No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cainele si stapanul

Ultima modificare: 2010-08-25 | Data publicării: 2010-08-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cainele si stapanul
Nu este de ajuns sa-ti hranesti cainele si sa te asiguri ca este sanatos. Patrupedul are nevoie de afectiune, cu atat ai mult daca este pui. Cand te gandesti sa achizitionezi un animal, ia in considerare si timpul petrecut cu acesta. Interactiunea om-animal este foarte importanta pentru amandoi, dar mai cu seama pentru caini.

Pentru a putea intelege o alta fiinta poti face doua lucruri. Primul consta in incercarea de a te pune in locul acesteia - insa acest lucru e foarte greu; empatia, uneori, e chiar imposibila. Al doilea lucru ar fi sa incerci sa rescrii viata acelei fiinte folosindu-te de propriile conceptii... Cea din urma solutie pare a fi mai eficace. Aceasta technica e ideala si pentru a dezlega si a descrie relatia dintre caine si om.

 

poza caine
Interactiunea cu cainele tau este extrem de importanta

Cand un catelus este adoptat, ierarhia este deja bine stabilita: cainele este subordonatul, iar stapanul cel care da ordine. In aceasta faza de inceput stapanul este superiorul animalului.

Catelusul, intr-o lume necunoscuta, isi gaseste consolare in preajma omului, nu se misca de langa picioarele acestuia si, incet-incet, devine familiar cu tot ce-l inconjoara.

 

Relatia caine-stapan

 

Cainii obisnuiesc sa-si respecte stapanii, insa deseori acestia nu stiu sa pretuiasca aprecierea animalelor. Daca hotararile stapanului nu par sa se confirme in lumea cainelui, nepotrivirile vor deruta patrupedul si, treptat, relatia lor va incepe sa se degradeze.

Desigur, sunt si deosebiri. De exemplu, exista caini care ‘incalca regulile' inca din prima clipa, dar sunt si exemple cand patrupedul este extrem de rabdator cu stapanul sau. Insa, un stapan responsabil, care isi cunoaste bine indatoririle, va fi respectat chiar si de catre cel mai incapatanat patruped. Daca esti fix opusul, risti sa iti pierzi autoritatea in fata cainelui, iar acesta, in cele din urma, te va ignora complet. Aprecierea si autoritatea sunt fara de pret, insa nu e de ajuns doar sa le castigi; trebuie sa le stii pastra.


Tu ce zici?