No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Infestarea cainelui cu viermele bici

Ultima modificare: 2010-06-15 | Data publicării: 2010-05-04
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Infestarea cainelui cu viermele bici
Viermii bici (Trichuris campanula sau vulpis) sunt viermi relativ greu de descoperit insa apar destul de des la caini. Denumirea de "viermi bici" vine de la infatisarea acestor paraziti cand ajung la maturitate: partea din fata este foarte subtire iar partea posterioara este groasa.

Cum se infesteaza cainii si unde traiesc viermii bici?

Acesti viermi se gasesc in intestinul gros si in cecum. Infestarea are loc prin consumarea alimentelor contaminate cu ouale viermilor bici. Odata inghitite, ouale eclozeaza, larvele se dezvolta iar la maturitate se hranesc cu sange prin peretele intestinului cainelui. Din pacate, ouale viermilor bici rezista mult timp pe sol, chiar si cativa ani iar tratamentul presupune multe analize si vizite la cabinetul veterinar. Din fericire, infestarea poate fi usor diagnosticata si descoperita in urma unor analize a fecalelor. Daca se gasesc oua in fecalele cainelui, inseamna ca e cazul sa consultati de urgenta un medic veterinar.

caini husky poze
foto: http://www.flickr.com/photos/chrissy575/3970127387/

Simptomele infestarii cu viermele bici:

In functie de cati viermi se afla in intestinul cainelui, se poate determina gradul de infestare si pot fi observate simptome precum: hemoragie intestinala, cantitati mari de mucus, anemie, diaree, pierdere in greutate.

Pentru oameni pericolul il reprezinta viermele Trichuris Trichura.

Cum se trateaza infestarea cu viermele bici?

Inainte de a pune un diagnostic sigur, e indicat sa faceti mai multe analize cainelui, pentru a avea siguranta ca este vorba despre acest vierme. Numai un medic veterinar va poate recomanda un tratament. Desigur, se folosesc medicamente pe baza de substante active precum pirantel pamoat, mibelmicin sau fenbendazol dar recomandarea noastra este sa consultati intotdeauna un veterinar inainte de a-i administra cainelui un medicament!

Infestarea cu acest vierme poate fi prevenita prin deparazitari periodice si, foarte important, sa ii restrictionati accesul cainelui in zone infestate sau periculoase.

Discuta pe forum despre bolile cainilor >>>


Tu ce zici?