No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rasele de caini de talie mica

Ultima modificare: 2011-09-08 | Data publicării: 2011-09-07
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Rasele de caini de talie mica
Din ce in ce mai multi propietari de caini isi aleg drept tovarasi niste catelusi micuti, asa numitele rase "de jucarie". Statura lor mica ii face niste caini excelenti de apartament, amici de calatorie foarte usor de transportat, si o alternativa pentru proprietarii mai in varsta, care nu se pot ocupa de rase mai mari.

De asemenea, sa nu uitam ca vei avea mult mai putin de curatat dupa ei, facturile pentru alimente vor fi mai mici, precum si gramezile de blana de pe covor. Cu toate acestea, desi sunt destul de mici, au o personalitate impunatoare. Ar fi o greseala imensa sa-ti iei un caine dintr-o rasa de talie mica doar pentru ca, dupa parerea ta nu vei avea asa de multa munca cu el. Rasele de caini mici, au aceleasi nevoi ca si un caine de talie mare, si de asemenea mai are unele nevoi speciale de care multi proprietari nu sunt constienti.

 

Shih Tzu
Shih Tzu

 

O greseala comuna facuta de catre proprietarii de rase de talie mica, este esecul in a-si instrui corespunzator cateii lor de buzunar. La urma urmei, este usor sa eviti problemele de obedienta atunci cand catelusul tau cantareste cateva kilograme, sau chiar grame. Dar, indiferent de marimea cainelui, ascultarea si socializarea sunt esentiale. Cainii din rasele mici, sunt in mod natural mai inclinati sa muste in auto-aparare, aceasta aparare ar putea fi fata de un alt caine, de medicul veterinar care incearca sa-i ia temperatura, sau chiar fata de un copil care doar incearca sa se joace.

Din aceste motive, socializarea catelusului tau cu alti caini si oameni este absolut critica. Un alt fapt oarecum surprinzator la rasele in miniatura este ca acestea nu sunt recomandate pentru proprietarii mici, asemenea lor, adica copii. Chiar daca ai putea crede ca un caine mic este animalul de companie perfect pentru un copil mic, acest lucru nu este adevarat. Caini de rasa mica sunt extrem de fragili, si se pot rani cu usurinta in jocul dur al copiilor.

Copiii mai mari sau proprietarii adulti sunt de obicei cei mai buni pentru a face fata nevoilor raselor de jucarie. Desi, de obicei nu este nimic dificil in a implini cerintele cainilor in miniatura, este important sa nu omitem nimic. Nu incape indoiala ca acesti catelusi sunt cei mai potriviti pentru apartament, dar trebuie sa stii ca au nevoie de plimbarii zilnice pentru a-si consuma energia. Unii caini mai mici au un nivel ridicat de energie si vor recurge la comportamente nedorite daca nu ii ajuti sa-si consume aceasta energie. Nivelul exercitiilor de care cainele tau mic va avea nevoie variaza.

 

bichon
Bichon

 

Nu exista doua rase mici de acelasi fel, cu aceleasi nevoi. Pentru a gasi raspuns la toate acste intrebari, este extrem de important sa te documentezi foarte bine inainte de a te grabi sa-ti iei un astfel de tovaras. De prea multe ori, proprietarii iau aceste decizii mult prea usor, si nu sunt gata sa faca un angajament de 15-18, ani durata de viata a unora dintre acesti catelusi. Discuta cu medicul veterinar, crescatorii de caini, si prietenii proprietari de caini pentru a te ajuta sa decizi care este cea mai potrivita rasa pentru familia ta.


Tu ce zici?