No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rase de caini potrivite pentru cei care calatoresc

Ultima modificare: 2010-11-10 | Data publicării: 2010-08-19
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Rase de caini potrivite pentru cei care calatoresc
Pentru cei carora le place sa calatoreasca, prezenta unui caine poate influenta alegerea locului, perioadei si duratei de calatorie. De exemplu, un caine care este foarte mare (de exemplu Wolfhound Irlandez, sau Saint Bernard) nu va putea fi transportat confortabil intr-un avion. De asemenea, exista rase care se acomodeaza greu si nu apreciaza compania persoanelor straine. 

Ce rase de caini se adapteaza cu usurinta?

 

Cainii mici (de exemplu, Pudelii, Shih Tzu, Bichon Maltez, Terrier Tibetan) sunt, in general, mai usor de luat in calatorii din diverse motive. Nu numai ca sunt animale mai mici, mai putin costisitoare pentru transportul aerian, dar au nevoie de custi mai mici, de hrana mai putina si spatiu mai mic. Este important sa discuti in prealabil cu personalul de la hotelul unde te vei caza, sa vezi daca accepta caini. Multi accepta, dar pot exista restrictii de marime.

Cainii care nu se adapteaza bine la mediile noi nu-si pot insoti proprietarii in vacanta asa ca, de multe ori, trebuie sa ramana intr-o canisa sau in grija unui prieten. Acest lucru limiteaza durata si frecventa calatoriilor. Prin urmare, multi oameni care iubesc sa calatoreasca incearca sa-si includa animalul de companie in planurile de vacanta. Anumite caracteristici ale unor rase, cum ar fi capacitatea de a se adapta la noi medii si sociabilitatea, ii transforma pe caini in tovarasi de calatorie mai potriviti.

Calatorind din loc in loc, un caine cunoaste noi medii. Pentru unii, acest lucru poate fi coplesitor si extrem de stresant. Ar fi bine sa alegi o rasa care este stabila emotional. Animalele stabile emotional se adapteaza mai usor. Exemple de astfel de rase includ:

 1. Basset Hound
 2. Bloodhound
 3. Terrier de frontiera
 4. Clumber Spaniel
 5. Buldog englez
 6. Setter englez
 7. Plat-coated Retriever
 8. Marele Danez
 9. Buldog
 10. Terra Nova

 

bulldog englezesc
Bulldog englezesc

 

In timpul calatoriei, un caine intalneste adesea o multime de oameni. Uneori, locurile pe care le vizitezi pot fi foarte aglomerate si un patruped care este sociabil si poate tolera grupuri mari de oameni ar fi de dorit in aceasta situatie. Un animal care prezinta probleme de socializare va fi periculos si agresiv fata de oameni straini si va fi suparat si stresat tot timpul calatoriei. Rasele considerate foarte sociabile sunt:

 1. Fox Terrier American
 2. Beagle
 3. Bichon Frise
 4. Terrier de Frontiera
 5. Clumber Spaniel
 6. Cocker Spaniel Englez
 7. Fox Terrier Englez
 8. Golden Retriever
 9. Setter irlandez
 10. Spaniel Japonez
 11. Terra Nova

 

clumber spaniel
Clumber spaniel

 

In calitate de proprietar de caine este important sa ai un animal de companie ascultator in timpul calatoriei. Anumite rase au tendinta de a fi mai supuse decat altele. Dresajul, inteligenta si obisnuinta joaca un rol important. Rasele care sunt considerate foarte ascultatoare sunt:

 1. Collie
 2. Doberman Pinscher
 3. Pudel
 4. Bichon Frise
 5. Shetland Sheepdog
 6. Chihuahua
 7. Papillon
 8. Spaniel Japonez

 

Chihuahua
Chihuahua

Tu ce zici?