No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum sa-ti protejezi cainele de frig?

Ultima modificare: 2012-10-12 | Data publicării: 2010-11-09
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum sa-ti protejezi cainele de frig?
Cu toate ca suporta frigul mai bine decat oamenii, si cainii pot raci. Statul in frig pentru o perioada indelungata poate duce la hipotermie si la aparitia degeraturilor. Acestea din urma pot complica situatia, ducand la aparitia gangrenelor. Asigura-te ca patrupedul tau are o cusca potrivita pentru iarna.    

Pregateste-i cainelui cusca pentru iarna

 

Cel mai bine e sa-i cauti din timp un loc potrivit catelului, unde sa-si poata petrece iarna. Frigul poate fi foarte periculos pentru el, daca nu are un loc special amenajat in curte, pentru a se adaposti. Lacasul lui trebuie sa fie intr-un loc uscat (un garaj sau o cusca bine izolata ar putea fi o solutie in acest sens). Pentru rasele de caini cu parul lung, frigul nu reprezinta o problema, insa cainii care au parul scurt si stratul de grasime nu suficient de gros se pot imbolnavi foarte usor. Totusi, orice caine care sta o perioada indelungata in frig poate sa sufere de hiportermie.

 

caine infofolit
Cainilor le place la caldura

 

Simptome ale hipotermiei: cainii isi pierd energia, devin letargici si nu se misca.

O alta problema cauzata de frig o reprezinta degeraturile. Partile cele mai sensibile ale cainelui sunt urechile si labele. De multe ori, degeraturile duc la gangrene. E foarte important sa izolezi foarte bine cusca cainelui, pentru ca patrupedul sa aiba parte de caldura si confortul necesare mentinerii sanatatii.

Custile din lemn pot fi izolate folosind bucati de pasla. De asemenea, ii poti pune in cusca o patura sau un material mai gros, care sa-i tina de cald.


Tu ce zici?