No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ce tip de hrană i se potriveşte câinelui tău?

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-07-31
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ce tip de hrană i se potriveşte câinelui tău?
Un rol important în menţinerea sănătăţii câinelui tău îl are hrana pe care o consumă zi de zi. O dietă echilibrată înseamnă o viaţă sănătoasă şi o speranţă de viaţă mai mare. S-a demonstrat că toţi câinii care sunt hrăniţi cu mâncare de calitate sunt mai energici şi au o blană fină şi lucioasă. Întotdeauna testează dacă patrupedului tău îi place mâncarea pe care i-o oferi.

Dacă nu ştii ce hrană pentru câini să-i cumperi animalului tău, ghidează-te după greutatea câinelui, vârstă, eventuale probleme de sănătate şi stilul de viaţă. Câinii activi au nevoie de alt tip de hrană care e diferită de cea pentru câinii care au o viaţă sedentară. Mâncarea pentru animale se împarte în 3 categorii: mâncare de supermarket, hrană premium şi super premium.

 

Hrana de supermarket

 

E cea mai ieftină. Deşi nu atârnă la buzunar, poate "atârna" greu la digestia câinelui. Anumite ingrediente nu sunt uşor de digerat de stomacul patrupedului. Mâncarea de supermarket conţine aditivi şi chimicale care pot duce la apariţia cancerului. Din păcate, mâncarea de supermarket nu asigură o nutriţie echilibrată pentru o creştere armonioasă. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca patrupedul să se intoxice cu astfel de mâncăruri deoarece producţia nu a fost bine controlată, anumite substanţe toxice ajungând în hrana comercializată.

 

Ce tip de hrană i se potriveşte câinelui tău?

 

Hrana Premium

 

De o calitate mai ridicată decât cea de supermarket, mâncarea premium poate conţine şi chimicale, arome artificiale şi coloranţi care pot dăuna, într-o anumită măsură, sănătăţii câinelui. De obicei hrana premium costă mai mult decât cea găsită în supermarket întrucât conţine ingrediente care sunt uşor digerabile de către stomacul patrupedului. Caută în cabinete veterinare şi pet shop-uri hrană premium.

 

Hrană Super-Premium

 

Mulţi veterinari recomandă ca dieta câinelui să conţină cât mai multe ingrediente sănătoase şi nutritive. Produsele din categoria Super-Premium sunt de o calitate superioară, bogate în nutrienţi care îi asigură o stare de bine şi ajută la menţinerea sănătăţii animalului. În conţinutul acestor preparate intră fructe şi cereale bogate în carbohidraţi. Majoritatea produselor Super-Premium nu conţin coloranţi sau conservanţi. În schimb abundă în vitamine şi minerale care îi asigură câinelui o blană fină şi lucioasă. În privinţa preţului, acestea costă mai mult dar merită.

 

Ce tip de hrană i se potriveşte câinelui tău?

 

Întotdeauna citeşte eticheta produsului înainte de a-l cumpăra un anumit sortiment de hrană. Dacă în lista ingredientelor se află ouă, peşte sau carne, înseamnă că hrana respectivă e bogată în proteine şi uşor digerabilă.

Dacă bugetul nu-ţi permite să-i cumperi câinelui tău hrană de calitate, poţi oricând să optezi pentru mâncare gătită. În felul acesta tu vei fi persoana care va decide ce anume mănâncă patrupedul mult iubit. Din masa unui câine sănătos nu trebuie să lipsească legumele, supele sănătoase şi carnea.

Tu cu ce îţi hrăneşti câinele? Te invităm pe forum să povestim despre îngrijirea câinilor


Tu ce zici?