No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Lumea si noi prin ochii cainelui nostru

La fel ca noi, oamenii, si cainii se straduiesc sa dezvolte relatii armonioase. Daca incercam sa vedem lumea prin ochii cainelui nostru, vom intelege mai usor comportamentul care deseori ni se pare ciudat. La fel ca oamenii si cainii au nevoie de afectiune. Pentru a avea un caine cu un comportament echilibrat cel mai important lucru este sa-i oferim afectiunea de care acesta are nevoie.   Detalii »

Comportamentul si educarea puilor de caine in functie de varsta

Tu si cainele tau aveti mai multe in comun decat ti-ai putea imagina! Asa cum tu ai trecut prin diferite etape in viata, copilarie - adolescenta - maturitate, si cainele tau trece prin intervale de varsta diferite in care are nevoi specifice. Stiind care sunt aceste faze din viata catelusului tau poti introduce in viata acestuia diferiti factori de mediu care ii vor influenta atat comportamentul cat si dezvoltarea Detalii »

Nazdravaniile cainelui meu

Animalutele sunt surprinzatoare si iti aduc zambetul pe buze de fiecare data prin nazdravaniile pe care la fac si naivitatea de care dau dovada. De obicei cainii sunt experti in sustragerea diverselor obiecte de care se simt atrasi si au o placere deosebita sa roada papucii si chiar mobilierul care ne este atat de drag. Detalii »

Cainele - Directia in care da din coada depinde de stare

Faptul ca da din coada iti poate dezvalui mai multe despre sentimentele cainelui tau decat crezi. Cercetatori italieni au observat ca animalul da din coada spre dreapta daca ii place ce vede si vrea sa se apropie, iar in cazul in care vrea sa se indeparteze, da din coada spre stanga. Detalii »

Temperamentul cainelui Beagle

In spatele aspectului atractiv al cainelui Beagle, se ascunde un caracter aventuros si libertin, de aceea are nevoie de un stapan devotat si cu experienta. Sa vedem ce trebuie sa stii despre acest „strengar”! Detalii »

Câinii simt oamenii prietenoşi

Cu siguranţă ai observat că patrupedul tău parcă ştie din instinct la cine să cerşească mâncare, pe cine să nu latre sau care dintre prietenii tăi iubeşte câinii. Ei bine, câţiva cercetători din Florida au reuşit să dovedească faptul că un câine ştie să „citească” personalitatea unui om după structura feţei. În felul acesta patrupedul ştie care om e prietenos şi de la care ar putea obţine o gustare. Detalii »

Ce importanta au feromonii pentru un caine?

De-a lungul timpului, cercetatorii au tot cautat modalitati de a altera comportamentul nedorit al animalelor de companie sau domestice. Raspunsul era chiar in fata lor. Comportamentul animalelor poate fi influentat folosind feromoni sintetici. Detalii »

Coprofagia canina

Coprofagia sau scatofagia este un obicei neplacut si dezgustator al cainilor, acela de a manca fecale. Cuvantul „coprofagie” provine din limba greaca, din termenii copro=fecale si phagie=a manca. Nu toti cainii fac asta, dar stapanii tind sa ignore acest obicei, crezand pur si simplu ca... asa sunt cainii. Detalii »

Miscarile cozii pisicii

Coada pisicii este un fel de pendul, fundamental pentru echilibrul ei, mai ales atunci cand alearga sau cand sare. Detalii »

Despre comportamentul cainilor

Esti genul de persoana care prefera cainii de talie mare? Ai auzit spunandu-se despre cainii mici ca latra prea mult si sunt agitati? Multi oameni cred ca acesti patrupezi au un temperament cu totul diferit fata de restul cainilor, ca sunt galagiosi, gelosi, prea atasati, ca nu le plac strainii si copiii. La fel cum despre Pitbulli se spune ca sunt agresivi si ca, odata ce-si prind prada intre dinti, nu-i dau drumul pana nu o omoara. E timpul sa aflam adevarul despre rasele de caini! Detalii »