No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Îngrijirea câinilor pe timpul verii

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-08-06
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Îngrijirea câinilor pe timpul verii
Oamenii nu sunt singurele fiinţe ce se bucură de sezonul estival. Câinii adoră căldura, natura şi verdeaţa ce le sunt oferite vara. Cel mai mult iubesc jocurile în aer liber alături de familie. Din păcate, primejdiile sunt la tot pasul aşa că pentru a evita eventualele probleme de sănătate ce-i dau târcoale câinelui, e bine să-ţi iei câteva precauţii. Cele mai păcătoase necazuri apar din cauza căldurii excesive, a umidităţii dar şi din pricina paraziţilor externi, precum purecii sau căpuşele.

Pentru a vă putea bucura de anotimpul cald, e bine să ţii cont de câteva sfaturi:

  • Hidratare. Nu e de ajuns că patrupedul are un bol cu apă în bucătărie. Dacă ai o casă mare, cu grădină, e bine să-i amplasezi şi în locul de joacă un bol cu apă proaspătă. Dacă plecaţi în excursie sau la o plimbare prelungită, nu uitaţi de apa câinelui.
  • Nu lăsaţi câinii în maşină. Temperatura din autovehicul creşte în doar câteva minute, devenind un automobil al morţii pentru bietele animale.
  • Atât câinii cât şi pisicile riscă să se deshidrateze rapid dacă temperatura este foarte ridicată. Problemele grave apar în momentul în care ai un câine supraponderal, în vârstă şi cu diverse boli de inimă.
  • Pisicile transpiră prin lăbuţe. Pentru a se răcori, se ling şi caută locuri cât mai ferite de lumina directă a soarelui. Câinii, pe de altă parte, nu reuşesc să se răcorească atât de repede astfel că prezintă un risc mai ridicat de a face un atac cardiac.
  • Aruncă mâncarea ce a rămas în bolul câinelui. În sezonul cald bacteriile se dezvoltă rapid aşa că e indicat să nu păstrezi hrana ce nu a fost mâncată de patrupedul tău. Recomandare: pregăteşte-i porţii mai mici de mâncare astfel încât să nu mai rămână în castron.
  • Anumite plante pot fi toxice pentru animale. Ori le ascunzi în locuri unde patrupedul nu ajunge, ori le donezi rudelor sau prietenilor. De asemenea, nu ţine la vedere ciocolată, ceapă, cafea, ţigări, băuturi alcoolice, struguri sau grăsimi. Câinele nu ştie ce e bun sau nu pentru el.
  • Pune-i la gât o zgardă cu un medalion pe care să fie trecute datele câinelui de identificare. Cu atât mai mult dacă plecaţi în vacanţă cu tot cu animalul de companie.
  • Deparazitează-l! În sezonul cald câinii sunt un magnet ambulant pentru pureci, căpuşe şi alţi paraziţi externi. Periază-l periodic şi verifică-i blana. În cazul în care observi zone iritate, adresează-te medicului veterinar.
  • Câinilor le place să fie periaţi. În plus, îi ajută să se răcorească. Dacă patrupedul tău are părul lung, nu uita de o vizită la un salon de coafură canină.
  • Nu ieşi la plimbare cu patrupedul dupa ora 8 a dimineţii sau dupa ora 8 a serii. Modifică-i orarul astfel încât să-l scoţi la plimbare atunci când e răcoare, de preferabil dimineaţa la 6 şi seara la 9.

Discuta pe forum despre caini >>>


Tu ce zici?