No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

"Cainele care traieste la curte nu trebuie plimbat!"

Ultima modificare: 2012-06-28 | Data publicării: 2010-05-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
"Cainele care traieste la curte nu trebuie plimbat!"
Aceasta superstitie poate fi contestata din mai multe puncte de vedere. Un caine sanatos are nevoie sa alerge cat mai mult in fiecare zi, mai ales cand e pui. In tara noastra exista putine gradini de dimensiunile potrivite care sa ofere destul spatiu pentru animale.

De-a lungul plimbarii poti aduna si arunca excrementele cainelui in compartimentele corespunzatoare (in lipsa acestora, foloseste cosul de gunoi) si nu trebuie sa astepti ca cineva din familie sau vreun invitat sa calce in "noroc". In timpul plimbarilor se pot rezolva si treburile mici, asadar nu trebuie sa te temi de aparitia unor pete pe gazonul tuns cu grija.

 

 

Caine in gradina
Caine in gradina

 

 

Cainele este un animal social, stramosii sai care traiau in salbaticie formau haite, dezvoltand un sistem complet a comportamentului in haita, care trebuia invatat de fiecare membru in parte. Cainii trebuie sa invete manierele in comportamentul fata de celelalte patrupede prin contact, pentru care cea mai buna solutie este cunoasterea si jocul din timpul plimbarilor.

Cainele se poate plictisi chiar si intr-o gradina frumos amenajata - mai ales daca e tinut singur - si pentru a scapa de plictiseala se poate apuca de "gradinarit", care poate duce la distrugerea plantelor ornamentale, saparea unor gropi in mijlocul gazonului ingrijit si la alte"lucrari de transformare". Plimbarea lunga din fiecare zi ajuta la eliminarea energiilor si focalizeaza interesul cainelui cu ajutorul unor stimulente noi si palpitante. Un caine care nu poate iesi din curte si este tinut singur, traieste intr-un mediu lipsit de stimulente, mai ales daca in timpul zilei nu-si vede stapanii.

 

 

O gradina frumoasa nu este o garantie ca animalele nu se vor plictisi
O gradina frumoasa nu este o garantie ca animalele nu se vor plictisi!

 

Discuta pe forum despre caini >>>


Tu ce zici?