No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Yoda, pisica cu 4 urechi

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2010-02-21
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Yoda, pisica cu 4 urechi
Pe internet stirile fac inconjurul lumii de cateva ori. In 2008 lumea a facut cunostinta cu Yoda, o pisica ce s-a nascut cu 4 urechi. Datorita interesantei mutatii, Yoda a devenit vedeta internationala. Cititorii Animalutul.ro ne-au atras atentia asupra acestei stiri, care ne-a scapat, si ne-au semnalat-o prin email.

Daca Batman ar avea pisica, probabil aceasta ar semana cu Yoda, interesantul motan ce a fost binecuvantat cu 4 urechi. Proprietarii lui Yoda, Valerie si Ted Rock, au adoptat-o de langa un bar din Chicago. Yoda, impreuna cu fratii sai, au fost oferiti spre adoptie intr-o cutie de carton. Probabil ca cei doi nu ar fi observat cutia plina cu pisici, daca nu ar fi existat o multime de gura-casca in jurul acesteia.

 

pisica ciudata cu 4 urechi
Yoda, fericirea familiei

 

Valerie si Ted s-au alaturat curiosilor si imediat au reperat pisoiul cu urechi speciale. Fara sa stea pe ganduri, au adoptat pisica si au numit-o Yoda - dupa personajul din filmul Razboiul Stelelor (al carui caracter a fost inspirat de pisica preferata a lui George Lucas).

Dupa intoarcerea acasa, cei doi americani au dus pisoiul de 8 saptamani la veterinar, ca niste proprietari responsabili ce sunt. Aspectul pisicii a fascinat si intrigat o multime de medici veterinari. Urechile lui Yoda nu se ramifica pur si simplu, ci se afla una in spatele celeilalte, ceea ce este un fenomen foarte rar. In Germania mai exista o pisica ce a suferit aceeasi mutatie ca si Yoda.

 

yoda pisica cu 4 urechi
Yoda, pisica cu 4 urechi

 

Daca va intrebati daca Yoda aude mai bine decat alte pisici, avand 4 urechi, raspunsul este nu. Cele doua urechi din spate nu au vreun rol in reproducerea auzului, sunt doar un decor pe capul felinei. Pe langa urechile sale deosebite are si un hobby extrem care este contradictoriu: de exemplu, Yoda este nebun dupa paine si doar atunci se adreseaza cuiva cand este neaparat nevoie.

De frica sa nu le fie furat animalul, cei doi soti si-au microcipat pisica si nu ii permit accesul in natura fara supravegherea unuia dintre stapani.

Yoda nu este singurul animal ciudat. Tot in anul 2008 am aflat povestea lui Vincent, iepurasul fara urechi!

Discuta despre pisici pe forum >>>


Tu ce zici?