaga) am avut si eu dar am fost nevoit sal vindem, ca am avut teren micc ....................... mi dor de el
ce frumusete, miar place sa am una de asta |
|
|
|
Jul 29 2011, 03:25 PM
Trimis la
|
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Animalutul Postari: 10 Inregistrat pe: 15-November 10 Membrul Nr.: 23,748 |
Intradevar caii sunt niste animale foarte gratioase. Spre exemplu, calul Lipitan este atletic, cu gatul musculos, acoperit cu muschi, cu linii cursive si elegante, capul este proportional, cu profilul drept, avand picioare scurte, viguroase si musculoase. Lipitanul este cea mai veche rasa, avand peste 400 de ani. Acesta a aparut in anul 1580 pe teritoriul fostei Monarhii Lipita. Calul face parte din categoria cailor de sange spaniol. Crescatorii urmareau obtinerea unei rase sofisticate si nobile pentru necesitatile curtilor regale de la Viena. Infatisare Este un cal de tractiune usoara, in prezent fiind cea mai reusita rasa pentru proba de viteza la trap. Calaretii consacrati de la Scoala Spaniola de echitatie de la Viena, isi etaleaza exercitiile de inalta clasa folosind caii si pentru calarie. Foarte frumos!Cred ca e un sentiment deosebit sa calaresti, sa alergi cu el |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 7th February 2012 - 09:54 PM |