No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cele mai ciudate legende cu animale

De mii de ani am fost fascinaţi de tot felul de creaturi care nu puteau fi clasificate într-o categorie la prima vedere. În mod sigur ai auzit până acum de câteva fiinţe care fie arătau ciudat, fie trăiau în medii unde n-ai crede că se poate dezvolta vreo fiinţă. Ei bine, creaturile ciudate au atras atenţia lumii întregi de sute de ani, unele devenind simboluri religioase ori obiective turistice. Detalii »

Bownessie, monstrul englez a fost fotografiat!

Recent mass media din Marea Britanie a prezentat o noua imagine ce ar infatisa monstrul din Lacul Windermere, o creatura denumita Monstrul Englez Loch Ness sau Bownessie. Detalii »

The Dollies - urmasele primei oi clonate, Dolly!

Dolly este primul animal clonat de catre oamenii de stiinta. Desi oaia a fost eutanasiata acum 7 ani, cercetatorii au clonat alte 4 oite Dolly. Animalele sunt copiile genetice exacte ale primei oite clonate. Detalii »

Pisicile au fost animale pretuite si in neolitic

Arheologii au descoperit un cimitir ce dateaza din epoca neoliticului, in situl Shillourokambos, de pe insula Cipru. Acesta arata ca prietenia dintre oameni si pisici s-a conturat in urma cu peste 9500 de ani. Inainte de aceasta descoperire, oamenii de stiinta credeau ca egiptenii au fost primii care au crescut pisici, in preajma anului 2000 i. Hr. Detalii »

Pasarea Phoenix

Mitologia a adus in atentia cititorilor o multime de personaje colorate, care mai de care mai ciudate. Pasarea Phoenix este una din creaturile fascinante care au starnit interesul oamenilor de-a lungul timpului. Detalii »

10 animale uimitoare care au disparut

Planeta Albastra reprezinta casa pentru multe specii de animale si plante. In urma unor catastrofe naturale si odata cu dezvoltarea asezarilor umane, multe specii au disparut, altele fiind in continuare pe cale de disparitie. Iata 10 dintre cele mai uimitoare insa disparute animale care au trait printre noi sau inaintea omenirii. Detalii »

Istoria pisicilor. Cum a aparut pisica?

Legatura dintre om si felina se intinde pe parcursul a multor milenii. Dupa traditia celtilor, prima pisica s-a nascut dupa ce un leu urias a stranutat. Considerau ca pisica nu este altceva decat intruchiparea unui suflet pregatit pentru ascensiune. Detalii »

Dinozaurul Stegosaurus

Deși trupul unui Stegosaurus avea dimensiunile unui autobuz de 4 tone, creierul era la fel de mic precum cel al unui câine. Fără nici o exagerare, acest animal nu era renumit pentru isteţime printre tovorăşii săi dinozauri. A trăit în urmă cu cca 150 milioane ani. Paleontologii sunt de părere că principala hrană consumată de către un Stegosaurus era alcătuită din muşchi, ferigi, cycas, conifere şi fructe, dar pentru că îi lipseau dinții frontali, a fost catalogat drept un dinozaur rumegător. Se folosea de fălci pentru a mesteca. Detalii »

Evoluţia câinelui - de la canis lupus la câinele modern

Înainte de a încerca să dresăm un câine, trebuie să ştim câteva lucruri despre istoria acestei specii fascinante. Cum au apărut, care sunt strămoşii, care sunt rasele originare şi cum a reuşit omul să dreseze primul câine. Citeşte mai departe pentru a pătrunde în lumea fascinantă a istoriei canine! Detalii »

Terrierii britanici pe cale de dispariţie?

Odinioară preferaţi de foarte mulţi englezi, câinii din rasa Sealyham Terrier, populari mai ales printre vedetele de cinema din anii ´50, au devenit o raritate, se arată într-un comunicat al Kennel Club Marea Britanie. Deşi au fost preferaţii Reginei Marii Britanii şi fiicei sale, Prinţesa Margaret, câinii Sealyham Terrier au apărut, pentru prima dată pe primul loc în lista cu speciile pe cale de dispariţie a clubului. Detalii »