No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

De cat exercitiu are nevoie un caine?

Ultima modificare: 2011-07-25 | Data publicării: 2010-09-13
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
De cat exercitiu are nevoie un caine?
Majoritatea oamenilor presupun gresit ca daca au o curte mare pentru caine, acesta face suficienta miscare si nu are nevoie de traditionalele plimbari zilnice. Labradorii, Golden Retrieverii, Ciobanestii germani si alte rase au nevoie de exercitii, nu doar de spatiu unde sa se desfasoare.  

De obicei, cainii latra la strainii care se plimba prin zona. Cateodata, patrupedul ar putea avea o explozie brusca de energie si sa inceapa sa fuga in susul si in josul curtii de parca ar fi pe un teren de fotbal. Cu toate acestea, nu dureaza foarte mult.

In timp ce este ideal sa iti hranesti patrupedul cu hrana speciala, este necesar sa tii cont si de nevoia acestuia de miscare. In caz contrar apar probleme de sanatate precum diabetul zaharat, insuficienta cardiaca si artrita. Nu-ti hrani cainele cu resturi de sunca de la bucatarie, intrucat acestea, adaugate hranei sale obisnuite si altor gustari, pot duce la obezitate.

S-a dovedit ca plimbatul in jurul curtii nu este suficient pentru patruped. Alternativa ar fi sa-ti iei cainele la o plimbare lunga sau chiar la alergat.

boston terrier alergand
catel care alearga

 

Cainii respecta superioritatea stapanilor


In salbaticie, cainii isi urmeaza conducatorul si umbla in haita, hoinarind ore intregi pentru a gasi hrana. In mod normal, fac ce face conducatorul lor. Stapanii sunt respectati de patrupezi, acestia din urma vazand in ei niste lideri. Daca nu stii sa te impui, cainele va prelua rolul de conducator. Exercitiile sunt benefice in cadrul dresajului.

 

De cat exercitiu are nevoie?


Nu se poate da un raspuns valabil in cazul tuturor raselor. Ca o regula generala, rasele mari necesita mai mult exercitiu decat rasele mici, desi rasele mai mici au nevoie si ele de exercitiu in afara casei. Cu cat cainele este mai mare sau cu cat este mai ridicat nivelul de energie al cainelui, cu atat va avea nevoie de mai mult exercitiu. Incepe cu o plimbare de 40 de minute pe zi si mareste timpul in functie de nevoile patrupedului

 

la plimbare cu cainii
jocuri pentru labrador

 

Timpul de joaca nu coincide cu cel de exercitii


Gandeste-te la perioada de exercitii ca un timp de lucru pentru cainele tau. Perioada de joaca este o activitate suplimentara, de relaxare. Timpul de joaca inseamna jucarii sau plimbarea in parc sau pe plaja.


Tu ce zici?