IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Animalele si mediul de viata, poluare, mizerie, oameni prosti
valentina
mesaj Jul 4 2009, 10:57 AM
Trimis la #1

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

In acest topic propun sa scriem despre probleme de mediu care afecteaza animalele si oamenii deopotriva. daca aveti si poze, cu atat mai bine. poate reusim sa atragem atentia cuiva pe plan local...
puteti pune si poze din alte tari, sa vedem cum sta treaba si la altii, sa nu fim snobi.

incep eu si va prezint cele mai murdare rauri din lume!!!

Asta e celebrul Raul Gange din India, raul unde George Harrison a cerut sa-i fie imprastiata cenusa... A ajuns o mizerie de apa curgatoare! sad.gif Sa mai spun ca animalele care se adapa de aici sunt infectate cu tot felul de boli? Odinioara era o traditie sa vii la Gange sa faci baie, sa te speli de pacate. acum, vii sa iei boli, eventual. sau sa mori direct, in cel mai bun caz
Fisier Atasat  raul_gange_india.jpg ( 220.66k ) Numarul de Transferari: 0
imagine apartinand lui Sailing Aqua Blue

Fisier Atasat  raul_gange_india2.jpg ( 124.02k ) Numarul de Transferari: 0
- imagine apartiand lui Alicam1204

Un alt rau, de-a dreptul mizerabil este Raul Citarum din Indonezia. Imaginile spun totul!!!!!
Fisier Atasat  raul_citarum_indonezia.jpg ( 544.82k ) Numarul de Transferari: 0
- imagine apartinand lui RevBilly

In aceeasi stare dezastruoasa sunt cele mai multe fluvii din Orient. Ingrozitor cum oamenii nu au nici un pic de interes in a-si curata mediul in care traiesc. Si dupa aceea ne mai miram ca planeta asta moare incet-incet sad.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
lulu
mesaj Jul 16 2009, 03:45 PM
Trimis la #2

Member
**

Grup: Animalutul
Postari: 14
Inregistrat pe: 7-May 09
Membrul Nr.: 19,601

Ce tip de animale credeti ca ar putea trai in asa ceva:

Fisier Atasat  instalatii_romania.jpg ( 140.26k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  instalatii_romania2.jpg ( 158.89k ) Numarul de Transferari: 0

Stiu ca nu are legatura cu animalele, dar e prea haios sa nu o pun aici. Primesc o multime de e-mailuri misto si e pacat sa nu le arat si altora biggrin.gif

+Quote Post
valentina
mesaj Jul 16 2009, 07:48 PM
Trimis la #3

miau-miau

Vai, ingrozitor! Sigur pozele sunt facute in Romania? vad ca au un logo pe ele.

Or fi din Caracal? biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Aug 7 2009, 03:11 PM
Trimis la #4

Admin

Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Buna idee cu topicul asta, Valentina.

In Marea Britanie oamenii au probleme cu buburuzele. Au invadat gradinile oamenilor intrucat acestia sunt terorizati deja de micutele gargarite.
Coccinella Beetle, buburuzele buclucase, s-au inmultit nespus de mult astfel ca vreo cateva milioane de insecte au luat cu asalt parcurile, gradinile, orice spatiu verde sau colorat in galben, din Somerset si Norfolk.

O britanica si-a gasit masina, VW Beetle de culoare galben, plina de buburuze. Aceeasi intamplare a avut loc in 1976, cand oriunde te uitai, vedeai buburuze.
Explicatia oamenilor de stiinta: principala sursa de hrana a acestor gargarite a crescut in mod ingrijorator. In momentul in care nu vor mai avea de mancare, buburuzele vor muri.

In limba engleza sunt denumite Ladybird, denumire veche de secole, de pe vremea Fecioarei Maria. In multe picturi religioase Maica e infatisata purtand o pelerina rosie. Cele 7 puncte negre simbolizeaza cele 7 bucurii si cele 7 necazuri.

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Aug 14 2009, 12:05 PM
Trimis la #5

miau-miau

hahaha, niciodata n-am vazut atatea buburuze la un loc. Am vazut furnici, fluturasi sau invazie de insecte pe care le numeam, in copilarie, ochiul Domnului. Nu stiu exact cum se numesc. erau asemanatoate cu buburuzele, adica tot rosii cu cateva puncte negre (de fapt cred ca era ceva desen) si bunica ne spunea sa nu calcam pe ele ca ne vede Doamne-Doamne si ne bate! tongue.gif
Intr-un an am vazut atat de multe ca mi-era frica sa ies pe strada, sa nu cumva sa calc vreuna.

apropo de mediul nostru, cineva mi-a spus ca inainte de "ploaia de stele", adica noaptea Perseidelor, cainii din curte au cam luat-o razna. Unul scheorlaia desi n-are nimic, celalalt latra la cer. pisica se uita contrariata la ei smile.gif)
ale mele pisicoance n-au avut nimic in mod special. adica nu le-am auzit miorlaind la luna smile.gif))

La noi nu prea s-a vazut, a fost cam innorat si mi-a fost tare somn. Plus ca, din cate am citit pe internet, ploaia de meteoriti s-a vazut cel mai bine pe la 7 seara la noi, adica atunci cand inca era lumina afara.
Uite cum s-a vazut in California:

Fisier Atasat  ploaie_de_perseide.jpg ( 92.66k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  ploaie_de_perseide2.jpg ( 59.59k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  ploaie_de_perseide3.jpg ( 85.97k ) Numarul de Transferari: 0

Poze de la http://news.nationalgeographic.com

Voi ati vazut ploaia de meteoriti?

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Oct 23 2009, 09:39 AM
Trimis la #6

miau-miau

Apropo de animale si mediul de viata, acum aproape o saptamana am citit un articol despre albatrosi, plastice si mediul in care traiesc.
Pozele ce le veti vedea mai jos au fost facute in urma cu doar cateva saptamani in Midway Atoll, Statele Unite ale Americii.

nu s-au modificat pozele, nu s-au pus mizerii in plus. Albatrosii mor pentru ca ajung sa ingurgiteze plastice si tot felul de gunoaie lasate de oameni pe plaje. Pasarile mame le dau la pui gunoaiele ce raman in urma noastra, a oamenilor. Mii de pui mor din cauza asta. Deci nu doar noi, romanii, suntem jegosi, ci si americanii.

restul imaginilor le gasiti pe http://chrisjordan.com/current_set2.php?id=11

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Jan 8 2010, 02:35 PM
Trimis la #7

miau-miau

In privinta naturii si a mediului de viata in care traim, sunt cateva locuri in lume care n-au fost prea des vizitate de om. in caz contrar, n-ar arata in felul urmator:
Fisier Atasat  peisaj_magnific.jpg ( 149.6k ) Numarul de Transferari: 0

puteti vedea o multime de alte peisaje, la fel de magnifice aici: http://community.livejournal.com/ruguru/830724.html

in multe din locurile din imagini mi-ar placea sa traiesc: aer curat, apa proaspata, liniste, absenta bizonilor din trafic sau a celor care fac gauri cu bormasina la ora 6 a diminetii.

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Feb 15 2010, 04:54 PM
Trimis la #8

Admin

Un peste spada la "vanatoare" biggrin.gif Pestele spada face parte din genul Istiophorus si traieste in apele calde ale oceanelor lumii. Poate atinge 1,2 - 1,5 metri in lungime in timpul unui singur an insa rareori depaseste 3 metri si 90 de kg. Se hraneste, in principal, cu pesti si caracatite. Se poate deplasa cu viteze uimitoare de 110 km/ora.
O curiozitate interesanta despre acest peste este ca isi poate schimba nuanta pielii, devenind albastru deschis cu dungi, pentru a-si pacali prada.

Pestii spada sunt pesti recunoscuti pentru sariturile si acrobatiile pe care le fac.

Fisier Atasat  peste_spada_la_vanatoare.jpg ( 27.69k ) Numarul de Transferari: 0

Fisier Atasat  pestele_spada_si_vanatoarea.jpg ( 19.38k ) Numarul de Transferari: 0

restul imaginilor pot fi gasite aici: http://izismile.com/2010/02/12/atlantic_sa...unt_6_pics.html

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj May 3 2010, 11:43 AM
Trimis la #9

Admin

Apropo de mediul de viata al animalelor, in timp ce in Golful Mexicului se scurge petrol in ape, distrugand mediul inconjurator si fortand pescarii sa-si schimbe meseriile, in Ungaria oamenii incearca pe cat posibil sa salveze animalele.

Un articol mai vechi primit pe adresa redactiei spune cam asa:
CITAT
Pe data de 25 iunie 2008, OSRAM a adoptat din Gradina Zoologica si Botanica din Budapesta doi ursi polari, pe Lady si Vitus. Domnul Bittera Miklos, manager al OSRAM, a preluat diploma de spijin de platina de la directorul Gradinei Zoologice, Dr. Persanyi Miklos. Cu sprijinul OSRAM-ului, se asigura ingrijirea de inalta calitate a animalelor pe cale de disparitie la nivel global.

Ce e OSRAM?

OSRAM, producator mondial de lumina, urmareste sa atinga o dezvoltare durabila in sursa luminoasa ecologica si sa sprijinire supravietuirea animalelor amenintate de incalzirea globala. Filialele germane si austriace ale OSRAM, dar si Ungaria s-au angajat sa asigurare ingrijirea, intretinerea si adoptarea ursilor polari locali care traiesc in gradini zoologice. Ursii polari, declarati protejati din 1972, sunt cel mai direct amenintati de incalzirea globala.

OSRAM a infiat ursi polari

In Gradina Zoologica si Botanica din Budapesta, locuiesc doi ursi polari: un mascul si o femela. Lady provine din Budapesta si s-a nascut pe 13 noiembrie 1990. Perechea ei Vitus s-a nascut in Koln pe 17 noiembrie 1991 si traieste din martie 1994, in Budapesta. Spatiul lor a fost largit substantial de Gradina Zoologica, fiind adaugat un nou bazin pentru ei. In intreaga lume, OSRAM cu cei peste patruzeci de mii de angajati si cu toate activitatile sale, se asigura de dezvoltarea durabila a mediului. Grupul de firme a introdus din 1996 pana in prezent ca productie de baza ISO 14001, ca sistem de mediu menajat si din 1998, compania are de asemenea propriile linii directive de protectie a mediului.
Scopul OSRAM

OSRAM a lansat campania "Conecteaza-te la protectia climei". Aceasta atrage atentia asupra efectelor biologice, ale incalzirii globale si a utilizarii tuturor lampilor de economisire a energiei si a spatiului de locuit, a protectiei atmosferii si a ocrotirii speciilor de animale pe cale de disparitie. Modul de economisire a energiei este o provocare mare pentru toti oamenii, astfel incat OSRAM se concentreaza in special pe dezvoltarea sursei de lumina ecologice. Datele europene arata ca din totalul de energie electrica aprox. 20-25 % este utilizata in gospodarii, din care 20% este energie de iluminare. Lampile fluorescente compacte sunt de durata foarte lunga si inlocuiesc 15 becuri traditionale. Aceste lampi incandescente folosesc de patru ori mai putina energie decat becurile traditionale.

Ce daunator e!

Una dintre cauzele incalzirii globale sunt gazele CO2, care produc efecte de sera si sunt mentionate drept cele mai periculoase gaze. Desi efectul de sera este slab, acest gaz se afla in concentratii mari in atmosfera si determina intensitatea acesteia, ce devine asemanatoare cu cea de sera. Este important ca pe langa aceste tipuri de asociatii, fiecare dintre noi sa devenim mai responsabili pentru planeta noastra si animalele printre care locuim.

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj May 4 2010, 05:20 PM
Trimis la #10

miau-miau

Stii ce e trist dupa o experienta precum cea din Golful Mexicului sau precum cea din Alaska din 1989? Faptul ca animalele sunt cele care au cel mai mult de suferit!!

Uite ce se intampla cu pasarile, pinguinii, pelicanii, pestii sau cainii si pisicile din zonele unde s-au scurs tone de titei! Cine plateste? de fapt, nu mai conteaza cine ci mai degraba, ce se va intampla cu aceste biete animale???

Fisiere Atasate
Fisier Atasat  catelus_shih_tzu_cu_petrol.jpg ( 47.76k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  foca_cu_petrol.jpg ( 41k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  pasari_cu_petrol.jpg ( 23.68k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  pasari_cu_petrol2.jpg ( 58.31k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  pasari_cu_petrol3.jpg ( 45.95k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  pelican_cu_petrol.jpg ( 35.17k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  peste_cu_petrol.jpg ( 55.38k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  pinguin_cu_petrol.jpg ( 44.9k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  pisica_cu_petrol.jpg ( 84.42k ) Numarul de Transferari: 0

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Jun 28 2010, 10:29 AM
Trimis la #11

miau-miau

Un colaj impresionant din cele mai bune fotografii cu furtuni, colaj realizat de National Geographic:

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 22nd May 2012 - 05:49 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale