No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Caini si pisici: secrete de culise

Ultima modificare: 2010-11-25 | Data publicării: 2010-08-23
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Caini si pisici: secrete de culise
Cainilor le place mai mult Bach decat Britney Spears – a dovedit un studiu studiu care a avut ca scop descoperirea efectelor muzicii asupra mai multor sute de “caini politisti” extenuati, care traiesc intr-o permanenta stare de stres.

Cainii masculi sunt stangaci


Cainii masculi sunt, de regula, stangaci, in timp ce femelele isi folosesc mai mult laba dreapta. Pisicile insa, indiferent de sex, sunt, de obicei, stangace. Cercetatorii au constatat ca doar 20% din pisici isi folosesc laba dreapta, iar mai mult de 38% cea stanga, atunci cand executa miscari complicate, cum ar fi cele de joaca. Restul de 42% isi folosesc ambele labe.

 

caine si pisica impreuna

 

Curiozitati despre caini

 

 • O femela, un mascul si cateii lor pot produce peste 66.000 de catei in 6 ani, spun cercetatorii americani.
 • Asemenea bebelusilor, si catelusii Chihuahua se nasc avand o parte moale a craniului, parte ce se intareste si se inchide pe masura ce cresc.
 • Statele Unite ale Americii reprezinta tara cu cei mai multi caini din lume. Golden Retriever si Labradorul sunt cainii preferati de americani. In topul tarilor cu cei mai multi caini, Franta ocupa locul 2.
 • Expresia din limba engleza "it's raining cats and dogs" (n.r: ploua cu caini si pisici) a aparut in Anglia secolului 17 cand, se presupune, multe pisici si multi caini s-au inecat din cauza ploilor.
 • Cainele are 321 de oase si 42 de dinti. Rasele de caini mici se dezvolta mai rapid si ating mai repede maturitatea decat rasele de caini mari.
 • Inima unui caine bate, in medie,  de 120 de ori/minut in timp ce inima umana bate, in medie, de 80 de ori/minut

 

Cele mai inteligente 10 rase de caini


Cainii au fost clasificati in functie de capacitatea lor de a intelege poruncile noi, pe care nu le-au auzit de mai mult de 5 ori, si de a le executa macar intr-o masura de 95% cu prima ocazie.

Pe baza acestor criterii s-a realizat top 10 al celor mai inteligente rase:

1. Border Collie
2. Pudel
3. Ciobanesc German
4. Golden Retriever
5. Doberman
6. Ciobanesc Shetland
7. Labrador
8. Papillon
9. Rottweiler
10. Ciobanesc Australian

Rasele care n-au inteles in totalitate poruncile nici dupa foarte multe repetari sunt:

1. Basset Hound
2. Bulldog Englez
3. Beagle
4. Pechinez Beijing
5. Copoi
6. Barzoi
7. Chihuahua
8. Bulldog Francez
9. Basenji
10. Ciobanesc Afgan

 

Curiozitati despre pisici

 

 • Pisicile au peste 100 de corzi vocale, in timp ce cainii au doar 10.
 • In Egiptul Antic, posesorii de pisici isi taiau sprancenele pentru a comemora amintirea pisicilor moarte.
 • Puii de pisica se nasc atat cu ochii cat si cu urechile inchise. Intotdeauna puii de pisica au ochii albastri la nastere, dupa cateva luni culoarea schimbandu-se.
 • Conform studiilor, un motan care are blana roscata si neagra e steril. Daca un motan are atat culoarea portocaliu cat si negru, inseamna ca are toti sau mai multi cromozomi feminini.
 • Multe pisici devin intolerante la lactoza, organele lor neputand digera bine laptele de vaca, motiv pentru care adesea pisicile fac diaree de la lapte.
 • Spre deosebire de caini, pisicile nu sufera de singuratate. O pisica lasata singura acasa nu va deveni distructiva asemenea unui caine, mai ales daca are jucarii si lucruri care-i atrag atentia si ii mentin viu interesul. Pisicile sunt animale sociabile, dar socializeaza mai mult atunci cand vor ele. Insa sunt fiinte foarte teritoriale si daca nu le plac anumite persoane sau animale, nu le vor accepta in teritoriul lor.
 • Sarcina unei pisici dureaza intre 58 si 65 de zile.
 • Cea mai batrana pisica de a trait vreodata se presupune ca a fost o femela tabby numita "Ma". A trait pana la varsta de 34 de ani.

 

 

 

pui de pisica si de caine

 

Cainii iti pot spune cat este ora


Pavlov, printr-un experiment, si-a obisnuit cainii sa manance la fiecare 30 de minute. Insa, cand a facut schimbari in ceea ce priveste hranirea lor, patrupezii au inceput sa saliveze la fiecare 30 de minute. Cu alte cuvinte, ceasul lor biologic le indica ora de hranire.

Alte cercetari au examinat durata latratului la fiecare rasa. S-a constatat ca un latrat dureaza aproximativ 0,2 secunde, dar, ca exceptie, un Beagle a latrat de 907 ori in 10 minute. Unele rase latra mult mai mult ca altele. Rasele care latra mult sunt: Yorkshire Terrier, Terrier Cairn, Schnauzerul pitic, West Highland Terrier, Foxterrierul si Beagle-ul. Cel mai putin latra Copoii, Golden Retriever, Rotweillerul si Akita Inu.

Discuta pe forum despre animale >>>


Tu ce zici?