No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Chinchilla ca animal de companie

Ultima modificare: 2011-08-03 | Data publicării: 2011-08-03
(5/ 1)
Listează articol » Trimite articol »
Chinchilla ca animal de companie
Chinchilla arata ca o combinatie dintre 3 animale. Are corpul rotund al unui porc de Guineea, urechi asemanatoare iepurelui si coada asemenea unei veverite. Acest animalut unic are nevoi speciale si il recomandam doar unui stapan experimentat.

Chinchilla are un stomac foarte sensibil


Unele alimentare s-ar putea sa ii creeze chinchillei probleme digestive, avand in vedere ca este un animal de talie mica si se poate deshidrata cu usurinta. Trebuie sa fi foarte atent atunci cand hranesti chinchilla cu salata verde de exemplu, pentru ca aceasta favorizeaza deshidratarea. Desi acestea adora gustarile ar trebui hranita conform unui program strict, deoarece poate acumula repede in greutate si poate avea probleme de sanatate.

 

chinchilla
Pui de chincilla

 

 

Chinchilla nu este un animal de companie obisnuit


Aceste animalute nu agreaza atat de mult sa fie tinute in brate, nu se vor comporta ca si o pisica de exemplu, in schimb au nevoie de joaca si de miscare.

O alta particularitate este faptul ca le cresc dintii continuu. Trebuie sa roada pentru a-si mentine dintii scurti. Daca lasi chinchilla sa umble libera prin casa si sa ai cabluri pe podea, animalutul le va examina si isi va infige dintii in ele. Acest lucru nu numai ca este un inconvenient pentru ca va trebui sa le inlocuiesti, dar prezinta un risc ridicat de electrocutare. Asadar iti recomandam sa indepartezi orice poate fi ros inainte de a lasa animalutul liber prin casa.

 

Chinchilla si pretioasa ei blana


Blana chinchillei este una dintre cele mai fine din lume. Asadar are nevoie de intretinere speciala pentru a se mentine intr-o conditie excelenta. Este indicat sa ii faci baie in praf de cel putin 2 ori pe saptamana. Acest praf se poate gasi in magazinele pentru animale.

Blana chinchillei este uimitor de fina si deasa (in jur de 60 de fire de par intr-un singur folicul). Aceasta ii tine foarte cald animalutului, asadar nu tolereaza foarte bine caldura si are nevoie de o temperatura racoroasa constanta.

 

 

Chinchillei ii place sa se joace si este o creatura extrem de curioasa care are multa energie. Daca ai grija de chinchilla intr-un mod corespunzator, acesta poate fi animal de companie minunat si va avea o viata lunga in comparatie cu alte animale de companie.

Chinchilla nu este usor de intretinut, si nu il recomandam persoanelor care nu au mai avut un animal de companie. Inainte de a adopta acest animalut tine cont de nevoile sale speciale si promite-ti atat tie cat si noului prieten ca vei avea grija de el pe intreaga durata a vietii sale, adica 12-20 de ani.


Tu ce zici?