No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Caini de vanatoare

Ultima modificare: 2010-11-12 | Data publicării: 2010-05-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Caini de vanatoare
Cei mai potriviti patrupezi pentru viata de familie sunt cainii pentru vanatoarea cu pusca. Trebuie avut insa grija, pentru ca acestia sunt foarte energici si activi si nu sunt potriviti vietii de apartament.

Cele mai potrivite rase pentru familia ta

 

Animalul ideal pentru familie este cainele de vanatoare. De regula, acesti patrupezi sunt prietenosi, iubitori, loiali si activi. Le place foarte mult sa se joace atat pe uscat, cat si in apa. Cele mai intalnite rase de caini sunt Golden-ul Retriever si Labrador-ul Retriever, dar si Setter-ul irlandez si Springer-ul spaniel. Ei se integreaza cu usurinta in viata activa de familie, deoarece iubesc copii, activitatile in aer liber; se inteleg bine si cu alte animale.

 

Caini de companie vb. caini de teren

 

Acesti caini au in general o dipozitie pozitiva, sunt blanzi si nu musca excesiv. Rasele Pointer si Spaniel-ul batran sunt insa mai energici. Exista insa mai multe rase de companie si de teren. Cainii de teren au, de obicei, talie mica si sunt mai muncitori si mai agili decat cainii de companie. Informeaza-te cu privire la aceste rase inainte de a alege animalul pentru casa ta.

 

Blanzi, dar cu instinct de vanator

 

poza cocker spaniel
Cocker spaniel Foto:  http://www.flickr.com/photos/mikebaird/2744869357/

Desi acesti patrupezi sunt blanzi, nu oricine ii poate creste. Unii pot avea un instinct de vanatoare mai dezvoltat si nu pot fi lasati in preajma animalelor mici, nici macar a pisicilor. Majoritatea necesita multa miscare. Labradorii spre exemplu, in perioada copilariei trec prin cativa ani de activitate intensa. Acesti caini au tendinta sa hoinareasca, datorita faptului ca au fost crescuti cu scopul de a sta departe de vanator. Doar adultii duc o viata mai sedentara, de aceea aceste rase nu se potrivesc vietii de apartament. Chiar si Cocker-ul Spaniel are nevoie de miscare si multa joaca.

 

Nu lua cainele de oricunde!

 

Daca familia ta este activa si ai nevoie de un caine de companie, patrupezii din aceasta categorie sunt cei mai potriviti. Odata ales, cainele va avea nevoie de atentie si dresaj, pentru a fi prietenos cu toata lumea. Din pacate exista foarte multi crescatori de animale, chiar si magazine, care doresc doar sa castige bani de pe urma acestor animale. De aceea este bine sa te informezi in legatura cu persoana de la care iti iei cainele. Este recomandat sa apelezi la un adapost sau la o asociatie de protectie a animalelor.


Tu ce zici?