No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Organizatii Dresaj Canin

Ultima modificare: 2010-11-16 | Data publicării: 2010-05-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Organizatii Dresaj Canin
In Statele Unite exista mai multe asociatii care organizeaza competitii de dresaj. AKC-ul este cea mai mare si cea mai cunoscuta. Aceasta acorda cinci titluri pentru competitii din ce in ce mai dure. UKC ofera mai multe clase, fiecare cu diferite tipuri de exercitii. Australian Shepherd Club of America primeste toti cainii in competitiile sale.

Castrati pentru premii

 

Organizatiile de dresaj axate pe metisi sunt inscrise in American Mixed Breed Obedience Register (AMBOR) si Mixed Breed Dog Clubs of America. Pentru a face parte din aceste organizatii, cainii trebuie sa fie castrati. Ambele organizatii urmeaza regulile AKC si ofera titluri similare cu aceasta. Mai mult, AMBOR este parintele oficial al organizatiei pentru rasele mixte in UKC, care permite metisilor sa participe la evenimentele UKC.

 

Ce urmaresc arbitrii?

 

Ca sport organizat pe teritoriul S.U.A., testele de dresaj sunt supravegheate de AKC, UCK si American Mixed Breed Obedience Registration. AKC-ul si UKC-ul ofera amandoua titluri de dresaj, dar cainii trebuie sa fie de rasa pura pentru a putea participa la concursurile organizate de ambele cluburi. Cainii sunt punctati in functie de abilitatea lor de a urma comenzi si de modul in care se descurca la probele de recunoasterea mirosurilor si sarituri comandate. O noua proba in testele de dresaj este cea de raliu. Aceasta a fost introdusa pentru a da un suflu nou acestui tip de competitii, folosind un stil de jurizare mai lejer . In prezent este in atentia Association of Pet Dog Trainers (APDT), care permite participarea tuturor cainilor de rasa sau metisi. AKC-ul organizeaza astfel de competitii.

Cel mai mare concurs anual de caini este Crufts, fondat in anul 1891 de Charles Cruft, un fost agent de vanzari. Spectacolul centenar tinut in anul 1991 la National Exibition Centre, Birmingham, Anglia, a atras un numar record de intrari canine: 22.993.

 

Echipamentul necesar

 

Gardurile si halterele sunt singurele echipamente folosite. Gardurile sunt folosite pentru a fi sarite, in vreme ce halterele sunt pentru exercitiile de recunoasterea mirosurilor. In aceste ultime teste, cainele trebuie sa aleaga haltera care are mirosul stapanului sau.

 

Freestyle canin

 

 

poza caine
http://www.flickr.com/photos/27875041@N02/4621700443/

Acesta este un sport nou in lumea canina. Este cunoscut si sub denumirea de dans canin si ii prezinta pe caine si dresor pe fond muzical. Desi primii care au adoptat acest tip de activitate au fost iubitorii de caini mici, popularitatea s-a extins acum la toti patrupezii. De fapt, cativa dintre cainii cu succes in acest sport sunt Dobermanii si chiar Rottweileri.

Freestyle-ul este o combinatie de agilitate, dresaj si expozitie de frumusete. Dresorul se foloseste de corpul lui pe post de obstacol, cerand cainelui sa sara peste el sau sa se urce pe un picior intins. Cainele trebuie sa poata sa stea intins nemiscat, sa vina la dresor sau sa se indeparteze de acesta atunci cand i se cere. Pentru a forma o echipa de succes, cainele si dresorul trebuie sa comunice cu usurinta.

Freestyle-ul a fost dezvoltat in anul 1989 de Val Culpa. De atunci, acesta a capatat popularitate in toata lumea, dar in special in Europa, Canada si S.U.A. Competitiile sunt supravegheate de catre World Canine Freestyle Organization. Pot participa cainii de rasa sau amestec de rase. Nu se cere un echipament anume, dar multi participanti folosesc esarfe sau alte obiecte pentru efect vizual. De asemenea, vei avea nevoie de muzica.

 

Cine organizeaza?

 

Exista doua organizatii care promoveaza acest tip de evenimente in S.U.A.: Canine Freestyle Federations si World Canine Freestyle Organization (WCFO). In aceste concursuri exista patru nivele, de la competia individuala pana la cea colectiva. Acesta din urma presupune inscrierea fiecarui dresor cu cate un caine, trei dresori fiecare cu cate un caine sau un dresor cu doi caini. Organizatiile prevad si o clasa de interpretare creativa, cu scopuri expozitionale.


Tu ce zici?