No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Animăluţele Danielei

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2009-09-01
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Animăluţele Danielei
În Galaţi pisicuţele şi câinii fără stăpân, care ajung în pericol, sunt salvate de un suflet care nu poate tolera cruzimea faţă de aceste fiinţe. Doamna Daniela are grijă de patrupedele neajutorate care au o şansă la viaţă. Atunci când mulţi români întorc capul pe stradă când văd un pisoi cu piciorul rupt, Daniela are grijă să-l ducă la un medic, să-i ofere mâncare şi o casă primitoare. Una provizorie, ce-i drept.

Mulţi dintre noi am observat şi conştientizat problema animalelor fără stăpân ce bântuie străzile României însă puţini am luat măsuri pentru stoparea acestui fenomen.

Doamna Daniela Păun locuieşte în Galaţi. A lucrat 10 ani într-o companie ce produce vin iar acum se îngrijeşte de animăluţele pe care le salvează de pe străzile Galaţiului. Însă, la fel ca multe alte persoane care salvează animale şi le oferă spre adopţie, se loveşte de indiferenţa românului. Chiar dacă pisoii pe care îi îngrijeşte până îşi vor găsi stăpân sunt vaccinaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi/castraţi, puţini români sunt dispuşi să le ofere o familie.

E şi cazul lui Fulgy, un motănel drăgăstos şi jucăuş. Are nevoie de o familie iubitoare şi primitoare!

 

 

Animăluţele Danielei
Fulgy

 

În schimb, internetul e plin de anunţurile românilor snobi care doresc o pisică de rasă, pentru a se lăuda apoi prietenilor şi rudelor cu micul "trofeu". Dacă s-ar putea să o primească gratis, e şi mai bine.

Pisoii Danielei nu sunt de rasă, nici nu sunt crescuţi în vreo felisă de renume. Sunt adunaţi de peste tot: de sub tarabe din piaţă, de sub roţile unei maşini sau victime ale copiilor care se distrează când văd că pisoii nu se pot apăra de loviturile lor. "Am un pisoi, Sandokan, nu mai vede deloc, simte cu mustăţile, după spusele veterinarului. Ar fi bine dacă s-ar găsi cineva, cu posibilităţi, să mă ajute", îmi povesteşte doamna din Galaţi.

 

Ajutorul vine de unde nu te aştepţi

 

 

Animăluţele Danielei
Catelusi abandonati la marginea Galatiului

 

 

Cu siguranţă una dintre întrebările ce-ţi trec prin gând e "De ce nu cere ajutorul autorităţilor sau ale ONG-urilor care se ocupă cu protejarea animalelor?". Ei bine, Daniela a apelat şi la ONG-uri. A primit şi ajutor. Adăposturile Ajutaţi-l pe Lăbuş şi Rolda, ambele din Galaţi, au reuşit să castreze toţi câinii şi toate pisicile de pe lângă blocul său. A făcut şi voluntariat în cadrul primului adăpost, pentru a-şi arăta recunoştinţa. Din păcate, problemele au fost departe de a fi soluţionate.

Sunt încă destui oameni care aruncă puii animalelor de companie la marginea oraşului, în speranţa că vor muri şi se vor descotorosi de "problemă". Aşa că a apelat şi la oameni pe care i-a cunoscut pe internet, dar în spatele unui monitor mulţi viteji se arată şi puţini "pleacă la război" şi asta pentru că gălăţenii nu prea doresc să adopte pisici. Sau poate nu pisici maidaneze.

Cu toate acestea, viaţa i-a demonstrat că ajutorul vine de unde nu te aştepţi. Fericită că cineva îi ascultă oful şi îi poate da o mână de ajutor, Daniela mi-a povestit cum un medic veterinar i-a făcut o reducere la vaccinul pentru unul dintre pisoii salvaţi. "O singură veterinară mi-a făcut un favor, ca să zic aşa. Când am început să vaccinez, vaccinul costa 30 de lei (faţă de 45 sau 60 de lei cât era la alte cabinete) însă dânsa mi l-a lăsat la 20 de lei. Mi-a prins tare bine".

Recent a primit 50 de lei, donaţie de la persoană pe care a cunoscut-o pe internet, Monica, bani de care a cumpărat lapte şi bobiţe pentru pisici. Iar o altă doamna, Cristina, i-a trimis 150 de lei pentru animăluţe.

 

Importanţa vaccinării

 

Asemenea multor alţi români şi Daniela credea că dacă pisica nu iese afară din casă, nu are nevoie de vaccinuri. Viaţa i-a dat însă o lecţie dură. Trei pisici i s-au îmbolnăvit, chiar dacă nu au ieşit deloc din apartament. Viruşii care pot fi fatali unei pisici, sunt aduşi în casă de noi, oamenii, pe haine şi încălţăminte. "Mi s-au îmbolnăvit 3 pisici. Au avut rinotraheita si panleucopenie, a fost un coşmar. Am cheltuit o groază de bani pe injecţii, perfuzii, pastile, vitamine şi în final mi-au murit toţi 3", povesteşte întristată Daniela.

 

 

Animăluţele Danielei
La masa

 

 

"Acum i-am vaccinat pe toţi însă mai trebuie să-mi vaccinez căţelul". A cheltuit cu tratamentele pisicilor de 4 ori mai mult decât ar fi cheltuit cu vaccinările şi deparazitările. Cât de departe poate merge bunăvoinţa acestei femei? Până în Bucureşti acolo unde a mers cu o pisică ce căzuse de pe bloc, de la etajul 3 şi nu-şi putea mişca picioarele din spate. O prietenă a chemat-o până în capitală pentru a duce pisica la un veterinar bun.

 

O nouă casă, o nouă viaţă

 

Speranţa unei vieţi mai bune pentru aceste feline e o casă, la ţară. Daniela deja îşi vede viitorul alături de feline: "Am de gând să fac şi pentru pisicuţe ceva frumos, un ţarc pentru vară. Dar e nevoie de ajutor, singură e greu". Deşi a încercat să plaseze pisicile salvate în familii noi, lucrurile sunt mai complicate decât par. E greu să găseşti un stăpân pentru un animal abandonat. "Stăpâni n-am găsit deloc până acum. Am dus câţiva căţei la ţară, la rude şi cam atât. Nu am noroc la găsit stăpâni. M-am chinuit vara aceasta cu o pisicuţă de 2 luni şi tot n-am reuşit să o dau. S-a făcut mărişoară şi nu o vrea nimeni. Nici sănătoase şi vaccinate nu le vrea nimeni", concluzionează Daniela.

Când am început să scriu acest articol m-am gândit la toate vieţile patrupedelor pe care dânsa le-a salvat şi le-a schimbat. E uşor să dai o mână de ajutor. Cât de mult îţi ia să cumperi o conservă de mâncare pentru pisici? Dar un sac cu nisip sau o jucărie? Chiar dacă nu poţi adopta o pisică, poţi să dai o mână de ajutor pentru a ajuta la stoparea apariţiei animalelor abandonate. Pentru că o căţeluşă sau o pisică sterilizată nu mai produce alte suflete rătăcite pe străzi. Poţi contribui, cu puţin, la acest lucru.

Date de contact: PAUN DANIELA, Str.Galatii noi nr.5 Sector Micro 17, Bloc.L2, ap.32, scara 2 Loc. Galati, Jud.Galati, cod.800422.

Transfer bancar in lei la:

PAUN DANIELA

Raiffeisen Bank

RO22 RZBR 0000 0600 1139 2550

Transfer in euro:

PAUNN DANIELA

Raiffeisen Bank

RO62 RZBR 0000 0600 1149 2807

cod swift RZBRROBU

blog: animaluteleluidaniela.blogspot.com

Intră pe forum să afli ai multe despre Fulgy!


Tu ce zici?