No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Produse care protejeaza cainele de capuse

Ultima modificare: 2011-03-04 | Data publicării: 2010-03-04
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Produse care protejeaza cainele de capuse
Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt produsele care protejeaza cainii de capuse. E binecunoscut faptul ca o insecta atat de mica, precum e capusa, poate cauza boli grave atat cainelui, cat si omului. Tocmai de aceea e recomandat sa preveniti raspandirea bolilor, prevenind atacul capuselor. Iata cateva produse eficiente impotriva acestor insecte periculoase:

Am stabilit deja ca boala Lyme poate fi contractata in urma unei muscaturi de capusa. Iar pentru ca vaccinurile care previn aceasta boala nu sunt tocmai sigure, cea mai sigura modalitate este sa previi invazia de capuse. Cu atat mai mult cu cat primavara bate la usa!

 

Cum imi protejez cainele de capuse?

 

Pentru ca nu-i poti interzice cainelui accesul in natura (ar fi si culmea!), cea mai buna solutie o reprezinta deparazitarea externa. Pe piata exista mai multe produse, noi va recomandam doar cateva dintre ele.

Efectele acestor produse:
Purecii de pe caini sunt omorati in prima zi dupa tratament. Un singur tratament previne reinfestarea cu pureci timp de 4 saptamani. Produsul poate fi folosit si ca parte a strategiei pentru F.A.D. (dermatita alergica la purici).
Are efect acaricid si repelent, previne infestatiile cu capuse fiind eficient pentru 4 saptamani in cazul Ixodes ricinus si Ripicephalus sanguineus, respectiv 3 saptamani pentru Dermacentor reticulatus.

Doze si mod de administrare:
- in functie de greutatea si talia cainelui, exista mai multe tipuri de pipete.
Se scoate pipeta din ambalaj, se scoate capacul. Acesta se va roti si se va pozitiona cu celalalt capat pentru a se desigila pipeta.
Continutul pipetei se va aplica pe spatele cainelui (dupa ce s-a facut o carare in blana acestuia), de la greaban pana la baza cozii. Se recomanda tratarea fiecarui caine dintr-o familie.
Produsul este activ si daca animalul este ud. Oricum, expunerea prelungita la apa trebuie evitata (produsul isi pierde din eficacitate).

 

Husky

 

Contine pipete antideparazitate pentru caini si pisici.

Indicatii:
Pentru tratare si prevenirea infestarii cu purici (Ctenocephalides felis), cu paduchi malofagi (Trichodectes canis), raiei auriculare (Otodectes cynotis), raiei sarcoptice (Sarcoptes scabiei var. canis), demodeciei (Demodex canis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si tratarea infestatiilor cu Angiostrongylus vasorum si tratarea nematodozelor gastro-intestinale (larve L4, adulti imaturi si adulti de Toxocara canis, Ancylostoma caninum si Uncinaria stenocephala, adulti de Toxascaris leonina si Trichuris vulpis).
Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicatia specifica in cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).


Doze si mod de administrare:
Doar pentru uz extern.
Tratament si prevenire in infestatia cu purici: un tratament previne reinfestarea pentru 4 saptamani.
Tratamentul infestatiei cu paduchi malofagi: se administreaza o singura doza. Dupa 30 de zile de la tratament este necesara o noua examinare efectuata de medicul veterinar, iar la unele animale este recomadat un al doilea tratament.

 

argy
Iesirile la iarba verde pot fi periculoase fara protectie impotriva capuselor!

 

Indicatii:
Combaterea puricilor si a capuselor. Eficacitatea este de 7 luni, in conditiile purtarii permanente a zgarzii.

Doze si mod de administrare:
Se ataseaza o zgarda lejer (distanta dintre zgarda si gatul animalului sa fie de cca. 3cm) in jurul gatului, iar capatul ramas liber se trece prin inel.

Discuta pe forum despre deparazitarea cainelui >>>


Tu ce zici?