No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Răsfăţ canin înainte de Westminster

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-02-10
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Răsfăţ canin înainte de Westminster
Aromaterapie, masaj, sală şi exerciţii fizice pentru a se menţine în formă, toate fac parte din tratamentul complet al câinilor care participă la concursul de frumuseţe Westminster.

Credeaţi că doar celebrităţile umane se pregătesc intens înainte de a păşi pe covorul roşu? Înseamnă că n-aţi auzit de febra ce a cuprins saloanele de înfrumuseţare canină din New York. În această perioadă se desfăşoară concursul de frumuseţe canină Westminster, ediţia a 133-a, aşa că toate patrupedele trebuie să arate cel mai bine pentru a impresiona juriul.

Pentru un campion Havanez, precum Lotus, o căţeluşă de 4 ani şi jumătate lucrurile sunt clare: trebuie să câştige. Între pedichiură, băi aromatice, uscare şi curăţare a dinţilor, Lotus nu prea are timp de altceva.

"Procesul de înfrumuseţare a câinelui pentru spectacol este foarte important, nicidecum ceva ce poţi face în cursul unei zile, în ziua concursului", a declarat pentru jurnaliştii de la ABC News, Harry Bennet, însoţitorul lui Lotus. Înaintea fiecărui concurs, acesta are grijă ca micuţa căţeluşă să nu ducă lipsă de nimic şi să arate impecabil.

 

Răsfăţ canin înainte de Westminster
Pomeranian Cheerio - unul dintre favoritii din 2009

 

În cadrul concursului din New York, ce se desfăşoară la Madison Square Garden, concurenţa va fi acerbă. Connie Field, stăpâna căţeluşei Lotus spune că aceasta abia aşteaptă să păşească pe covorul verde al competiţiei, făcându-şi debutul pe scena canină după naşterea puilor în urmă cu 11 săptămâni.

Pentru a o elibera de tensiune, Connie şi-a dus căţeluşa la un specialist în masaj canin. Fireşte, acest privilegiu e doar unul dintre zecile oferite participanţilor la concurs care locuiesc la Hotelul Pennsylvania din New York, hotel care în această perioadă are peste 1000 de camere ocupate de patrupede şi stăpânii acestora.

Concursul de frumuseţe canină Westminster e echivalentul premiilor Oscar în lumea câinilor. Peste 2500 de câini şi 170 de rase vor concura pentru a se stabili cine are cel ma graţios mers, cea mai dramatică postură şi frumuseţe în general.

Anul trecut, pentru prima dată în 100 de ani, un câine din rasa Beagle, Uno, a câştigat trofeul cel mare. În urmă cu câteva luni Uno s-a retras din concursuri, participând în schimb la întâlniri canine, la meciuri de baseball ca invitat de onoare sau în vizită la Casa Albă.

 

Răsfăţ canin înainte de Westminster
Uno, Beagle castigator in 2008

 

Anul acesta spiritele sunt agitate din cauza rasei Dogue de Bordeaux, care s-ar putea să fie admisă pentru prima dată în concurs. Unul dintre faimoşii câini reprezentanţi ai acestei rase au jucat alături de Tom Hanks în filmul "Turner şi Hooch".

sursele imaginilor: abcnews.go.com si news.yahoo.com

♦Propune un cabinet veterinar, un crescător în care ai încredere ori un pet shop bun!♦


Tu ce zici?