No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Acesta e cel mai înalt câine din lume

Ultima modificare: 2010-11-15 | Data publicării: 2010-01-07
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Acesta e cel mai înalt câine din lume
Cel mai înalt câine din lume se numeşte Titan şi trăieşte în San Francisco. Dintre cei peste 30 de câini care au concurat la titulatura de "Cel Mai Înalt Câine Din Lume", Titan a fost singurul care a reuşit să impresioneze juriul Guinness World Record şi să primească titulatura măreaţă. Proprietara câinelui, Diana Taylor, e mândră de patrupedul său chiar dacă animalul abia vede, aude şi are grave probleme de sănătate.

Titan, rasa Dog German, trăieşte în San Diego şi, în ciuda titulaturii dobândite, nu vede, nu aude, e epileptic şi face şedinţe de acupunctură şi masaje de 3 ori pe săptămână, conform informaţiilor oferite de stăpână.

"Titan e magnific. E rezervat, calm şi se comportă exemplar. Se înţelege cu toţi câinii, chiar şi cu  câinii de talie mică.", a precizat Diana pentru jurnaliştii de la NYTimes.com.

 

 

cel mai inalt caine din lume titan
Titan alături de stăpâna sa. foto: nytimes.com/AP

 

 

Cât de înalt e Cel Mai Înalt Câine din Lume?

 

Uriaşul câine este adeseori confundat cu un cal sau cu o vacă de către copii. Titan măsoară 106,8 cm în înălţime de la umeri până la podea. Măsurat de la cap până la pământ, cel mai înalt câine din lume trece de 126 de cm. Cântăreşte 86,18 kg, motiv pentru care nu se poate sprijini complet pe picioarele din spate. Dacă ar putea, reprezentanţii Guinness Book sunt de părere că Titan ar trece de 150 de cm.

Titlul de Cel Mai Înalt Câine din Lume era deţinut până acum de Gibson, un alt mascul din rasa Dog German originar din Grass Valley. Din păcate, Gibson a murit la începutul anului 2009 din pricina unui cancer osos.

 

Viaţa grea a celui mai înalt câine din lume
cel mai mare caine din lume george
George, cel mai mare caine din lume

 

Proprietara lui Titan, Diana Taylor, a povestit oficialilor Guinness Book despre cum a ajuns în posesia uriaşului animal. "Locuiam în Atlanta când l-am adoptat pe puiuţul Titan de la Middle Tennessee Great Dane Rescue". Patrupedul nu vedea cu un ochi în momentul în care a fost adoptat, aşa că femeia l-a învăţat limbajul semnelor. Pe măsură ce au trecut anii şi Titan a orbit, au început să comunice prin atingeri.

Cel Mai Mare Câine din lume era, până recent, Hercules. Acum titulatura este deţinută de George care măsoară 2 metri în lungime şi 1,10 metri în înălţime.


Tu ce zici?