No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Protejează-ţi câinele de căpuşe!

Ultima modificare: 2011-04-26 | Data publicării: 2009-03-31
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Protejează-ţi câinele de căpuşe!
Această mică insectă, de mărimea unui cap de ac de gămălie, poate produce mari probleme sănătăţii câinelui tău. În timp ce se ataşează de pielea animalului, pentru a-i suge sângele, se pot produce infecţii rezultate în urma muşcăturii de căpuşă.

Au devenit atât de iritante încât nici măcar în parcurile din România nu scăpăm de enervantele insecte. Iar odată cu venirea primăverii, problemele cu aceste creaturi tind să crească! Află cum îţi poţi proteja câinele de muşcăturile căpuşelor!

 

Peste tot: oricând, oriunde!

 

Încă din copilărie ni s-a spus să nu intrăm în contact cu animalele sălbatice, cu locurile împânzite de paianjeni sau zonele mlăştinoase. Motivul e simplu: să nu ne pricopsim cu vreo căpuşă. Deşi teoretic sunt insecte parazitare ce năpădesc animalele doar primăvara-vara, din păcate acest lucru nu mai e valabil. Odată cu schimbările climei: ierni blânde, vreme frumoasă, căpuşele au devenit din ce în ce mai tolerante la mediu şi au descoperit că pot găsi surse călduroase de sânge chiar şi în anotimpul rece.

Protejează-ţi câinele de căpuşe!

 

Atacă atunci când nu te aştepţi!

 

Căpuşele simt sângele cald al animalelor, dar şi pe cel al omului. Trăiesc pe scoarţa copacilor, pe frunzele plantelor, în pepiniere, în iarba deasă şi rămân acolo până îşi găsesc sursa pe care o vor ataca. Fiind foarte mici, mai mici decât un purice, e greu să detectezi când o căpuşă s-a ataşat de pielea ta sau a câinelui tău. Însă în scurt timp, pe măsură ce creşte hrănindu-se cu sângele gazdei, va deveni vizibilă fiind în acelaşi timp vulnerabilă. E momentul să te debarasezi de astfel de "musafiri" nepoftiţi! Dacă nu te descurci să o smulgi complet, mai bine consultă un medic. Dacă nu reuşeşti să îndepărtezi şi capul căpuşei, rişti să provoci o infecţie la nivelul pielii.

 

Căpuşele pot transmite boli?

 

Cea mai frecventă infecţie transmisă de o căpuşă e Boala Lyme (Borrelioza). Aceasta este o boală infecţioasă cauzată de bacteria Borrelia Burgdorferi. Dacă e observată la timp, se poate vindeca intervenind cu un tratament cu antibiotic. Însă nu toate căpuşele sunt purtătoarele acestei bacterii.

Cum să eviti căpuşele? În cazul în care ieşiţi des în natură, la pădure, la plimbare prin parcuri mai puţin îngrijite, e bine să foloseşti un spray împotriva acestor insecte. În plus, controlează mereu blana câinelui, în zona urechilor, a ochilor şi a gâtului. Totodată, uneori atacă abdomenul şi zona organelor genitale. E indicat să deparazitezi câinele frecvent cu o soluţie puternică împotriva căpuşelor. Află mai multe despre aceste produse!

Ai o problema cu patrupedul tau? Te asteptam pe forum!


Tu ce zici?