No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Border Terrier

Ultima modificare: 2010-06-22 | Data publicării: 2010-05-19
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Border Terrier
Border Terrierul este un excelent animal de companie. Vanator neinfricat, poate fi dresat cu usurinta si da dovada de multa afectiune pentru stapanul sau.

Border Terrierul are urmatoarele caracteristici:

  • Personalitate

Desi este un terrier adevarat, este considerat a fi inzestrat cu o natura mai blajina decat tovarasii din aceeasi rasa.

  • Intretinere

Acesta este un caine care necesita o intretinere relativ scazuta. Perie blana groasa a cainelui saptamanal, du-l la un ingrijitor de doua ori pe an, caci blana lui trebuie tunsa manual si fa-i baie cat de rar posibil, deoarece umezeala nu e indicata in cazul blanii impermeabile. Dar aminteste-ti ca asta nu este o blana care sa nu fie intretinuta deloc. Border Terrierul necesita o ingrijire atenta.

  • Probleme obisnuite de sanatate
    Border Terrier
    Border Terrier

Boder Terrierul este predispus la boala lui Spike, o maladie ereditara cunoscuta ca sindromul canin al crampelor epileptice, care este relativ nou descoperita. Cu toate ca aceste crize epileptice sunt un simptom al bolii lui Spike, maladia este diferita de epilepsie si este descrisa ca o tulburare metabolica neurologica sau musculara. Simptomatologia include ameteli, zguduiri, tremuraturi, caderi, intinderi exagerate si plimbari neobisnuit de incete. Nu s-a descoperit inca un leac impotriva bolii.

  • Dresaj

La fel ca alti caini, Border Terrierul are ca obiectiv sa-si multumeasca stapanul, facand rasa usor de dresat. Atentia principala trebuie indreptata catre socializare, astfel incat sa se obisnuiasca cu zgomotele. Se recomanda ca Border Terrierii sa fie dresati sa execute ordine, nu trucuri, in scopul de a-i mentine fericiti. Rasplateste-l atunci cand executa corect o comnada.

  • Ingrijire

Border Terrierii sunt o alegere buna pentru acei care prefera un caine de paza. Potentialii proprietari ar trebui sa ii puna la dispozitie mult spatiu, deoarece Border Terrierii obisnuiesc sa faca sapaturi. Poti opta pentru aceasta rasa si daca locuiesti intr-un apartament, dar asigura-te ca ii vei oferi animalutului tau plimbari lungi in aer liber.


Tu ce zici?