No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cainele de apa portughez

Ultima modificare: 2010-11-11 | Data publicării: 2010-07-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cainele de apa portughez
Cainii de apa portughezi sunt o companie excelenta pentru oamenii care au mult timp liber. Cu toate acestea, stapanii acestor patrupezi trebuie sa se implice in programul lor zilnic de exercitii si sa le acorde o ingrijire corespunzatoare.

Istoria rasei

 

Folositi in trecut ca si caini de lucru de catre pescarii din lungul coastei Portugaliei, cainii de apa portughezi au trait in preajma apei, transportand plasele de pescuit, carand articolele intre ambarcatiune si uscat si chiar dirijand pestii in plasele de pescuit. Fiind excelenti inotatori si conducatori, sunt capabili sa salveze oamenii de la inec. Una dintre primele descrieri scrise ale rasei, datand din 1927, este insemnarea unui monah referitoare la scoaterea din apa a unui marinar de catre un astfel de caine.

 

poza caine

Odata cu modernizarea pescuitului, la inceputul secolului al XX-lea, cainii de apa au devenit mai putin necesari, iar numarul lor a scazut dramatic. Din fericire, prin eforturile unor iubitori de animale devotati, rasa a supravietuit si nu mai este considerata una rara.

 

Ce fel de caini sunt portughezii de apa?

 

Afectiunile la care sunt predispusi acesti caini includ displazia de sold si atrofierea progresiva a retinei.

Proprietarii acestor patrupezi trebuie sa tina seama de nevoia de miscare zilnica, de ingrijirea corespunzatoare si sa nu uite ca ei au o minte vioaie, care face necesar dresajul.

Cainele de apa portughez nu are puf pe sub blana, deci nu naparleste asa cum se intampla in cazul altor rase.

Blana cainelui de apa este de doua tipuri (ondulata si creata) si poate fi neagra sau maro, cu sau fara dungi albe. Aceste animale sunt albe complet sau partial colorate (alb cu negru sau maro). In cazul cainilor de companie sau de lucru, blana este, de regula,  tunsa scurt, in timp ce cainii de expozitie etaleaza blanuri mai lungi, in unul sau doua stiluri specifice: tunsoarea leu si tunsoarea retriever.

Inteligenta deosebita a rasei si dorinta de a fi in preajma oamenilor sunt plusuri pentru proprietarii care pot petrece mult timp acasa; daca, din contra, cainele ramane prea mult timp singur, devine agitat si poate provoca stricaciuni. Este un caine afectuos, care cere foarte multa atentie.

Daca ar putea, ar sta toata ziua sa se joace in apa

Discuta pe forum despre caini >>>


Tu ce zici?