No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Schnauzerul meu se comportă ca un sălbatic! Ce să fac?

Ultima modificare: 2010-01-29 | Data publicării: 2009-03-23
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Schnauzerul meu se comportă ca un sălbatic! Ce să fac?
Câinii, deşi sunt animale de casă, au rămas fiinţe imprevizibile. Dacă nu au parte de un dresaj complet, te poţi aştepta oricând ca iubitul tău patruped să te atace sau să se comporte precum un animal sălbatic. Află povestea unei cititoare al cărei câine a avut deviaţii de comportament.

"Suntem o familie fericită. Avem un schnauzer pitic (al treilea!) şi până acum credeam că îl pot stăpâni. Are doar un an de zile. Acum câteva zile am ieşit cu el la plimbare. L-am lăsat fără lesă, să alerge în voie. A fugărit păsările din parc, nici măcar pisicile vagaboande nu i-au scăpat.

Când am ajuns acasă, l-am prins fugind prin curte cu o şosetă în gură. Deşi i-am spus de câteva ori să arunce o lase jos, n-a vrut. Am încercat să-i iau şoseta din gură, l-am prins de blana de la gât şi l-am îndepărtat. In secunda următoare a început să mârâie la mine, de parcă aş fi încercat să iau o bucată de carne din faţa unui lup. E a doua oară când se manifestă aşa. Niciodată n-am mai văzut un astfel de comportament, în ciuda faptului că am crescut Ciobăneşti Germani şi Boxeri.

M-am gândit că e vreo problemă cu acest câine, în acest cat mă gândesc să-l dau unei fundaţii. Nu vreau să mă gândesc că oricând ar putea sări la nepoţii mei, să-i rănească.

Spuneţi-mi dacă e posibil să-l dresez! Mulţumesc"

Răspunsul dresorului:

Acest tip de comportament este tipic unui câine care n-a fost dresat vreodată! În cazul de faţă discutăm despre un Schnauzer Pitic, un câine foarte ataşat de familie dar şi capricios. Trebuie să te impui în faţa lui. Trebui să-i arăţi cine e stăpânul în casă, cine e autoritatea pe care trebuie să o respecte!

Sfatul nostru: cumpără o zgardă sau o lesă şi începe cât mai repede cursuri de dresaj canin, punând accent pe exerciţii de obedienţă. Arată-i că eşti serioasă, că tu deţii controlul, nu el!

Intră pe forum animalutul.ro pentru alte informatii despre comportamentul cainilor!


Tu ce zici?