No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rase de caini din Nord

Ultima modificare: 2010-11-12 | Data publicării: 2010-05-04
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Rase de caini din Nord
Cainilor din Nord le place zapada si frigul. Au multiple calitati si se leaga sentimental de o singura persoana. Totusi le place sa hoinareasca, de aceea sunt maestri in a evada.

Asemanarile cainilor nordici

 

Rasele de caini din nord difera de celelalte grupuri, datorita similaritatilor date de spatiul georgafic. Avand originile in nord, acesti patrupezi au evoluat si au fost crescuti pentru a rezista climatului aspru si rece al zonelor arctice si subarctice. Infatisarea cainilor de tip Spitz este asemanatoare.

husky poze
Puiut Husky. foto: http://www.flickr.com/photos/ezioman/2538642480/

 

Acestia au blana dubla, urechi ascutite, coada se curbeaza peste spate, avand o configuratie ascutita, ca de vulpe. Ca si aspect, dar si in ceea ce priveste comportamentul, acesti caini sunt comparati cu lupii.

 

Cainii nordici, multifunctionali

 

Acesti caini au multe abilitati. Servesc la vanatoare, la adunarea vitelor, sunt caini de paza, dar si animale de companie. Cainii mici de tip Spitz din Scandinavia au fost folositi de bastinasi, numiti Laplandieri sau poporul Sami, pentru a pazi si aduna cerbii. Rasele mai mari, precum Husky siberian sau Mamutul de Alaska, au fost folosite mai mult pentru tractiune. Pentru paza si aparare s-au utilizat mai mult cainii Spitz asiatici precum: Chow Chow, Shar-Pei si Akita Inu.


Le place frigul

 

Toate rasele nordice iubesc zapada si temperatura scazuta, tocmai de aceea se simt cel mai bine in zonele cu un climat rece. Majoritatea raselor participa la sporturi de iarna, cum ar fi trasul la sanie sau skijoring. Specific acestor rase este de a se lega sentimental de o singura persoana, desi prefera sa socializeze cu toata lumea, dar si cu alti caini. Au tendinta sa hoinareasca, tocmai de aceea sunt maestri ai evadarilor.

Discuta pe forum despre rasele de caini >>>


Tu ce zici?