No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Gustare sanatoasa pentru caine

Ultima modificare: 2011-08-05 | Data publicării: 2010-08-30
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Gustare sanatoasa pentru caine
In cazul in care ai chef sa pregatesti o gustare delicioasa si, in acelasi timp, sanatoasa pentru cainele tau, alege biscuitii. Foloseste ingrediente naturale recomandate pentru dieta patrupedului.

Cel mai important este ca printre ingrediente sa nu se gaseasca nimic care sa aiba conservanti sau alte chimicale. De asemenea, asigura-te ca alegi ingredientele potrivite pentru cainele tau.

 

Mancare gatita pentru caini


Evita sa folosesti oricare dintre urmatoarele ingrediente:

  • resturi de mancare luata de la restaurant sau de la fast food;
  • ciocolata;
  • nuci;
  • avocado;
  • struguri sau stafide;
  • ceapa sau usturoi;
  • indulcitori de orice tip.

Foloseste:

  • faina neagra sau integrala;
  • fulgi de ovaz;
  • supa (rezultata in urma fierberii alimentelor de orice fel);
  • carne sau legume care nu contin prea multe condimente.

 

 

biscuiti in forma de os

 

 

Ingrediente optionale:

  • oua batute;
  • ulei de ficat de cod;
  • unt de alune;
  • seminte de in;
  • germeni de grau.

 

Modul de preparare


Daca resturile pe care le ai sunt de dimensiuni mai mari, cum ar fi morcovi taiati sau bucati de carne, va trebui sa le treci prin masina de tocat.

Daca supa are in componenta carne, las-o sa se raceasca pana cand grasimea se strange deasupra si poate fi inlaturata.

Amesteca resturile cu supa intr-un castron mare. Adauga orice alte ingrediente doresti si apoi pune faina. Continua sa amesteci si sa adaugi faina pana cand obtii consistenta pe care o are un aluat pentru gogosi.

Toarna compozitia intr-o tava pe care ai uns-o in prealabil cu grasime si coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand incepe sa prinda o crusta maro.

Scoate tava din cuptor si feliaza ‘prajitura' in bucati de marimea unei imbucaturi. Intoarce apoi biscutii astfel obtinuti pe cealalta parte si lasa-i sa se usuce.

Fixeaza temperatura cuptorului la 90 de grade si pune biscutii din nou la cuptor. Verifica din cand in cand, pentru a te asigura ca nu se ard, insa lasa-i pana sunt copti. Cu cat ii vei lasa mai mult la cuptor, cu atat vor fi mai crocanti.


Tu ce zici?