No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ce nume să-i pun câinelui meu?

Ultima modificare: 2010-11-02 | Data publicării: 2010-02-15
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ce nume să-i pun câinelui meu?
Când vizităm un magazin de animale cu scopul de a alege dintre căţeii de vânzare pe cel care va fi pe parcursul anilor întregi prietenul nostru cel mai bun, nu vom avea o sarcină uşoară pentru că este o decizie greu de luat. Toţi căţeluşii ni se vor părea frumoşi, pe toţi am dori să-i luăm acasă. Iar găsirea numelui potrivit pentru un câine, este o sarcină şi mai mare. Ţi-am pregătit câteva sfaturi despre cele mai potrivite nume pentru câini, în funcţie de rasă, talie şi temperament.

Mulţi stăpâni ştiu numele căţeluşului încă dinainte de a-i aduce acasă de la magazin sau canisă. În legătură cu numele căţeluşului, nu e voie să decideţi grăbit pentru că acesta este cuvântul cu care stăpânul ia legătură cu căţelul. Totodată, numele câinelui stă la baza educaţiei şi dresajului canin.

 

Ce nume să-i pun câinelui meu?

 

Este ştiut faptul că animalele de companie reţin doar cuvinte alcătuite din una sau două silabe, deci nu merită să daţi căţeluşului un nume alcătuită de mai multe silabe. Dacă vă place un nume mai lung, încercaţi să vă obişnuiţi cu varianta mai scurtă a acestuia pentru că şi căţeluşul va reţine mai uşor acest nume. În timp ce câinele învaţă numele oricât de greu este, e bine să nu-l alintaţi pentru că acest lucru trezeşte confuzii în căţel.

nume pentru beagle

 

Numărul silabelor nu este tot, contează foarte mult şi sonoritatea numelui. Dacă numele câinelui începe cu o consoană sonantă, de exemplu cu f, vocala care-l urmează să fie închisă, accentuată. Iar dacă numele căţeluşului începe cu o consoana puternică „r" numele poate să continue cu orice, deoarece câinele va reţine foarte uşor.

Numele care sunt formate din repetarea silabelor, de exemplu numele: Lulu, Dodo sau Fifi sunt nume nu numai populare ci şi uşor de reţinut. Numele în care sunt multe litere de a, u, o, f, p, b sau l, vor fi mai greu de reţinut de către căţeluş.
La alegerea numelui contează rasa căţeluşului, sexul şi mărimea. Descrierea următoare poate să vă ajute la alegerea numelui perfect pentru căţeluşul dumneavoastră.

 

Nume pentru câini mici

 

Câinii mici sunt mai activi, mai irascibili şi reacţionează mai rapid la comenzi. Câinilor mici cum sunt Jack russell terrier, Buldog francez, Westie, Yorkie, Bichon havanese, Bichon bolognese, Chihuahua, Beagle şi Mops, li se potrivesc nume drăguţe, şăgalnice şi, mai ales, care conţin consoane sonante.  Exemple de nume pentru căţei: Pumpi, Pufi, Rififi, Titi, Cherry, Bubu.

 

nume pentru labrador

 

Nume pentru câini mari

 

În opoziţie cu patrupedele mici, firea câinilor mari este mai liniştită, sunt mai echilibraţi şi reacţionează mai încet la comenzi. Pentru ei se potrivesc nu numai numele mai scurte, care conţin vocale mai dure, dar reţin mai uşor aceste nume şi ascultă mai bine. Pentru câinii din rasele Labrador, Prepelicar, Staffordshire terrier, Cane corso sau Akita Inu, sunt potrivite numele care sugerează prestigiu, nume cu stil cum sunt Rex, Lord, Akira, Daisy, Nero şi Rocky.


Tu ce zici?