No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rase de caini - Rottweiler

Ultima modificare: 2012-11-16 | Data publicării: 2011-09-16
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Rase de caini - Rottweiler
Rottweilerul este un caine robust si puternic. Inteligenta sa, rezistenta si dorinta de a munci, fac din el un caine potrivit pentru politie, supravegheat turme, concursuri de obedienta sau pentru a-ti fi un prieten devotat, iubeste oamenii si este foarte protector cand vine vorba de teritoriul lui.

Stramosii Rottweilerului au fost cainii care insoteau turmele de animale aduse de romani din diferite zone cucerite ale Europei. Instinctul lor de a proteja turmele a fost apreciat si de germani, care au inceput sa creasca aceste animale. Deoarece intr-o perioada nu a mai fost nevoie de serviciile lor, rasa Rottweiler aproape ca a disparut. La inceputul anilor 1900, un club nou infiintat a stabilit un standard de crestere care nu prea s-a schimbat din acea perioada.

 

Rottweiller
Rottweiller

 

Rottweilerii iubesc oamenii si sunt foarte protectori cand vine vorba de teritoriul lor. Nu intampina bine strainii decat daca acestia sunt in compania stapanilor casei. Dresajul pentru obedienta si socializare este esential. Rottweillerii trebuie sa aiba parte de exercitii zilnice.

Iata principalele standarde pentru rasa de caini Rottwailer:

Aspect

Rottweiler-ul obisnuit are o dimensiune medie spre mare, este robust si puternic, avand o blana de culoare neagra cu semne clar definite, aramii. Constitutia sa denota forta, agilitate si rezistenta. Masculii sunt mai masivi si au oasele mai grele decat femelele.

Masculii au intre 61 si 68 cm. Fmelele au intre 60 si 63 cm, iar marimea ideala este la mijlocul acestor intervale, in cazul ambelor sexe. Proportionarea este de importanta majora, atata timp cat dimensiunile sunt standard. Lungimea corpului este putin mai mare decat inaltimea cainelui. Adancimea pieptului reprezinta aproximativ 50% din inaltimea lui. Oasele si masa musculara trebuie sa fie suficiente pentru a echilibra corpul, rezultand un aspect foarte puternic.

Capul

Are lungime medie; fruntea vazuta din profil este putin arcuita; arcul zigomatic este bine dezvoltat, cu falcile de sus si de jos puternice si late. Raportul ideal intre partea din spate a capului si bot este de 3/2. Fruntea este in general neteda, desi mai pot sa apara unele riduri cand animalul este in alerta. Expresia este nobila, indrazneata, in alerta.

Ochii au marime medie, forma de migdala cu pleoape care se potrivesc bine, pozitionate bine. Culoarea ideala este un maroniu intunecat uniform.

Urechile au dimensiuni medii, in forma de pandativ triunghiular. Cand animalul este in alerta, urechile sunt la acelasi nivel cu crestetul capului. Urechile sunt situate la distanta medie una de alta, si atarna in fata, avand marginea sprijinita de cap si forma unui obraz.

Nasul este mai degraba lat decat rotund si tot timpul are culoarea neagra, la fel si buzele sunt negre; colturile sunt inchise; pigmentul din interiorul gurii este inchis la culoare.

Muscatura si dentitie-42 de dinti (20 sus, 22 jos), puternici, plasati corect, muscatura normala-incisivii de jos se ating cu incisivii de sus.

Gat, spate, corp

Gatul este puternic, musculos, de lungime medie, putin arcuit si fara piele labartata. Spatele este ferm si drept, se intinde in linie dreapta de la greaban pana la crupa. Spatele ramane in pozitie orizontala fata de sol atunci cand animalul se misca sau sta.

Pieptul este mare si adanc, ajungand la cot, cu partea din fata proeminenta si avand coaste ovale. Spatele este drept si puternic. Muschii spatelui sunt puternici si adanci.

Coada este scurta si sta aproape de corp. Daca este putin ridicata atunci cand animalul este excitat sau se misca.

 

Rottweiller 2

 

Blana

Stratul exterior al blanii este drept, aspru, dens, de lungime medie. Stratul interior al blanii trebuie sa fie prezent pe gat si coapse, dar cantitatea este influentata de conditiile climatice. Stratul interior nu trebuie sa se vada prin cel exterior. Blana este mai scurta pe cap, urechi si picioare si este mai lunga pe sold.

Culoarea

Este intotdeauna neagra, cu semne de culoare aramie. Zona de trecere de la negru la aramiu este definita clar. Aceste semne sunt localizate dupa cum urmeaza: o pata deasupra fiecarui ochi; pe obraji; o dunga pe fiecare parte a botului; pe gat; semn triunghiular pe ambele parti ale prosternum-ului; pe picioarele din fata de la carpus pana la degetele; pe partea interioara a picioarelor din spate, de la glezna la degete, dar nu elimina complet negrul; zona de sub coada; pete negre pe degete. Stratul interior al blanii este gri, bej sau negru. Cantitatea si zona unde sunt localizate semnele aramii este importanta, si nu ar trebui sa depaseasca 10% din culoarea corpului.

Tinuta

Miscarea sa trebuie sa fie echilibrata, armonioasa, sigura, puternica si libera. Standardul rasei prevede faptul ca amprenta picioarelor din spate trebuie sa cada pe cea a celor din fata.

Temperament

Rottweiler-ul este un caine in general calm, cu incredere in sine si curajos. Are dorinta de a-si proteja casa si familia, si este un caine inteligent, rezistent si adaptabil. Este foarte bun pentru companie, protectie si alte scopuri.Tu ce zici?