No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rabia canina

Rabia sau turbarea, cum este cunoscuta popular, este o boala infectioasa virala, fatala, provocata de virusul rabic. Acesta afecteaza sistemul nervos atat la om cat si la animale. Boala are o evolutie rapida, faza finala a acestei afectiuni fiind intotdeauna moartea. O alta denumire a a bolii este hidrofobia (frica de apa).Detalii »

Boli ale cainilor: Parvoviroza

Vaccinarea constituie o obligatie a stapanului in vederea mentinerii sanatatii animalului sau. Parvoviroza, o boala care este fatala in unele cazuri, poate fi evitata daca iti vaccinezi catelusul. Unul dintre simptomele acestei maladii este diareea, dar atentie: nu orice caine care are diaree sufera de parvoviroza. Detalii »

Bolile cainelui: Excrescente ale pielii

Excrescentele cutanate reprezinta mase de tesut crescute in piele sau care pot fi simtite sub piele. Cainii pot dezvolta umflaturi mici (papule) sau mari (noduli) pe piele. Aceste mase si umflaturi apar destul de des, in special la cainii batrani. Detalii »

Sindromul Pica la caini

„Pica” este un termen folosit pentru a descrie o anomalie a apetitului, cand animalele poftesc substante care nu fac parte din regimul obisnuit al cainelui: bucati de lemn, nisip, metal, pietre, cauciuc etc. Sindromul Pica nu este o anomalie a sistemului digestiv, nici o problema de nutritie, ci o anomalie psihologica. Detalii »

Sindromul Cushing la caini (Hiperadrenocorticism)

Apare atunci cand glanda adrenala produce un surplus cronic de glucocorticoide. La un caine normal, glanda pituitara produce un hormon numit ACTH (Hormonul Adrenocorticotropic), care stimuleaza productia de glucocorticoide a glandei adrenale. Acesti hormoni sunt importanti pentru diverse functii ale organismului. Detalii »

Boala Addison la caini (Hipoadrenocorticismul)

Aceasta boala apare atunci cand scade secretia de corticosteroizi, din glanda adrenala, o glanda mica situata langa rinichi, care produce diverse substante ce ajuta la reglarea functiilor organismului. Glucocorticoidele si mineralocorticoidele sunt doua dintre cele mai importante substante secretate de aceasta glanda. Detalii »

Alergiile oculare la caini

Simptomele alergiilor oculare la caini pot fi cauzate de mai multi factori; in cele mai multe cazuri, acestea sunt cauzate de inhalarea unor substante din mediu. Alergenii vor afecta sistemul imunitar si mai ales ochii cainelui. Daca recunosti din timp simptomele, poti inlatura mai repede senzatia de disconfort a patrupedului. Detalii »

Bolile cainelui: Cistita acuta

Cistita acuta este o inflamatie a vezicii urinare cauzata de o infectie bacteriana. In majoritatea cazurilor, bacteria se formeaza in tractul intestinal al cainelui si ajunge in vezica. Cistita acuta este mai des intalnita la femele decat la masculi. Detalii »

11 simptome ale hepatitei infectioase canine

Hepatita infectioasa canina este una din primele cinci cauze posibile ale mortii animalului de companie. Ficatul elimina reziduurile si toxinele din sange si produce bila, care ajuta la digestie. Atunci cand ficatul nu este in regula, sanatatea cainelui este in pericol. Patrupezii bolnavi de hepatita prezinta mai multe simptome. Cateva dintre ele, cum este icterul, sunt specifice hepatitei si altor afectiuni hepatice. Detalii »

Afectiunile cainelui: Hematemeza (varsatura cu sange)

Hematemeza (varsatura cu sange) poate fi temporara sau poate fi un semn al unei boli gastrointestinale grave. Este posibil sa fie insotita de balonare, sete excesiva si pierdere in greutate. Medicul veterinar va pune un diagnostic in urma consultului. Detalii »