No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Puricii - parazitii cei mai pacatosi pentru caine!

Ultima modificare: 2012-09-20 | Data publicării: 2010-04-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Puricii - parazitii cei mai pacatosi pentru caine!
Exista multe tipuri de paraziti. Puricii sunt insa cei mai pacatosi. Pentru a scapa cainele de acestia, consulta medicul veterinar.

Exista mai multe tipuri de paraziti

 

Parazitii sunt organisme care supravietuiesc pentru ca traiesc pe sau in organismul altor forme de viata mai avansate. Printre parazitii externi care ataca si infecteaza cainii se numara puricii, capusele si acarienii. Parazitii interni sunt cestodele, nematodele, Ancylostoma sau Trichuris. Acestia sunt purtatori de diverse boli si pot facilita transmiterea altor paraziti. De exemplu, puricii sunt o componenta importanta a ciclului de viata al viermilor lati, numiti si tenii. Un regim de viata sanatos tine acesti paraziti departe de  caine.

 

Parazitii externi

 

Puricii s-ar putea sa fie cei mai suparatori pentru un caine. Doar patrupezii care traiesc in medii extreme, cum ar fi climatul insorit, arid sau extrem de friguros sunt feriti de mancarimea exasperanta provocata de purici, care duce la scarpinare excesiva.

Unii caini sunt atat de sensibili la saliva de purice, incat o singura muscatura le poate provoca o reactie neplacuta. Aceasta sensibilitate extrema este denumita dermatita alergica la purici.

purice

purice. foto: http://www.flickr.com/photos/36128932@N03/3404894430/

 

Cum aflu daca al meu caine are purici?

 

Puricii nu traiesc propriu-zis pe caini. Ei intra in contact cu acestia pentru a se hrani cu sange, atunci cand au nevoie. Pentru a vedea daca animalul tau are purici ai nevoie de multa rabdare. Pune-ti cainele pe un prosop alb sau pe o bucata mare de hartie si periaza-l usor. Daca pe foaie apar mici cojite negre, uda-le si observa daca devin rosii. Orice astfel de particule care se inrosesc poarta denumire de excremente de purice. Cu alte cuvinte este vorba de excrementele puricelui dupa ce s-a hranit cu sangele animalului.

In intreaga lume exista peste 2000 de specii si subspecii de purici.

 

Controlul puricilor

 

Pentru a scapa de purici, discuta cu medicul veterinar. Exista produse impotriva parazitilor care te ajuta sa-ti tii animalutul departe de muscaturile acestora. Aceste produse pot fi aplicate pe pielea de pe ceafa cainelui sau se gasesc sub forma de pastile. Unele dintre ele contribuie si la eliminarea capuselor si a altor tipuri de paraziti.

Cel mai bun produs pentru cainele tau variaza in functie de climatul zonei in care locuiesti si de stilul de viata al cainelui. Un caine ce isi petrece cea mai mare parte a timpului afara sau jucandu-se, s-ar putea sa aiba nevoie de un altfel de produs. In schimb, cel care sta mai mult in casa, poate fi ferit de purici. Cateva dintre produsele existente pe piata sunt Ectocid, Frontline si Advantage. Discuta cu medicul veterinar despre cele mai bune produse pentru animalutul tau!


Tu ce zici?