IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Adoptie catelus Bucuresti, Cookie isi cauta un stapan!
liliana
mesaj May 5 2009, 04:15 PM
Trimis la #1

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Se ofera spre adoptie un catelus in Bucuresti!

Sunt un baietel orfan, de talie medie, un pic cret si foarte jucaus. Va rog sa ma ajutati sa imi gasesc un stapan, iubitor de animale, care sa ma ajute sa cresc, iar eu ii voi fi credincios toata viata. rolleyes.gif
Cookie este numele meu. wink.gif
Maninc orice, nu sunt pretentios dar am nevoie de afectiune.
Daca nu ma poti adopta , trimite te rog acest mesaj mai departe, poate am noroc. smile.gif

Cateva poze cu mine:

Fisier Atasat  cookie.jpg ( 1.39MB ) Numarul de Transferari: 1

Fisier Atasat  cookie2.jpg ( 1.42MB ) Numarul de Transferari: 1

Fisier Atasat  cookie3.jpg ( 1.6MB ) Numarul de Transferari: 1

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
valentina
mesaj Jun 25 2009, 09:47 AM
Trimis la #2

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

E castrat?
eu nu inteleg o chestie: de ce oamenii astia care ofera caini spre adoptie, nu sterilizeaza/castreaza cainii inainte de a-i dona? E mai simplu asa.
Plus ca nu-i inteleg pe oamenii care au animale de casa, acestea fac pui si "saracii oameni" trebuie sa gaseasca un stapan pentru puii rezultati. Pai, nu mai bine iti sterilizezi/castrezi animalul, sau macar sa-i dai ceva medicamente sa nu faca pui? Ce rost are sa te chinui de 2 ori pe an sa cauti stapan pentru niste puiuti, stapani care cu siguranta nu vor aparea prea repede.
Daca vrei alt animal, sunt destule centre de adoptie.

Mentalitatea romanului e de speriat. In America mergi la adapostul de animale si adopti unul, nu cersesti din poarta-n poarta. Americanii au inteles ca nu are nici un rost sa-ti lasi animalul sa faca pui mereu, mai ales daca nu ai unde sa-i tii.

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Jun 25 2009, 11:35 AM
Trimis la #3

Admin

Valentina, e o problema delicata treaba asta cu sterilizatul/castratul imperativ. Sunt oameni care vor ca la un moment dat pisica sau cainele sa faca pui si atunci nu ii castreaza/sterilizeaza.

Sunt de acord cu tine intr-o privinta: oamenii care nu au grija efectiv de animal, sa cumpere animalul gata sterilizat/castrat. E trist sa te trezesti peste noapte cu 5-9 puiuti si sa-i arunci la gunoi. Daca au noroc, poate sunt gasiti de vreun om milos care incearca sa le gaseasca stapani dar de multe ori puiutii sfarsesc tragic.

Uite, eu am o prietena buna care si-a sterilizat pisica. A zis ca daca va dori o alta pisica, o va adopta sau o va cumpara. Ii e frica de diversele tipuri de cancer ce pot aparea la pisica, daca nu face pui, si a hotarat ca e mai bine sa o sterilizeze. Mustacioasa ei e bine mersi, oleaca s-a ingrasat dar de cateva saptamani i-a cumparat jucarii noi si pisica toata ziua alearga de nebuna. Prietena asta a mea e un posesor responsabil de animale. Ii pasa de felina ei, o vaccineaza periodic, ii da mancare de calitate si stie ca n-ar putea face fata unei pisici cu pui, de aceea a sterilizat-o.

Insa, repet, sunt oameni care tin un animal de companie doar de fatada, sa dea bine la lume, care de indata ce s-au pricopsit cu pui, ii arunca.

Secretara de la SOS Dogs Oradea mi-a povestit ca a fost sunata de un barbat care ii spunea ca are 5 puiuti de la cateaua lui, sa vina echipa de la SOS Dogs sa ii ia, sa-i dea spre adoptie. Doamna i-a spus ca e nevoie sa sterilizeze si cateaua, la care omul, iritat i-a spus: "Asta e cateaua mea, nu v-o dau, mama ei de nesimtita iar a facut pui", omul refuzand cu indarjire sa-si lase cateaua la sterilizat.

In conceptia de la tara, cainele castrat/sterilizat nu mai e caine, nu mai e bun de paza. Nu de putine ori am vazut caini tinuti in lant, infometati doar pentru a fi mai rai si pentru a "pazi" cat mai bine gospodaria taranului. E trist, dar se intampla peste tot in Romania!

--------------------

+Quote Post
valentina
mesaj Jun 26 2009, 11:32 AM
Trimis la #4

miau-miau

Lilisor, e ceva ce eu nu pot pricepe! daca dai un animal spre adoptie, nu mai bine in sterilizezi? poate viitorul stapan nu are timp de asa ceva, nu-i pasa daca animalul face pui sau ba, dimpotriva, arunca eventualele progenituri la gunoi. nu e mai simplu sa oferi un animal sterilizat spre adoptie? sincer, eu chiar as vrea o lege care sa impuna asa ceva.
daca vrei sa vinzi pui, depui actele pentru dreptul de monta si gata. partea nasoala e ca se vor trezi asa zisi iubitori de animale care vor protesta, ca doar e dreptul animalului sa procreeze. Da, e dreptul fiecarui animal, dar e responsabilitatea ta. Tu raspunzi de viata lui si implicit de viata puilor.

m-am uitat azi pe site, animalutul.ro. am vazut un anunt cu o catelusa care a fost batuta crunt de un om de pe strada. Daca mama acelei cateluse ar fi fost sterilizata, catelusa n-ar fi existat, deci n-ar fi fost chinuita in halul ala. efectiv mi-e mila de bietele animale care ajung pe strada. oricat am fi de milosi, nu exista destui stapani pentru toate animalele maidaneze.

ieri sau alaltaieri, parca, am dat de un blog unde oamenii pun anunturi de adoptii. oamenii care cereau oferte de animale spre adoptie, cereau animale de rasa. nici unul nu dorea un animal metis sau mixt. in conditiile astea, cainii maidanezi se vor inmulti tot mai mult, pentru ca oamenii sunt superficiali si judeca dupa statutul social.

uita ca un animal iti ofera iubire neconditionata, indiferent de marime, sex sau rasa. De aceea eu sunt foarte de acord cu sterilizarea/castrarea obligatorie a cainilor si pisicilor din Romania. Daca vrei sa ai pui, te inscrii intr-o asociatie, iei drept de monta si cu asta basta.
E si mai sigur pentru animal sa fie castrat sau sterilizat.

--------------------

+Quote Post
iana
mesaj Jun 26 2009, 11:54 AM
Trimis la #5

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 413
Inregistrat pe: 26-March 09
De la: Cluj, Oradea, Brasov, Timisoara
Membrul Nr.: 17,327

E foarte adevarat ce spui, valentina, insa la o singura chestie te-as contrzice. Oamenii nu sunt superficiali... sunt ipocriti. Sunt foarte putini cei care vad un catelus pe strada ca dardaie de fris, in toiul iernii, si de foame si de toate celelelalte si il iau acasa sa-l hraneasca. Bine, discutia s-ar putea duce mai departe. Nu numai animalele sunt in situatia asta. Ce facem cu batranii, care au copii handicapati si ii dau afara din casa si ii lasa pe strazi. Sunt sute de astfel de cazuri....

In fine, deviez de la subiect.

Ce vroiam sa va povestesc
Intr-o casa cu curte comuna locuiau mai multe familii, preponderent pensionare. Se crease acolo o "crescatorie" de pisici. Toata lumea le hranea, ca "vai ce dragute sunt" (sau ce auzeam cel mai des "ioi, tzitzu dragam", poate ca n-am scris bine, dar nu stiu maghiara) dar nimeni nu le oferea un adapost. Niic o baba nu putea sa faca asta, desi majoritatea locuiau singure in case cu cate 3 - 4 camere imense. Pisicile, multe fiind, faceau galagie noaptea, faceau dezastru printre platele din curte si asa mai departe, mirosea destul de urat, unele erau bolnave, nu aveau blanita, etc. La un moment dat, intr-o discutie, o tanti, care nu prea le agrea, a omorat 2 din ele, cu scandal cu celelalte babe. Ea le-a acuzat, ca daca tot le hranesc, macar sa aiba si grija de ele.

Ei, in momentul acela sa vedeti cearta intre babe. Crunt, toata curtea (care am uitat sa mentionez ca e amplasata in centrul orasului) rasuna de urlete lor. Scandal, amenintari cu proces, inchisoare si asa mai departe.

Nu zic ca nu a fost urat ce a facut tanti. Dar asta a fost modul ei de a protesta fata de ce faceau celelalte 20 de babe.

--------------------
Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)

+Quote Post
valentina
mesaj Jun 26 2009, 03:59 PM
Trimis la #6

miau-miau

Iana, babele astea ma dispera cel mai tare! Daca vrei pisica, o sterilizezi si o iei acasa, o ingrijesti si asa mai departe. aruncandu-i de mancare resturile de la masa ta, nu o ajuti. dimpotriva, o omori cu zile. chiar daca o sa fiu injurata pentru asta, dar o pisica moare incet-incet de la mancarea noastra, de oameni. la fel ca si cainii, au nevoie de hrana speciala si mai ales, au nevoie de vaccinuri si deparazitari.

babele nu constientizeaza. ele considera ca le-au salvat cand le-au aruncat 2 oase de la puiul de la pranz si cartofii stricati de ieri. le-as da eu asa ceva de mancare babelor nenorocite care fac prostiile astea sad.gif

--------------------

+Quote Post
danutzu
mesaj Sep 8 2010, 01:59 PM
Trimis la #7

Newbie
*

Postari: 2
Inregistrat pe: 8-September 10
Membrul Nr.: 23,459

vreau si eu sa stiu cum sal iau!nu adresa,nu email nu nimic,va rog spunetimi cum il iau! angel7.gif

+Quote Post
liliana
mesaj Sep 8 2010, 02:03 PM
Trimis la #8

Admin

Danutzu, cred ca s-a dat deja catelul. Anuntul e din luna mai 2009, a fost primit la redactie prin e-mail.

--------------------

+Quote Post
danutzu
mesaj Sep 8 2010, 02:04 PM
Trimis la #9

Newbie
*

Postari: 2
Inregistrat pe: 8-September 10
Membrul Nr.: 23,459

poti sa verifici bine te rog?ca daca e dat deja atunci de ce inca mai e postat anuntu?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 22nd May 2012 - 05:13 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale