No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Devon Rex - devotamentul pentru pisicile spiriduş

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2009-05-07
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Devon Rex - devotamentul pentru pisicile spiriduş
În lumea felinelor, unele pisici parcă sunt făcute să fie răsfăţate, altele te atrag cu voioşia lor însă Devon Rex pare să le aibă pe toate. Gingaşe, blânde şi jucăuşe, pisicile Devon Rex nu te pot lăsa indiferent. Vei recunoaşte imediat o astfel de pisică datorită aspectului aparte: blăniţa scurtă şi urechiuşele ridicate, asemenea unui spiriduş zglobiu.

Pisicile Devon Rex se caracterizează printr-o structură compactă şi musculoasă a corpului, părul mic şi ochii expresivi. Ceea ce atrage atenţia în mod special la aceste pisici sunt urechile mari şi aţintite. Ca şi cum ar fi atente la toate sunetele care se produc în orice colţ al lumii. Sunt foarte drăgăstoase şi jucăuşe. O pisică Devon Rex în viaţa ta va reuşi cu siguranţă să menţină o atmosferă echilibrată în casă.

În anul 2007 s-a înfiinţat felisa Piquete Zina. Doamna Georgiana Dorin s-a dedicat complet promovării acestor pisici fantastice. Echipa animalutul.ro a reuşit să o contacteze pe doamna Georgiana pentru a ne povesti câte ceva despre cum a ajuns să iubească atât de mult pisicile Devon Rex. Vedetele crescătoriei sale sunt Habibi Demonic, adusă din Polonia şi Cimon Simiks care a venit tocmai din Letonia.

Reporter (R): Ce anume v-a determinat să vă implicaţi în creşterea/răspândirea acestei rase?

Georgiana Dorin (G.D): Iniţial nu am dorit să devin crescător, pur şi simplu mi-am dorit o pisicuţă din rasa Devon Rex. Apoi, când am început să caut crescători, am observat că erau destul de puţine felise Devon Rex în această parte a Europei. Fiind îndrăgostită de această rasă, am simţit un oarecare regret gândidu-mă că poate mai sunt şi alţi oameni care iubesc aceste pisici, însă nu au posibilitatea să le adopte, şi astfel a apărut ideea de a aduce această rasă în România ca şi crescători.

 

Devon Rex - devotamentul pentru pisicile spiriduş

 

R: De cât timp creşteti această rasă? E scump să întreţii o pisică Devon Rex?

G.D: Primii pisoi Devon Rex i-am adus în România în iarna anului 2007. După câteva săptămâni am înregistrat crescătoria Piquete Zina în clubul Sofisticat. Cât despre întreţinere, Devon Rex sunt printre pisicile cel mai uşor de întreţinut. Specific rasei ar fi poate nevoia de o temperatură mai ridicată în perioadele reci, însă pentru cei care îşi permit o pisică, nu cred că acest lucru ar fi un cost suplimentar.

 

Devon Rex - devotamentul pentru pisicile spiriduş

 

R: Ce s-a schimbat în viaţa dvs. odată cu noii membri ai familiei?

G.D: Destul de multe schimbări au avut loc în viaţa noastră, însă majoritatea au fost spre bine şi niciuna nu a fost regretabilă. Pentru început, am devenit mult mai relaxaţi, tot stresul acumulat în timpul zilei risipindu-se când ajungem acasă şi un Devon Rex ne sare în braţe. Pe de alta parte, nu ne mai permitem excursii spontane, fie ele chiar şi pentru doar două zile - totul trebuie planificat pentru a fi siguri că va fi cineva să îngrijească pisicile în lipsa noastră. Suntem şi mult mai ordonaţi, având grijă unde punem lucrurile care ar putea fi periculoase pentru pisicuţe (elastice, şnururi, plastice). Însă probabil cel mai important lucru este că ne simţim mult mai fericiţi şi împliniţi de când am adus aceste mici feline în casa noastră.

 

Devon Rex - devotamentul pentru pisicile spiriduş

 

R: De ce o pisică Devon Rex şi nu o Persană, să spunem?

G.D: Aş putea scrie pagini întregi pe tema asta! Devonii sunt speciali atât ca aspect, cât şi ca temperament. Sunt pisici ideale pentru oamenii ocupaţi pentru că sunt uşor de îngrijit, dar şi pentru oamenii cu mai mult timp liber, pentru că nu te poţi plictisi lângă un Devon. Sunt iubitoare şi jucăuşe, mereu puse pe şotii, dar mereu gata să ţi se aşeze în poală când te aşezi. Personalitatea lor, aspectul adorabil şi uşurinţa cu care se îngrijesc au făcut ca decizia mea asupra alegerii rasei să fie una dintre cele mai uşoare.

 

Devon Rex - devotamentul pentru pisicile spiriduş

 

R: Aţi participat la expoziţii naţionale/internaţionale? Cum a fost primită această rasă de către publicul român?

G.D: Deocamdată am participat doar la expoziţii naţionale, întrucât au fost suficiente pentru a obţine titlul de campion. Acum că am obţinut acest titlu cu motanul nostru, Cimon Simiks, vom începe să participăm şi la expoziţii internaţionale pentru obţinerea şi celorlalte titluri. Cât despre reacţia românilor la această rasă - dacă la prima expoziţie lumea trecea pe lângă cuşca noastră şi spunea "Ia uite, ce ciudată e pisica asta!", la ultima expoziţie oamenii s-au călcat în picioare în jurul cuştii pentru a vedea "pisicile oiţă" sau "pisicile spiriduş".

 

Devon Rex - devotamentul pentru pisicile spiriduş

 

Dacă şi tu îţi doreşti o pisicuţă Devon Rex, o poţi contacta pe doamna Georgiana la:

tel: 0722.756.609

email: piquete.zina (at) gmail.com

site: www.devonrex.ro

Discută despre pisicile Devon Rex pe forum!


Tu ce zici?