No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cușca pentru câine : practică și confortabilă!

Ultima modificare: 2009-12-12 | Data publicării: 2009-12-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cușca pentru câine : practică și confortabilă!
A devenit o modă, inclusiv printre românii care cresc animale de talie mare, să amenajeze o cameră specială pentru căței. Nu te lasă inima să-ți lași câinele de rasă în curte când afară temperaturile sunt sub 0 grade Celsius iar o cameră separată e cea mai bună soluție pentru cățelul iubit. Citește în continuare sfaturile noastre despre utilitatea cuștii pentru câini.

Dacă în urmă cu 20 de ani era inadmisibil ca un câine să trăiască sub același acoperiș cu omul, ei bine, lucrurile s-au schimbat drastic. Astăzi câinele se bucură de drepturi egale într-o familie responsabilă și respectabilă. Tocmai de aceea, nu de puține ori am întâlnit români care au hotărât să amenajeze o cameră specială pentru căței sau au adoptat moda cuștilor de metal pentru patrupede.

Motivele unei astfel de încăperi sunt multiple și firești: patrupedul va avea un loc doar al său unde se poate juca în voie, unde poate să sară pe canapeaua uzată, poate ronțăi toți papucii din încăpere și poate dormi oriunde dorește. Dacă spațiul nu-ți permite amenajarea unei camere speciale, optează pentru o cușcă specială.

 

Cușca pentru câine

 

cusca pentru caine
O cusca de metal pentru caine prevazuta cu boluri pentru apa si mancare

 

Din orice încăpere amenajată special pentru animale, nu trebuie să lipsească o cușcă unde animalul poate dormi și unde se poate retrage pentru odihnă. Cuștile de metal se regăsesc și în canise de aceea patrupedului dvs. nu ar trebui să-i fie frică de ele. Practic acestea îi sugerează animalutului senzația de pace, locul unde se poate bucura de o viață privată, indiferent de ceea ce se întâmplă în restul locuinței.

 

Utilitatea cuștilor pentru căței

 

  • Sunt ideale pentru câinii mai puțin prietenoși. Aceste cuști sunt perfecte pentru a ține animalele departe de vizitatorii gospodăriei, fără a provoca răni ori traume patrupedului.
  • Sunt recomandate și pentru posesorii de câini care locuiesc în apartamente mici. Atât câinii, cât și pisicile își stabilesc un loc anume în care stau atunci când stăpânul e plecat de acasă. Unele animale se simt pierdute în absența omului drag, tocmai de aceea o astfel de cușcă i-ar reda siguranța de sine.
  • În cazul transporturilor cu mașina, cuștile de metal previn rănirea animalelor agitate sau care au frică de călătorii. Sunt indicate în mod special câinilor de talie mare.
  • Salvează viața câinilor hiper-activi care se pot răni în cazul unor lucrări temporare în gospodărie. Practic devine o măsură de precauție!

 

Cușca și rolul ei în dresarea câinelui.

 

cusca de metal pentru caine

 

  • Dacă n-a ascultat o comandă și a făcut o prostioară, pedepsiți-l prin a-l trimite la colțul său. Indiferent de cât de mult imploră din priviri să-l primiți din nou în grațiile dvs., nu cedați insistențelor până nu ascultă comanda. În caz contrar va simți că sunteți îngăduitor, va trata acest lucru ca pe o slăbiciune și va deveni stăpânul neproclamat al casei.
  • De fiecare dată când reveniți la cușca patrupedului, lăudați-l. În felul acesta va fi încurajat să asculte comenzile. Dacă repetă nesubordonarea comenzii, trimiteți-l înapoi în cușcă. Nu uitați să amenajați un pat moale dintr-un material care nu provoacă alergii. Acela va deveni culcușul câinelui, va avea o semnificație specială pentru acesta.
  • În cazul în care ați adoptat un cățeluș, cușca devine automat locul său de refugiu. Recompensați-l cu gustări de fiecare dată când iese din spațiul său și ascultă comenzile dvs.

Aceste cuști ajută la conviețuirea omului cu un animal de companie în casă. Sunt recomandate în cazul familiilor care au copii mici, unde igiena este primordială.


Tu ce zici?