No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-02-20
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Vă prezentăm 10 din cei mai celebri câini care au trăit în ultimii 100 de ani. Fie că au fost vedete de cinema sau personaje marcante în romane, patrupedele au arătat vedetelor umane că se poate să rămâi la fel chiar dacă ai devenit faimos peste noapte.

1. Toto - micuţul câine, pe numele său Terry, a cucerit inimile a milioane de admiratori în 1939 atunci când a interpretat rolul câinelui Toto în „Vrăjitorul din Oz". A împărţit celebritatea cu Judy Garland, care a interpretat rolul lui Dorothy. Odată cu debutul său cinematografic, Terry a mai apărut în multe alte filme până când a murit în 1944, la vârsta de 10 ani.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Toto si Judy Garland

 

2. Uno - un câine misterios care păşeşte ţanţos pe covorul verde la Westminster Dog Show, în anul 2008, a reuşit să stabilească un record: a fost primul din rasa Beagle ce a reuşit să câştige prestigiosul trofeu. Având un caracter foarte prietenos şi jucăuş, Uno s-a făcut repede remarcat, făcându-şi prieteni în toată America, ajungând până în biroul Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, unde a impresionat-o pe Prima Doamnă cu şarmul său aparte.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Uno la Westminster Dog Show in 2008

 

3. Traker - în 11 septembrie, după tragedia de la World Trade Center, alături de echipele de pompieri şi salvare care au căutat suprevieţuitori, s-a aflat şi Trakr, un Ciobănesc German. Salvatorul canin a reuşit să găsească supravieţuitori acoperiţi de moloz şi dărâmături, oameni care astăzi îi datorează viaţa acestui câine. În vara anului 2008 o companie din California a ales să-l cloneze pe Trakr.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Trakr si stapanul sau

 

4. Rin Tin Tin - caporalul Lee Duncan l-a salvat pe Rin Tin Tin în 1918, pe vremea când acesta era un căţeluş speriat aflat într-un tunel german bombardat, în timpul Primului Război Mondial. Caporalul a adus câinele cu el în Statele Unite unde un producător de filme l-a văzut cum sărea peste obstacole înalte în cadrul unui concurs canin. Rin Tin Tin a făcut carieră în showbiz-ul american până la moartea sa, în 1932.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Rin Tin Tin, ciobanescul german politist

 

5. Gus - „Cel mai urât câine din lume"sau Gus. Aşa era cunoscut căţelul din rasa Câine Chinezesc cu Moţ. Din păcate, Gus şi-a pierdut un ochi şi avea o tumoare la un picior, afecţiuni ce l-au „ajutat" să câştige titlul de „Cel mai Urât Câine din Lume" în anul 2008, în cadrul competiţiei ce s-a desfăşurat în Petaluma, California. Din păcate, a murit în 10 noiembrie 2008 la vârsta de nouă ani.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Gus - cel mai urat caine din lume

 

6. Tyson - Bulldogul de trei ani a devenit vedetă peste noapte după ce un video în care Tyson se joacă pe stradă cu skateboardul a devenit un adevărat viral pe internet. Clipul a devenit, în scurt timp, cel mai urmărit video al lunii pe Youtube.com, drept urmare Tyson a fost invitat în emisiunea celebrei Oprah şi a primit un loc în cadrul Paradei Rose Bowl.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Tyson si skateboardul sau preferat

 

7. Marley - în anul 2005 lumea a făcut cunoştinţă cu Marley prin intermediu unei cărţi pentru copii. John Grogan, jurnalist de meserie, şi-a depănat aventurile cu labradorul său în cartea „Marley and me: Life and Love with the World´s Worst Dog", în scurt timp volumul ajungând best-seller. În anul 2008 aventurile lui Marley au fost ecranizate în pelicula „Marley and Me", năzdrăvanul labrador avându-i parteneri de platou pe Jennifer Aniston şi Owen Wilson.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Marley, un labrador nerabdator

 

8.Lassie - Prima menţiune a unui câine din rasa Collie pe nume Lassie se regăseşte într-o scurtă poveste englezească, câinele Lassie devenind celebru odată cu ecranizarea poveştii Lassie Come Home, în 1943. Primul câine Collie ce l-a interpretat pe Lassie a fost un mascul pe nume Pal. Urmaşii acestuia au fost crescuţi şi dresaţi de fraţii Rudd Weatherwax şi Frank Inn, ulterior devenind vedete de cinema apărând în serialul Lassie.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Primul Lassie

 

9.Benji - micuţul căţeluş, un mix de terrier, pe numele său Higgins, a fost salvat dintr-un adăpost de câini de către Frank Inn pentru a figura în filmul Petticoat Junction. Mai târziu, la vârsta de 15 ani a apărut într-un film dedicat lui. Mai târziu una dintre fiicele lui Higgins a preluat rolul tatălui său în alte producţii.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Benji

 

10. Checkers - în 1952 Richard Nixon a folosit, în campania sa împotriva darurilor şi mitei, un câine American Cocker Spaniel pe nume Checkers. Copiii lui Nixon s-au ataşat atât de tare de Checkers încât n-au mai dorit să-l dea aşa că l-au adoptat.

 

Cei mai celebri câini din ultimii 100 de ani
Checkers si Richard Nixon

 

sursa imaginilor: peoplepets.com


Tu ce zici?