No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cele mai potrivite rase de câini pentru copii

Ultima modificare: 2010-11-15 | Data publicării: 2009-09-23
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cele mai potrivite rase de câini pentru copii
Câinele joacă un rol important în educaţia copilului. Cu ajutorul patrupedului, cel mic devine conştient de responsabilitatea sa, e mai sociabil şi învaţă să aibă grijă de cei din jur. Totuşi, când vine vorba de cumpărarea unui patruped pentru copil, mulţi părinţi nu ştiu exact ce tip de câine să aleagă: mare, mic, cu blana lungă, cu blana scurtă şi aşa mai departe. Pentru a te ajuta să te decizi, am făcut o listă cu câţiva dintre cei mai potriviţi câini pentru copilul tău.

Înainte de a te hotărî asupra unei rase, fă-ţi o listă cu avantajele creşterii unui câine. Cât de sociabilă e familia ta, dacă e deschisă la astfel de experienţe, dacă un patruped va fi fericit în familia ta, întrebări la care trebuie să-ţi răspunzi înainte de a căuta rasa potrivită.

Comportamentul câinilor diferă în funcţie de rasă şi mediul în care au crescut. Unii sunt foarte sociabili şi iubitori, alţii sunt energetici şi s-ar juca tot timpul, în timp ce rasele mari precum ciobăneştii, sunt docile şi ascultătoare. E foarte important să iei în calcul temperamentul animalului, înainte de a te decide asupra rasei. Odată bifat pe listă, ia în considerare talia patrupedului. Dacă familia ta locuieşte într-un apartament cu 2 camere, un câine de talie mare s-ar putea să creeze probleme şi să se simtă închis într-o cuşcă. În plus, orice animal din specia caninelor are nevoie de exerciţiu şi de mişcare.

Dacă ai luat în considerare criteriile de mai sus, ţi-am pregătit o listă cu cele mai potrivite rase de câini pentru copii:

 

Dog German sau Marele Danez

 

 

dog german sau great dane
Dog german

 

În ciuda înfăţişării masive şi înfricoşătoare, Dogul German e un câine paşnic, inteligent, îşi iubeşte familia nespus de mult, e protector şi foarte loial. E genul de animal care ar face orice pentru a-şi mulţumi stăpânul şi familia. Un câine din rasa Dog German e grijuliu faţă de copii, de parcă ar înţelege nevoia de protecţie şi de iubire a unui pui de om; adeseori îi tratează de parcă ar fi proprii copii. Îţi recomand să achiziţionezi un Dog German de cel mult 4 luni, pentru a avea timp să-l dresezi şi să-l laşi să se acomodeze în noua familie. Când e mic, Dogul e un câine plin de energie, dar care se ataşează rapid de stăpân.

Dacă ai un bebeluş, ar fi bine să amâni achiziţia unui Dog German până când copilul va avea măcar 4 ani, deoarece patrupedul din această rasă are obiceiul de a-şi arăta afecţiunea lăsându-se pe stăpân sau sărind în braţele acestuia. Urăşte singurătatea şi dacă e lăsat singur pentru perioade îndelungate de timp, va deveni o pagubă pentru casa ta. Sunt câini potriviţi pentru familiile ce au copii care frecventează deja clasele primare.

 

Labrador

 

 

raluca

 

E ştiut faptul că Labradorul e un câine deştept, cuminte şi foarte loial familiei. Am putea generaliza şi spune că sunt cei mai potriviţi patrupezi pentru o familie, deoarece au un temperament stabil, sunt jucăuşi dar şi protectori. În plus, Labradorul e câinele cel mai des întâlnit în familiile din Statele Unite ale Americii. E un animal perfect atât pentru gospodăriile unde există un membru în vârstă, care are nevoie de ajutor, cât şi pentru cele cu un copil mic. Labradorul adoră să se joace, să se dezmierde, să-şi arate afecţiunea faţă de stăpân. E un câine sociabil şi deloc agresiv. În privinţa procesului de educare a copilului despre responsabilitate, un Labrador poate fi un câine ideal întrucât are nevoie de pieptănat regulat, de ieşiri zilnice în parc şi de atenţie sporită din partea stăpânului.

 

Bulldog American

 

 

bulldog american
Bulldog American. foto: dogbreedinfo.com

 

Contrar opiniei publice, adeseori eronată, Bulldogul American nu e un câine agresiv. De fapt, crescătorii îl caracterizează drept un animal sociabil, deschis, loial şi atent cu membrii familiei. Câinii din această rasă tolerează foarte bine copiii, adoră să se joace cu ei şi sunt potriviţi în familiile unde odrasla trebuie să înveţe să socializeze, mai ales dacă vorbim de un copil singur la părinţi.

Se ataşează foarte mult de stăpân; şi-ar da şi viaţa pentru acesta. E indicat ca Bulldogul American să socializeze cu alţi oameni şi alţi câini încă din stadiul de puiuţ, în felul acesta se poate ţine mai uşor sub control. Dacă un astfel de câine are parte de dresaj, de atenţie şi e lăsat să socializeze, devine un câine loial familiei sale şi un protector desăvârşit. Dacă locuieşti la casă, Bulldogul American e ideal întrucât acest animal adoră natura, spaţiile mari unde se poate juca.

 

Pudel sau Caniche

 

 

pudel
Pudel, Ricky

 

Nu te aştepta la un animal de pază deoarece Caniche-ul e un câine de vânătoare, la origine. Pudelul e un animal ce adoră să fie răsfăţat şi să se joace. Se comportă exemplar atât faţă de adulţi cât şi faţă de copii şi alte animale. Câinele din rasa Caniche e un patruped loial, deştept, ce-şi ascultă familia. Singurele dezavantaje sunt legate de întreţinerea acestuia. Are nevoie de îngrijire regulată, periat săptămânal, ieşit la plimbare în fiecare zi şi pentru că latră destul de mult, nu e recomandat familiilor cu nou născuţi. Datorită tipului de blană, Poodle-ul e un câine potrivit pentru persoanele ce dezvoltă cu uşurinţă alergii sau pentru persoanele ce suferă de astm.

Beagle

 

 

aris
Beagle

 

La origine un câine de vânătoare, Beagle-ul e un patruped deloc agresiv, deschis şi jucăuş. Are o energie debordantă fiind un animal potrivit pentru copiii trecuţi de 4 ani. Adoră să se joace în curte cu mingea sau cu băţul şi îşi ascultă întocmai stăpânul. Se impune totuşi o condiţie: dresaj încă de la 2 luni. Năpârleşte destul de mult, recomandarea noastră ar fi să creşti un Beagle la casă cu o curte mare. Din fericire, nu există riscul să strivească odrasla cu greutatea sa, fiind totodată un câine de talie medie. Beagle-ul, asemenea Caniche-ului, latră destul de des ceea ce înseamnă că nu e potrivit pentru familiile cu un bebeluş pe drum. Însă, odată ce noul membru al familiei a fost adus acasă, Beagle-ul îşi ia în serios rolul de protector pentru noul membru al "haitei".

 

Collie

 

 

rough collie sau lassie
Collie

 

Fiind unul dintre cei mai inteligenţi câini, Collie se bucură de o reputaţie bună. Câinele din această rasă e protector, ager la minte şi loial. Adoră să se joace, să comunice cu alte animale şi cu stăpânii, să caute lucruri şi să-şi ajute familia. Fiind un patruped de turmă, Collie va încerca să îndrume şi să-şi arate bucuria faţă de cei dragi, uneori atunci când nu e cazul. În astfel de situaţii e recomandabil să nu-i distrugi încrederea ţipând la el.

Din cauza blăniţei lungi, are nevoie să fie pieptănat în fiecare săptămână, chiar de 2-3 ori pe săptămână în funcţie de sezon.

 

Copoi

 

 

copoi
Copoi. foto: we-love-dogz.com

 

E bineştiut faptul că această rasă are abilitatea de a lua urma mirosind pericolul sau aventura. Tocmai de aceea, dacă te gândeşti la un Copoi trebuie să fii pregătit cu o curte mare, împrejmuită de jur împrejur pentru a nu te trezi dimineaţa că nu mai ai câine. Dacă simte ceva, nu va ezita să plece în căutarea acelui ceva. Partea bună e că patrupedul din această rasă e pacifist. Nu se supără atunci când copiii îl trag de mustăţi, fiind potrivit şi pentru familiile cu odrasle de 1-2 ani. Copoii au blana scurtă, un motiv în plus pentru a-i da acces în casă, însă lasă bale peste tot, ceea ce înseamnă că trebuie să speli mai des pe jos. Pentru că nu e un câine violent, Copoiul poate fi timid în preajma străinilor.

Desigur, lista noastră e mult mai cuprinzătoare însă am preferat să ne rezumăm doar la câteva dintre cele mai potrivite rase de câini pentru copii.

Cum plang impreuna un copil si un caine Husky?

Dacă vrei să afli noutăţi despre câini, abonează-te la newsletter! E gratis!


Tu ce zici?