No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cainii care depisteaza droguri

Ultima modificare: 2010-05-17 | Data publicării: 2010-05-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cainii care depisteaza droguri
In timp ce iti plimbi cainele, auzi diverse barfe in tabara posesorilor de caini, chestiuni care isi au locul in tabloidele de 2 bani din supermarketuri. Spre exemplu, circula o vorba conform careia cainii care depisteaza drogurile sunt dependenti de narcotice.

"Cauta substanta cu atata disperare, deoarece ii ascund si doza zilnica, care i se va administra in cazul in care gaseste ceea ce trebuie." E limpede, spun unii crescatori. Iar mergand pe aceeasi logica, inseamna ca si cainele care depisteaza bombe adora sa se arunce in aer de cateva ori pe zi. Cainii care depisteaza droguri cauta de fapt obiectul de aport cu care se joaca.

Pe parcursul pregatirii, se dezvolta un reflex conditional simplu in procesul de invatare al cainelui. La gasirea drogurilor, cainele primeste ca rasplata obiectul de aport cu care se poate juca, diminuandu-se astfel tensiunea creata de cautare.

Cainele cu abilitati slabe de aport nu este adecvat pentru a fi instruit sa depisteze droguri

In cautarea drogurilor, in afara de adulmecarea exceptionala, se ia in considerare si abilitatea excelenta de invatare. Drogurile nu sunt substante cu care cainele s-ar fi intalnit in mod normal in natura, asadar el trebuie invatat sa le recunoasca mirosul. Cainii invata mirosul a cinci droguri de baza. Pastrand obiectele de aport langa substantele cu efect narcotic, acestea preiau mirosul substantei. Asta cauta ei de fapt. S

i cand te gandesti ca unii oameni sunt atat de convinsi de existenta cainilor dependenti de ... droguri!

Caine-detectiv
Caine-detectiv

Discuta pe forum despre caini >>>


Tu ce zici?