No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rase de câini: Bullterrier

Ultima modificare: 2011-09-08 | Data publicării: 2009-10-20
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Rase de câini: Bullterrier
Câinele din rasa BullTerrier iese uşor în evidenţă datorită capului în formă de ou. E un animal musculos, vioi, foarte energic şi mereu cu chef de joacă. Această rasă a apărut în urma încrucişării unui Bulldog cu un Terrier, scopul fiind acela de a creea cea mai fioroasă armă pentru competiţiile canine sângeroase. Odată cu interzicerea acestor evenimente, câinele din rasa Bullterrier a devenit foarte popular în Anglia.

Temperamentul unui Bullterrier:

 

 

bullterrier maro
Bullterrier in 2 culori

 

Odinioară folosit pe post de gladiator în luptele ilegale dintre câini, Bullterrierul e un câine blând, energic şi mereu pus pe şotii. Dacă are parte de o familie iubitoare, şi-ar da şi viaţa pentru stăpâni. E recunoscut pentru curajul de care dă dovadă atunci când situaţia o cere. Pentru a-ţi atrage atenţia se va maimuţări, se va tăvăli pe jos doar pentru a-ţi spune că vrea să se joace cu tine.

Dacă vrei un câine din rasa Bullterrier, trebuie să fii pregătit pentru o viaţă activă şi plină de mişcare. Acest câine nu suportă monotonia, întotdeauna are nevoie de ceva de făcut. E uşor de dresat, e loial şi ascultător.

Acest patruped are nevoie să fie condus dar în acelaşi timp are nevoie de afecţiunea întregii familii tocmai de aceea nu este recomandat pentru cei care sunt plecaţi de acasă 8 ore pe zi.

Copilul trebuie învăţat să socializeze cu acest câine întrucât energia debordantă a jucăuşului animal îl poate copleşi. E foarte important ca Bullterrierul să socializeze cu oamenii dar şi cu alţi câini încă din stadiul de puiuţ. Atenţie la alte animale! Acest câine nu se împacă prea bine cu rozătoarele!

 

Trăsături:

 

 

bullterrier caine de rasa
Bullterrier alb. foto: wikipedia.org

 

Bullterrierul are o formă musculoasă, e un animal tenace şi foarte puternic. Au blana scurtă, dreaptă şi aspră la atingere. Iarna poate apărea o blană inferioară moale. Are ochii înguşti şi negri, urechile mici, apropiate şi ridicate iar membrele sunt paralele, rotunjite şi compacte. Pieptul îi este lat iar spatele scurt şi puternic. Trupul se termină cu o coadă scurtă, ţinută aproape mereu în jos.

 

Sănătate:

 

Cele mai frecvente probleme apărute la Bullterrier sunt legate de ochi iar la pui trebuie verificat auzul. Pierderea auzului este întâlnită mai ales la exemplarele albe. Nu sunt de neglijat nici alergiile pielii care pot fi cauzate de purici, ţânţari sau căpuşe.

Speranţa de viaţă este între 10 şi 14 ani.


Tu ce zici?